Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bab is jó fehérjének?

A bab is jó fehérjének?

Figyelt kérdés

Idohiany miatt kB minden nap babot eszem (napi kB. 150g),ez az ebéd +hozzá koret és zöldség.

Ez ugyanannyira jó, mintha bab helyett csirkét ennek? Vagy nem annyira egészséges?

2022. júl. 13. 12:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
17%

Ööö mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Nem puffaszt nagyon a bab?

Illetve sokkal több benne a szénhidrát, mint a csirkében, az én gyomrom tuti nem tolerálná mindennap.

Szerintem ez nem időhiány, csak lustaság, mert befűszerezni és lepirítani a csirkemellet kb 5 perc, vagy még annyi sem.

2022. júl. 13. 12:41
 2/26 A kérdező kommentje:
Végülis lustaság is, de kolis leszek és ott nem is nagyon tudnám megoldani a nagy csirke apritasat meg vagdosni, a bab sokkal egyszerűbb és jobban szeretem
2022. júl. 13. 12:47
 3/26 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem sportolsz vagy diétázol akkor jó. De az nem jó ha minden map azt eszel. Most nem érzed, de hosszútávon az egysíkú étkezéstől vitaminhiány miatt csomó bajod lehet
2022. júl. 13. 12:55
 4/26 anonim ***** válasza:
80%

"Ez ugyanannyira jó, mintha bab helyett csirkét ennek? Vagy nem annyira egészséges?"

Benned tényleg komoly kérdésként felmerül, hogy a bab, ami egy tápanyagban rendkívül gazdag hüvelyes növény egészségtelenebb, mint a bolti vizes, antibiotikumos, GMO-s csirke? Ez jó!

A bab (vörös, fehér, fejtett, stb.) remek fehérjeforrás, ahogy még számos más élelmiszer is. Nem csak a csirkemell létezik fehérjebevitel szempontjából. Viszont arra figyelj, hogy a fehérjebeviteledet minél több forrásból igyekezz fedezni, hiszen a fehérjén kívül van más makrotápanyag és mikrotápanyag is, amiket csak változatos étkezés által lehet biztosítani.

2022. júl. 13. 12:59
 5/26 A kérdező kommentje:
Még mit lehetne? A csicseriborsót is szeretem és eszem, tofut nem szeretem, a hús rengeteg idő. Tojást is szoktam persze. Több ötletem nincs ami egyszerű és gyorsan megvan
2022. júl. 13. 13:17
 6/26 anonim ***** válasza:
82%

Mivel a vegánok jó része hüvelyeseket fogyaszt fehérjeként, ezért természetesen jó ez is fehérjének.

OFF: mennyivel változatosabb minden nap húst enni, mint minden nap babot? (Semmivel, csak azt hiszik egyesek!)

NEm csak a húst lehet többféleképpen elkészíteni, hanem a babot is!

2022. júl. 13. 13:36
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bírnám szerintem, de alapvetően nem baj.
2022. júl. 13. 14:50
 8/26 anonim ***** válasza:
58%
A hüvelyesek magas purin tartalmú élelmiszerek, emiatt én nem élnék csak babon.
2022. júl. 13. 14:51
 9/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem rengeteg idő a hús. 1.5 kilót 30 perc alatt elő lehet készíteni. Lefagyasztod és minsig annyit veszel elő amennyi másnap kell. Serpenyőben szeletben 12 perc.

A babot áztatni, főzni stb. Több idő.

Ha meg konzervet eszel az szégyen, olvasd el mi van benne

2022. júl. 13. 15:09
 10/26 A kérdező kommentje:
konzervbabot eszek az miért rossz?
2022. júl. 13. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!