A bab is jó fehérjének?
Idohiany miatt kB minden nap babot eszem (napi kB. 150g),ez az ebéd +hozzá koret és zöldség.
Ez ugyanannyira jó, mintha bab helyett csirkét ennek? Vagy nem annyira egészséges?
Ööö mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Nem puffaszt nagyon a bab?
Illetve sokkal több benne a szénhidrát, mint a csirkében, az én gyomrom tuti nem tolerálná mindennap.
Szerintem ez nem időhiány, csak lustaság, mert befűszerezni és lepirítani a csirkemellet kb 5 perc, vagy még annyi sem.
"Ez ugyanannyira jó, mintha bab helyett csirkét ennek? Vagy nem annyira egészséges?"
Benned tényleg komoly kérdésként felmerül, hogy a bab, ami egy tápanyagban rendkívül gazdag hüvelyes növény egészségtelenebb, mint a bolti vizes, antibiotikumos, GMO-s csirke? Ez jó!
A bab (vörös, fehér, fejtett, stb.) remek fehérjeforrás, ahogy még számos más élelmiszer is. Nem csak a csirkemell létezik fehérjebevitel szempontjából. Viszont arra figyelj, hogy a fehérjebeviteledet minél több forrásból igyekezz fedezni, hiszen a fehérjén kívül van más makrotápanyag és mikrotápanyag is, amiket csak változatos étkezés által lehet biztosítani.
Mivel a vegánok jó része hüvelyeseket fogyaszt fehérjeként, ezért természetesen jó ez is fehérjének.
OFF: mennyivel változatosabb minden nap húst enni, mint minden nap babot? (Semmivel, csak azt hiszik egyesek!)
NEm csak a húst lehet többféleképpen elkészíteni, hanem a babot is!
Nem rengeteg idő a hús. 1.5 kilót 30 perc alatt elő lehet készíteni. Lefagyasztod és minsig annyit veszel elő amennyi másnap kell. Serpenyőben szeletben 12 perc.
A babot áztatni, főzni stb. Több idő.
Ha meg konzervet eszel az szégyen, olvasd el mi van benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!