Az orvostudomány nem tartja fontosnak az elhízás megállítását, ezért nem tesznek komoly lépéseket?
De most mit tehet az orvostudomany, ha az egyennek maganak kell lefogynia?
Nincs olyan, hogy valaki genetikailag kover. Olyan van, hogy mondjuk a hormonjai nincsenek rendben vagy siman csak szarul taplalkozik gyerekkoratol kezdve, mert a szulei is igy etetik es maguk is koverek. Es nyilvan a karos mintakat viszi tovabb gyerekkoratol kezdve.
De hormonproblemara pl van megoldas, a tobbi meg csak akarat kerdese.
A kövérség nem az orvostudomány feladata leszámítva azt a kevés embert, akik valóban valami betegség miatt kövérek.
Ez olyan, hogy a Magyar ember zöme dohányzik, akkor vajon az orvostudomány jól végzi a dolgát? Nem az orvosok feladata szabályozni, hogy mennyit eszel, iszol, milyen tápanyagokat viszel be.
És igen, társadalmunk kövér emberei inkább saját maguk miatt kövérek és nem betegség miatt (de igen, olyan is van, azokon pedig nem minden esetben tud segíteni a doki sem).
A kövérséget, elhízást NEM az orvostudmánynak kell megállítani, hanem az elhízott embereknek saját maguknak - nem kell annyit zabálni, nem kell olyan sok zsíros, cukros cuccot fogyasztanni és többet kell mozogni.
Nem állhat napi 24 órában minden kövér ember mellett egy orvos, aki megtiltja, hogy túlegye magát (akár mennyiségben, akár minöségben) illetve minden nap rákényszerítse a sportolásra!
Kover ember vergodese.
En 10 evig ezt csinaltam kerdezo, le lehet pontozni, de igy van. Aztan tavaly vegre fogytam 35 kilot.
Erdekes modon amikor nem csak keseregtem azon, hogy dagadt vagyok es kozben zabaltam tovabb, hanem kitartottam, kaloriat szamoltam es odafigyeltem, rogton le tudtam fogyni.
Aki allitolag alig eszik, sportol, de nem fogy, akkor ott valami hormonalis gebasz van, vizsgaltasd ki magad a siras helyett.
"nem esznek sokat, nem isznak alkoholt, de mégis elvannak hízva" " Létezik olyan, hogy más genetika"
EZ mind hazugság!
Aki elhízik, az többet fogyaszt, mint amire szüksége van, ez NEM genetika, hanem kényelmesség. A többet fogyaszt nem feltétlen mennyiséget jelent, hanem minöséget, aki cukros, zsíros ételeket eszik állandóan, cukros üdítöket iszik, az nem csoda, ha elhízik. Egyetlen egy 2 literes üdítö kv 1000 kcal! Erre a sok "nem eszek sokat" ember nem gondol, az "csak" folyadék jelszóval
Ez egy társadalmi probléma, nem az egészségügyi ellátórendszer vagy az orvosok felelőssége. Nagyon sok minden befolyásolja. Így a megoldása sem lehet egy valakinek vagy egy területnek a felelőssége.
De az egészségmegőrzésben ez szinte mindennel így van, nemcsak az elhízással, de más problémákkal is.
Az orvos nem tud azon változtatni, hogy mennyit változott a világ, mennyivel kevesebb mozgunk, mennyivel többen járnak autóval, vagy mennyire más ételeket esznek, mint 30-40 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!