Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le a kólafüggős...

Hogyan szokjak le a kólafüggőségről?

Figyelt kérdés

Nyilván a legideálisabb a drasztikus teljes elhagyás lehetne, de ezt nem tehetem meg, dolgozom, és a cukor/koffein hiánya miatti fejfájás rosszullét stb. nem megengedhető.

Próbálkoztam azzal, hogy teákat, gyümölcsleveket iszom helyette, de refluxos vagyok, mindentől fent van a savam nagyon durván (nem, a kólától nincs).

Naponta minimum egy, de inkább két liter az, ami lecsúszik. Régebben volt egy időszak, mikor egyáltalán nem ittam (költözés után megfogadtam, hogy nem engedek be a lakásba egyáltalán), eleinte ment is, de aztán visszaszoktam rá és rosszabb lett, mint volt.

Mivel válthatnám ki? A kevesebbet iszom nem működik, nem tudok mértéket tartani.

2022. jún. 5. 22:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Vízzel hígítod. Egy darabig még édesebbnek is érzed.
2022. jún. 5. 22:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Koffeintabletta? Ha a kv meg tea nemmegy. Vagy csak engedd el aztan bird ki. Sehol nincs komolyabb fuggoseghez kepest
2022. jún. 5. 22:22
 3/16 anonim válasza:
100%
Én napi 1 energiaitalt osztok be, és 2-3 alkalommal iszom belőle. Ez átviszi a napom, és mellette nem kell a kóla.
2022. jún. 5. 22:38
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Igyál helyette lightot vagy zérót. Tudom, nincs benne cukor, és (azt gondolod) a cukor kell és az a lényeg. De nem biztos, próbáld ki. Próbáld fokozatosan kiváltani. Én is literszámra toltam le a kólát régebben, meg lehet szokni. Aztán annyira, hogy én pl. már nem is bírok rendes kólát inni, annyira brutálisan édesnek érzem, és még zérót is csak nagyon ritkán iszom, mert kb. 6-7 éve csak vizet.
2022. jún. 5. 22:43
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Aludj többet és akkor nem érzed szüiségét.

A cukor egyébként csak ideigelnes löketet ad, és borqsztó egészségtelen a napi tobbszori ekkora mertékű vércukor ingadizás. Legyen motiváicó hogy ne alakuljon ki cukorbetegséged

2022. jún. 5. 22:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Súlyos kávé+kóla függésről (6-8 kávé 1-1,5 l kóla) úgy szoktam le, hogy egy hosszúhétvég előtt kivettem a pénteket (más okból) és péntek munka után letettem mindkettőt. A párom azóta is kávézik. 2 év után mr alig zavar. Az eéső két hét nagyon nehéz volt, de akaraterővel át lehetett vészelni. Nekem a 3. nap volt a legnehezebb.
2022. jún. 5. 23:16
 7/16 anonim ***** válasza:
Válts munkahelyet! Nem normális, hogy ez kelljen, hogy el bírd végezni a munkádat. Én csak télen iszom energiaitalt, egy fél literest, az is eltart egy hétig. Napi egy nagy kávé, Americano (sok vízzel) és kész. 8 órát dolgozom és nem vagyok fáradt. De nyugi, volt pár évem napi 14 órával is, akkor egy kávéval több csúszott le és az erősbb is volt. De azt a melót évekkel ezelőtt lecseréltem.
2022. jún. 6. 00:32
 8/16 anonim ***** válasza:
Mások is dolgoznak, mégsem isznak cukros löttyöt egész nap. Igyál zérót, állítsd be az étkezéseidet.
2022. jún. 6. 07:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Félreértitek. Nem a munkára fogom a kólafüggőségemet (főleg, hogy az utóbbi volt hamarabb). Én azt mondom, hogy nem működik az, hogy nem veszek többet és pont, mert az emiatti fejfájás, rosszullét, stb. kárt, hibát okozna.
2022. jún. 6. 12:13
 10/16 anonim ***** válasza:

A rosszulléteidet a függőség okozza. Ha nem iszod, elvonási tüneteid vannak, ami nem normális.

Nos igen, a cukor képes ugyanúgy függőséget okozni, mintha drogoznál, vagy alkoholista/dohányos lennél. Ezt a függőséget le kell küzdeni. Eleinte rosszul leszel, de pár nap, esetleg 1-2 hét és jobb lesz.

Tudom miről beszélek, én is voltam cukorfüggő, és mikor életmódot váltottam, voltak kemény rosszulléteim, de kitartottam és pár hét alatt elmúlt.

Energiát normális étrendből kellene fedezni, nem ilyesmiből. Az egészséged is bánni fogja.

Én már közel voltam a cukorbetegséghez, és ez észhez térített. Onnan még volt visszaút.

Gondolkozz el ezen.

2022. jún. 6. 20:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!