Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek igy is ugyanugy...

Szerintetek igy is ugyanugy fogok fogyni?

Figyelt kérdés

Eloszor is szegyellem magam. Mindjart megtudjatok miert

Egyszer kisebb koromban, azthiszem 11 evesen lefogytam viszonylag hamar 67kilorol 51re. 8. Osztalyra 56kg voltam, majd elkezdodott a kozepsuli es visszahiztam 67kgra, mivel suliba nem mertem enni ezert otthon zabaltam sajnos. 2018ban elhataroztam, hogy ujra lefogyok, hosszabb ut volt elerni az 54 et mint elsonek az 51et, de sikerult:) es ami miatt szegyellem magam, hogy ujra meghiztam, de most nagyon durvan 82kg vagyok jelenleg es 22 eves no. Az lenne az eredeti kerdesem, hogy igy harmadjara ugyanugy fogok fogyni mint pl masodjara, vagy mivel nem az elso sokkal nehezebben? Mar tornazok es visszafogtam magam, szoval nem az elkezdessel van baj, csak gyotor a gondolat, hogy talan tegyuk fel 2x annyi idobe telik ( egyebkent masodjara 9honap alatt jott ossze) Nem akartam ennyit hizni, es mar nem is akarok 50valamennyire lefogyni, mert nagyon lapos voltam, se mellem se fenekem nem volt, tehat most a celom 65 kg!! Tudom, magassagomhoz kepest (156) soknak tunik, de regi kepeket vissza nezve en elegedett lennek annyival. Koszonom, ha elolvastad!

2022. aug. 22. 09:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nem csinaltál jol az első kettőnél sem, ha 20 éves korodra 40 kiló jojózas van mögötted. Életmódot kéne váltani, egészséges kalóriadeficittel fogyni. Hogyan terved a mostani kilókat leadni?

Ha leírod a sportot, étrendet, stb, segítünk.

2022. aug. 22. 10:22
 2/16 A kérdező kommentje:
Kardio videokra szoktam mozogni( koboko fitness, fitnessblender) felorat tudok csinalni, mert sajnos nem birom labbal, az etrendem semmi extrem, mert ha zoldsegen elnek, meg mindenbol is teljes kiorlesut vennek hamarabb abba hagynam mint eddig, tehat az marad a regi, csak kevesebbet ami belefer az 1300kalorias deficitbe, de ne ugy kepzeld el h csokit eszek hamburgerrel es kifujt😂altalaban kiflibol all, rizsbol, krumplibol, csirkemellbol, levesekbol- ami altalaban borsoleves, husleves, stb, teszta az ritkabban van, de nem mondom h soha nem eszem meg. Valtozo igazabol, mikor mi van itthon de lenyegeben ezek a gyakoriak
2022. aug. 22. 10:31
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb a 20. Próbálkozás ment a legkönnyebben. Gyerekjáték volt ledobni 50 kilót. De csak azért, mert jól csináltam. Te most is rosszul fogsz hozzá, újabb jojónak nézel elébe.
2022. aug. 22. 10:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Először is, 11 éves korodban még fejlődő szervezet voltál, és nem kellett volna célirányosan fogynod, ez kicsit hülye ötlet volt akkor.

Azért híztál folyamatosan vissza, mert kevés kalórián voltál, amit csak egy ideig tudtál tartani. Ez érthető is, mert 1300 kalória az rettentő kevés így látatlanban is.

Elkezdheted akárhányszor, de ilyen 1300-as kalóriákkal nem fogsz sokra menni, és ez az előző 2 próbálkozásod is mutatja.

Fenntartható életmódot kell kialakítani. Fogalmam sincs milyen magas vagy és hány kg, de biztos vagyok benne, hogy többet ehetnél, mint 1300 kalória.

Tegyük fel, 1300-zat eszel. Mi fog történni? Gyorsabb az eredmény, + koplalsz, nem fenntartható. Nekem azt senki ne mondja, hogy 1300 kalória elég neki, amikor ez kb. egy 10 éves gyereknek is alig elég.

Tegyük fel, észbe kapsz és 1800 körül eszel. Mi fog történni? Lassabb eredmény (ami egyébként jobb is szokott általában lenni fogyásnál. Én is leadtam 35kg-ot 8 hónap alatt, de így visszagondolva mostani fejjel, kicsit lassabb tempóban haladnék, mert valószínű több izmot vesztettem így heti 1kg mínusszal, mintha heti 0.5 kg ment volna le.)

"Kardio videokra szoktam mozogni( koboko fitness, fitnessblender) felorat tudok csinalni, mert sajnos nem birom labbal"

Ne azért mozogj, hogy lefogyj. Fogyásnál a legfontosabb, hogy azt a kalóriamennyiséget belődd, amivel +mozgás nélkül is kényelmesen fogysz. A fogyás csak segíthet ebben, de ne ezért mozogj elsősorban, hanem azért, mert jót tesz a szervezetednek. Egyébként a napi aktivitásodat megtudod növelni úgy, hogy sétálsz.

A séta a legjobb egyébként. Kevés regenerációs időt igényel, nagyon könnyű belőle regenerálódni. Tűzz ki célnak napi 10.000 lépést.

Csak az a fura, hogy elméletileg második próbára 67kgról 54kgra 9 hónap alatt sikerült lefogynod, ami egyáltalán nem vall arra, hogy koplaltál volna, viszont mégis visszahíztad..

De, hogy ne csak okoskodjak, hanem a kérdésedre is válaszoljak: Nem, nem lesz nehezebb lefogynod harmadjára, maximum az egészségednek káros az ilyen fel-le rohangálás. Ezért is kellene tartósan lefogynod.

2022. aug. 22. 10:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
4#-es vagyok, a "Fogalmam sincs milyen magas vagy és hány kg" részt ugord át.. Megtaláltam közben :D
2022. aug. 22. 10:57
 6/16 A kérdező kommentje:
#4 Nagyon szépen köszönöm a hosszú választ, igazából most reménnyel töltöttél fel, az is lehet, hogy pont a te írásod miatt fog sikerülni, és ha így lesz később visszatérnék a kérdéshez és leírnám, hogy sikerült! :) A 2. Fogyás tényleg lassú volt, egy ideig tartós is volt kb2000 kalóriáig éreztem hogy súlyt tartok vagy legalábbis minimálisat híztam csak, utána már nem számoltam, mert jöttek a kalóriabombás ételek, és nem akartam látni :D sokáig féltem az ételtől amikor benne voltam ebbe a nagyon odafigyelésre és azt hiszem jól esett annyit enni amennyi jól esik kiegészítve sorozatközbeni nassolásokkal, valószinűleg ez volt az oka a hízásnak :(
2022. aug. 22. 11:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
1300 kalória 82 kilóval brutál kevés.
2022. aug. 22. 11:30
 8/16 A kérdező kommentje:
De az elejen nem is bantam a hizast, nagyon tetszett hogy kerekedek ott ahol kell, 61-65 kgnal csinosnak ereztem magam, ami nagy szo volt nalam mert azelott 50+ kgsnak kovernek ereztem magam, szoval ra is gyurtam azert arra, h jojjon fel, csak elszaladt velem a lo nagyon csunyan :D :D
2022. aug. 22. 11:31
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 az nem szamit, hogy ilyen alacsony vagyok ehhez a kghoz? Azert allitottam be 1300at, 1500ig felek felvinni
2022. aug. 22. 11:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A 156 cm-hez a 65 kiló elég durva szerintem, de ha neked tetszik, legyen, jobb mint a 82.
2022. aug. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!