Miért nem lakom jól semmitől?
De tényleg semmitől... Fogyni szeretnék de egyszerűen nem megy, mert mindig éhes maradok, utána meg jól bezabálok.
Betegségem nincs, pár hete volt labor vizsgálatom. Azt értem, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátoktól hamar éhes leszek. De például egy csirkemell plusz zöldség köret sem elég. Főzelék plusz fasírt szintén nem elég. Gyakorlatilag semmilyen étel nem elég, két óra múlva (vagy előbb) éhes leszek megint.
Mit kéne ennem? Mi az, amitől jól lakom és nem hízom? Meg ami egészséges?
163 cm/80 kg nő
Biztos éhes szoktál lenni, és nem csak unalomból eszel?
Számold ki mennyi kalóriát kéne enned, és oszd el 4-5 étkezésre a kalóriamennyiséget, és mindig fixen 3-4 óránként egyél, meghatározott időben. Illetve napközben mit szoktál csinálni? Van olyan ember, aki ha napközben nincs eléggé lefoglalva, akkor sokszor az evésen jár a feje. Szóval igen, tulajdonképpen unalomból eszik. Meg aztán lehet, hogy 2 óránként te éhes leszel, de az nem igazi éhség, ha rendesen ettél előtte. Ezen meg kell tanulni túllépni, lehet, hogy te sokszor éhesnek érzed magad 1-2 órával evés után, de nem szabad rögtön enni.
Kiszàmoltad ezeknek az ételeknek a kalóriatartalmát? Hús+zöldséggel könnyű alálőni.
Másrészt ilyen problémára nekem a több zsír vált be. Ha abból többet viszek be a szénhidrát rovására, kevesebb kalóriával jóllakom.
Unalom miatt is lehet.
Szóval csináld jó vajasra azt a zöldséget, egyél belöle, amennyit bírsz, számold ki, hány kcal volt. Aztán foglald le magad. A szerzett tapasztalatok alapján finomítasz.
Eleve háromóránként eszek, mindennap ugyanazokban az időpontokban.
Aztán tudni kellene, mennyi kalóriát és hogyan osztasz fel.
Nekem az vált be, hogy több zsírt eszem és sokkal kevesebb szénhidrátot.
Pl Rántotta alá reggelire vagy
Hús+ zöldségre is. Pl megeszem ebédre egy csirkecombot meg 300 g sült zellert amit bő zsírban sütök ki. 6 óra múlva kezdek megéhezni.
Salátába hús mellé kerül zsíros tejföl és olajos magok is. Így sokkal tartalmasabb és nagyon finom.
Nekem is hasonló problémam van, csak én egész délelőtt elvagyok egy kávéval és másfél liter vízzel. Délben ebédelek rendes adagot, és amikor hazaerek a munkából, akkor egy fél lovat is képes vagyok megenni.
Már úgy utalom magam emiatt.
Én is 80 kg vagyok, de 175 cm.
Egy ideig próbálkoztam szotyival, ragozassal elutni a normál vacsin felüli eves lehetőséget.
Aztán egy ideig ettem forró levest mert azt hittem hogy nem eszem elég meleg ételt, attól maradok éhes. De én is így járok mindig.
A kalória szükségletemet tuti hogy tullepem.
Azért mert nem viszed be a megfelelő kalóriát. Gondolom, ha számolnád a kalóriákat akkor azt gondolnád hogy neked például 800at kell bevinned. Pedig az nem igaz! Azzal csak éhezel, és estére telizabálod magadat...
A helyes adag neked 160-ra és 80ra a 1400-1500 kalória közötti érték a jó. Szóval nyugodtan ehetsz többet, csak a lényeg, hogy figyelj oda, hogy mit, hogyan mikor.
Így tudod kiszámolni: ( a saját értékeidet kell beírnod!)
655 + (9,6 × T) + (1,9 × H) - (4,7 × K)
Rövidítések: T = testtömeg (kg), H = hossz (cm), K = kor (évek száma)
Vagyis ha te 30 éves vagy, 170 cm magas és most 70 kiló, akkor:
655 + (9,6 x 70) + (1,9 x 170) – (4,7 x 30)= 1.509
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!