Hogyan szokjak le a kólafüggőségről?
Nyilván a legideálisabb a drasztikus teljes elhagyás lehetne, de ezt nem tehetem meg, dolgozom, és a cukor/koffein hiánya miatti fejfájás rosszullét stb. nem megengedhető.
Próbálkoztam azzal, hogy teákat, gyümölcsleveket iszom helyette, de refluxos vagyok, mindentől fent van a savam nagyon durván (nem, a kólától nincs).
Naponta minimum egy, de inkább két liter az, ami lecsúszik. Régebben volt egy időszak, mikor egyáltalán nem ittam (költözés után megfogadtam, hogy nem engedek be a lakásba egyáltalán), eleinte ment is, de aztán visszaszoktam rá és rosszabb lett, mint volt.
Mivel válthatnám ki? A kevesebbet iszom nem működik, nem tudok mértéket tartani.
Igazad van.
Én is kolafüggő voltam -napi 2 liter.
Amikor megállapították a cukorbetegségemet -15 éve- akkor áltam le a fokozatosan -egyre több vízzel hígitva- a koláról.
11.
Én is ittam kólát, de cukrosat csak 1-2 évig tizenévesen. Aztán otthon átálltunk cukormentesre. Az ment elég sokáig, naponta.
Kb 12 éve már azt se iszom túl gyakran. Kb 3 havonta megfelezünk egy citromos vagy cseresznyés zérót a férjemmel és ennyi. Nem kívánom túl gyakran. A cukrosat pl már egyáltalán nem tudom meginni.
10. voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!