Szerintetek igy is ugyanugy fogok fogyni?
Eloszor is szegyellem magam. Mindjart megtudjatok miert
Egyszer kisebb koromban, azthiszem 11 evesen lefogytam viszonylag hamar 67kilorol 51re. 8. Osztalyra 56kg voltam, majd elkezdodott a kozepsuli es visszahiztam 67kgra, mivel suliba nem mertem enni ezert otthon zabaltam sajnos. 2018ban elhataroztam, hogy ujra lefogyok, hosszabb ut volt elerni az 54 et mint elsonek az 51et, de sikerult:) es ami miatt szegyellem magam, hogy ujra meghiztam, de most nagyon durvan 82kg vagyok jelenleg es 22 eves no. Az lenne az eredeti kerdesem, hogy igy harmadjara ugyanugy fogok fogyni mint pl masodjara, vagy mivel nem az elso sokkal nehezebben? Mar tornazok es visszafogtam magam, szoval nem az elkezdessel van baj, csak gyotor a gondolat, hogy talan tegyuk fel 2x annyi idobe telik ( egyebkent masodjara 9honap alatt jott ossze) Nem akartam ennyit hizni, es mar nem is akarok 50valamennyire lefogyni, mert nagyon lapos voltam, se mellem se fenekem nem volt, tehat most a celom 65 kg!! Tudom, magassagomhoz kepest (156) soknak tunik, de regi kepeket vissza nezve en elegedett lennek annyival. Koszonom, ha elolvastad!
6#
"sokáig féltem az ételtől amikor benne voltam ebbe a nagyon odafigyelésre és azt hiszem jól esett annyit enni amennyi jól esik kiegészítve sorozatközbeni nassolásokkal, valószinűleg ez volt az oka a hízásnak :("
Ismerős, ugyanebben vagyok én is a -35kg után. Már lassan másfél éve folyamat lemérek grammra pontosan mindent, nem eszek meg bármit, de ez ilyen sajnos.. Van egy célom, elszeretném érni, és ehhez ilyen elkötelezettség kell. Hobbi szinten csinálom csak az edzést, de nagyon megszerettem és úgy vagyok vele, hogy amit elkezdek, azt vagy maximális erőbedobással csinálom, vagy sehogy. :D Maximalista vagyok sajnos.
"Azert allitottam be 1300at, 1500ig felek felvinni"
Ééés ez is ugyanez nálam. Tavaly augusztustól elkezdtem izmot építeni, azaz kalóriatöbbletben enni. (tehát szintentartásnyi kalória + 300) Ezt fél évig csináltam, mert rájöttem, hogy mentálisan leterhel ez az egész, mert mindig is kövér voltam és azt gondoltam, hogy így ugyanoda visszajutok ahol voltam. 6 hónap kalóriatöbblet után inkább levittem szintentartásnyi kalóriára, jobban lettem mentálisan, és most 3 hete megint elkezdtem kalóriatöbbletben enni, mert be kell látnom azt, hogyha nincs kalóriatöbblet, akkor nagyon hátráltatom a saját fejlődésem. (izmot építeni kalóriatöbbletben a legoptimálisabb) Szóval le kell győznöm fejben ezt a dolgot. Nálad is ugyanez van, csak épp fogyásnál. Ne félj emelni a kalóriákon, mert megfogod bánni, hogy ilyen keveset eszel.
1500-1700 kalóriával fogytam le, és azóta is bánom, mert valamennyire tönkre tettem az anyagcserémet ezzel. Így most 2300 kalórián kell izmot építenem, más meg, aki normálisan csinálta a dolgokat, az ugyanolyan paraméterekkel, mint én (magasság, súly) simán eszik 3000 kalóriákat "büntetlenül".
Ez egy maraton, nem sprint.
Szóóval, vidd fel nyugodtan 1600-ra is. Annyi fog történni, hogy a több étel/szénhidrát miatt a mérleg többet fog mutatni, és ennyi. De ez nem valódi hízás, ez csak víz/salakanyag és hasonlók. Ne legyél ennyire a mérleg rabja, mert bele fogsz őrülni. Tapasztalatból beszélek. Nem jó az, ha mindennap méred magad. Én már leszoktam erről, mármint, nem érdekel feltétlen a mérleg, hanem inkább a tükörnek hiszek. A mérleg semmit nem jelent. Persze, tudom, jó visszaigazolás, hogy lejjebb ment a szám rajta, de sok esetben nem mérvadó. Ha nagyon számok alapján akarsz tájékozódni, akkor testösszetételt kell mérni, azaz az izom-zsír arányt. (testzsírszázalék)
78kg voltam tavaly májusban, és most is annyi vagyok, mégis ég és föld a különbség, mert az izom-zsír arány változott, pedig a mérleg ugyanazt mutatja.
Hidd el, mégha most hülyeségnek hangzik, hogy emelj a kalóriákon, később ráfogsz erre jönni, hogy ez jelenleg a legjobb megoldás.
Sok sikert! :D
Szerintem mindenképpen sok mozgással próbálj fogyni. Illetve a kalóriákra is figyelj, 1300 nagyon kevés. Kicsit többet, kis adagokban.
Illetve elképzelhető, hogy csak egy kis alakformálás kell.
Fotó nélkül nehéz eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!