Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a kólafüggős...

Hogyan szokjak le a kólafüggőségről?

Figyelt kérdés

Nyilván a legideálisabb a drasztikus teljes elhagyás lehetne, de ezt nem tehetem meg, dolgozom, és a cukor/koffein hiánya miatti fejfájás rosszullét stb. nem megengedhető.

Próbálkoztam azzal, hogy teákat, gyümölcsleveket iszom helyette, de refluxos vagyok, mindentől fent van a savam nagyon durván (nem, a kólától nincs).

Naponta minimum egy, de inkább két liter az, ami lecsúszik. Régebben volt egy időszak, mikor egyáltalán nem ittam (költözés után megfogadtam, hogy nem engedek be a lakásba egyáltalán), eleinte ment is, de aztán visszaszoktam rá és rosszabb lett, mint volt.

Mivel válthatnám ki? A kevesebbet iszom nem működik, nem tudok mértéket tartani.

2022. jún. 5. 22:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van.

Én is kolafüggő voltam -napi 2 liter.

Amikor megállapították a cukorbetegségemet -15 éve- akkor áltam le a fokozatosan -egyre több vízzel hígitva- a koláról.

2022. jún. 6. 21:00
 12/16 anonim ***** válasza:

11.

Én is ittam kólát, de cukrosat csak 1-2 évig tizenévesen. Aztán otthon átálltunk cukormentesre. Az ment elég sokáig, naponta.

Kb 12 éve már azt se iszom túl gyakran. Kb 3 havonta megfelezünk egy citromos vagy cseresznyés zérót a férjemmel és ennyi. Nem kívánom túl gyakran. A cukrosat pl már egyáltalán nem tudom meginni.

10. voltam.

2022. jún. 6. 21:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Szokj rá a tejre.
2022. júl. 1. 16:22
 14/16 anonim ***** válasza:
*vagy a málnaszörpre, feketeribizlire pl.
2022. júl. 1. 16:22
 15/16 anonim ***** válasza:
*Ja, elnézést; nem néztem a kategóriát; meg nem olvastam el teljesen a kérdést .
2022. júl. 1. 16:23
 16/16 anonim válasza:
Helyettesítsd valami kevésbé káros dologgal. Pl mentolos cukorral. Az sokkal jobb és meg csak nem is lesz büdös a szád. Na meg nem hízol el tőle.
2022. júl. 3. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!