A bab is jó fehérjének?
Idohiany miatt kB minden nap babot eszem (napi kB. 150g),ez az ebéd +hozzá koret és zöldség.
Ez ugyanannyira jó, mintha bab helyett csirkét ennek? Vagy nem annyira egészséges?
“Ha a nagy edzők minden nap csirkét esznek”
Nem esznek minden nap csirkét, pusztán csirkével ablegegyszerűbb mintaétrendet írni és sokan soha nem jutnak túl a mintaétrenden sajnos.
Valójában ez így nem igaz, csak egy egyszerüsítés...
Valójában nagyon is sok növénynek teljes az amino profilja, csak nem olyan kiegyensúlyozott arányban, mint a húsnak... vagy pl valami van benne, de csak elenyésző mennyiségben.
Én is voltam kolis, középiskolában és egyetemen is. Tudom miről beszél a kérdező. A hús nemhogy drágább, de ugye idő- és eszközigényesebb is elkészíteni.
Nincs azzal semmi baj, ha rozs+bab+zöld leveles kombón élsz hétközbe. Ha rákeresel egy csomó rice+beans receptet, tapasztalatot találsz a neten erről.
A CH a babokban tényleg több. Én néha azt csinálom hogy a klasszikus rizs/krumpli helyett köretnek főtt lencsét/babot eszek a hús/hal mellé, ez így alacsonyabb CH magasabb fehérje.
Más fehérje forrás lehet még:
- más kész hüvelyes konzervek, saláták.
- máj (olcsó, és tápanyag gazdag, de nyílván el kell készíteni)
- tonhalkonzerv más olajos hal konzerv, ha szereted. Magas az omega-3 tartalmuk.
- tojás mindenhogy elkészítve.
- protein por/néha protein szeletek.
- meg vannak ezek a meal replacemente shake-k, de ezekkel, csak óvatosan. És nem kell, hogy opciók legyenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!