Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A párommal leszeretnénk...

A párommal leszeretnénk fogyni, milyen ételeket ajánlanátok hozzá?

Figyelt kérdés

Eddig sose fogyóztam. Nekem 10-15 kiló a cél, a páromnak 25-30 kiló. Mindketten fizikai munkát végzünk, így a "levegőn és napfényen" élés nem opció.:D

Igazából olyan egyszerű és normál kaja tippeket várnék ami nem hízlal.

Tehát ne zabkása vagy magvak legyenek, hanem leginkább "rendes" kaják.

Vagy ha pl főzök mindenfélét csak keveseket ennénk, az hatásos lenne?

Én szeretnék mozgást is beiktatni mellé, a páromat erre nem valószínü hogy rá tudnám venni.

Egyéb tippeket, ötleteket is elfogadok.

tegnap 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt esztek, amit akartok meg amit szerettek - ugyanis egyetlen egy kaja sem "hízlal", attól hízol, ha többet eszel, mint amennyit elhasználsz.

Javaslom, nézz utána a kalóriaszámolásnak, tökéletesen jó dolog, mindent ehetsz, amit csak akarsz, egyedül a napi kalóriakeretbe kell beleférni. (Meg nem szabad éhesnek maradni, ha mégis, akkor az összetételen kell változtatni - nem mindegy, hogy az adott kalóriát egy tábla csokival viszed be, mert attól fél óra múlva éhes leszel, vagy valaki sok zöldséget tartalmazó étellel, amitöl órákig jól vagy lakva.)

A fogyás egyébként nagyrészt a kalóriadeficittöl függ, a mozgás föleg arra jó, hogy a végén ne csak könnyebb, hanem normális alakú is legyél.

tegnap 19:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
tegnap 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Le szeretnénk fogyni.
tegnap 20:23
 4/9 A kérdező kommentje:
3# Most ez nagyon fontos volt, hogy leírtad. Köszönöm, sokat segített. :D
tegnap 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Szia! Meg kell határozni a napi kalóriaszükségletedet, erre vannak netes kalkulátorok. A kalóriaszukseglet alatt kell enni és akkor fogysz.

Lényegében bármit lehet enni ezen belül, de én a következőket javaslom:

- iktasd ki a kalóriatartalmú italokat (gyümölcslé, cukros üdítő, cukros kávé, tea, alkohol)

- iktasd ki a rántott ételeket valamint a bő olajban sült ételeket

- iktasd ki az édességeket

Ha ezeket megteszed, akkor tudsz minőségi alapanyagokból, laktató ételeket enni és fogyni. (És persze néha ehetsz csokit, vagy ihatsz egy pohár almalevet stb, de alapból ezeket kerüld).

Amit egyél:

- sovány húsok, halak, tejtermékek

- sok zöldség, gyümölcs

- pékaruban, lisztben, tésztában törekedj a teljes kiőrlésű irányába: nem muszáj fekete kenyeret enni, de mondjuk egy fél barna már jó kompromisszum, ugyanígy ha sütsz, helyettesítsd akár részben us teljes kiőrlésűvel; rizsben próbáld ki a barnarizst.

Érdemes visszakeresni, nemrég volt kérdés arról, hogy milyen magyaros ételeket lehet beépíteni a diétába, ott voltak jó tippek.

tegnap 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Az 5-ös válasza az, aminek semmi értelme!
tegnap 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyétek ugyanazt csak az esdigi adag kétharmadát. A maradék térfogatot töltsd ki zöldséggel. Az fog tenni arrol hogy a kevesebb kajatol is jollakj.

Húsokat cseréld szárnyad mellre és combra, serteskarajra, combra es szuze.

20 szazalekos fozotejszin 10esre.

Sajtos etelekben felezd a sajtot.

Gabonakoret legyen fele a szokasosnak es borits bele étkezésenként plus 40-50 deka valamilyen zoldseget.

Ha etolajat hasznalsz barmilyen etelhez, max 1 evokanal. Ha nen eleg, pl hagyma parolasanal, vizzel higitsd.

Minden sos etkezes melle menjen 10-15 deka zoldseg valamyen formaban.

Kolbaszt es szalamit csereljetek sonkara.

En ugy fogytam 32 kilot h pont ugyanazokat a magyaros kajakat foztem mint adidg csak mindent rengeteg zoodseggel dusitottam es csokkentettem az adagot

tegnap 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:
tegnap 22:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Kalóriadeficit egészséges módon való étkezés és mellé sport...
tegnap 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!