Miért nem lakom jól semmitől?
De tényleg semmitől... Fogyni szeretnék de egyszerűen nem megy, mert mindig éhes maradok, utána meg jól bezabálok.
Betegségem nincs, pár hete volt labor vizsgálatom. Azt értem, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátoktól hamar éhes leszek. De például egy csirkemell plusz zöldség köret sem elég. Főzelék plusz fasírt szintén nem elég. Gyakorlatilag semmilyen étel nem elég, két óra múlva (vagy előbb) éhes leszek megint.
Mit kéne ennem? Mi az, amitől jól lakom és nem hízom? Meg ami egészséges?
163 cm/80 kg nő
Általában a gyomorideget keverjük össze az éhségérzettel, és arra nem hat az evés, tehát pont ez történik: "ettem, de még mindig éhes vagyok".
Illetve az éhségérzetet az amigdala vezérli. Valamitől félsz, ami aktiválja a primitív agy éhhalálfélelmét. Ez nem tudatos, mert eltakarják a fejlett agyterületek, de ettől még lehet rajta dolgozni. Mitől félsz, miért félsz? Miért értelmezed azt a stresszes körülményt (amitől épp gyomorideged is van esetleg) tudattalanul úgy, mintha éhhalált okozna.
Vágysz valamire, amit nem tudsz megszerezni?
Veszélyben van a helyzeted? Munka, lakhatás, párkapcsolat?
Ezeken kellene elgondolkoznod.
Az amigdala primitív, hüllőagynak is hívják azt az agyterületet. Két félelemtípus érinti az éhségérzetet: éhhalálfélelem és ragadozó általi haláltól való félelem, előbbi azért, mert nincs elég táplálék (ezért felhalmozó-üzemmódba kapcsol = erőséhség és elhízás), utóbbi pedig pl. azért, mert elhíztunk, és ezért nem tudunk elmenekülni a ragadozó elől (ezért zsírleadó-üzemmódba kapcsol = éhségérzet enyhülése).
Ha az utóbbi félelemtípusra cseréled a belső félelmedet, akkor akár ki is lehet kapcsolni az éhséget. Én ilyen módon kapcsoltam ki az éhségérzetemet évekkel ezelőtt, azóta naptár szerint eszem, mert nem vagyok éhes.
Zöldség + hústól én is csak 2 órát bírok
Egyél mellé teljes kiorlesu pekarut, gabonát (bukgur, rizs, koles stb)
Illetve a mennyiseg sem mindegy
Ha ennyire falasrohamaid vannak akkor valodzinuleg tul keves a kaloria
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!