Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az orvostudomány nem tartja...

Az orvostudomány nem tartja fontosnak az elhízás megállítását, ezért nem tesznek komoly lépéseket?

Figyelt kérdés
Nagyot csalódtam az orvostudományban, hogy semmi komoly lépést nem tesz az elhízás megállítására. Van olyan érzésem, hogy ebben komoly pénzügyi lobbik állnak, mint gyógyszerlobbi, egészségipar, edzőteremlobbi és satöbbi. Nyomatják azt a szöveget, hogy edzél, egészségesen táplálkoz, de mi van azokkal akik genetikai átalakításra szorulnak? Vannak emberek akik hiába mozognak, nem esznek annyit jobban híznak. Miért nincs még génterápia?
ma 07:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%
Kellene pár 10 kilót fogyjak, szóval nem a levegőbe beszélek A felelősséged a fogyás, világ életemben csak akkor voltam sovány, amikor sportoltam, sőt, amikor napi min. 20-30 km-eket bringáztam a futás mellett, akkor napi 3500-4500 kcal mellett (fele édesség), sem tudtam hízni, pedig a bordáim meg a medencecsontom kilógtak.
ma 12:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem az orvostudomány hibája, hogy kövér vagy, akaratod meg semmi...
ma 14:04
 23/27 anonim válasza:

A génmódosításra, rák és cukorbetegség teljes gyógyítására még nincs meg a technológia. Nem azért mert nem kutatják, hanem azért mert olyan bonyolult, hogy kutatók ezrei nem tudtak még rájönni a megoldásra. A laikus újságírók szeretik eltúlozni a tudományos eredményeket, de a génsebészet még nagyon gyerekcipőben járó, új tudományág.

Amelyik elhízás valamilyen betegség eredetű, azzal meg foglalkozik az orvostudomány, vannak hormonpótló terápiák, diabetológusok, étkezési szakértők, gasztroenteorológusok, stb. De az orvosok nem hatóság. Ha elmész egy étkezési szakértőhöz, hogy fogyni szeretnél, akkor segít, de ha el sem mész nem kényszeríthetnek rá, hogy megtedd. A rendőrségnek meg nem feladata az emberek életmódjának és betegségeinek felügyelete.

ma 14:09
 24/27 anonim ***** válasza:

14. Te egy nyelvzseni vagy!!!! (Lehet, hogy csak a tévedéseddel/tévesztéseddel, de ez semmit nem von le az értékéböl.)

" jajlandók " Teljesen jo és találo szo az ilyenekre mint a kérdezö A kevesebb zaba helyett csak jajgatnak, szidják az orvosokat, meg igyekeznek megbélyegezni (neoliberális toposz) mindenkit aki nem áll be a falkába vele együtt vonitani) (Bár ezzel a stilussal lehet, hogy nagy politikus lesz:-)

ma 14:16
 25/27 anonim ***** válasza:
Az szép, hogy itt többször eldurrant a "génterápia" kifejezés és úgy megy a beszélgetés mintha mindenki tudná mi az. A kérdés is hülyeség.
ma 14:50
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Génterápia jöhet? Sőt, jöjjön? De egy oltástól már beparáznak az emberek :D
ma 14:52
 27/27 anonim ***** válasza:

#17 “ Na de, a globális felmelegedésért se tesz semmit az emberiség.”

Nem globális felmelegedésÉRT, hanem globális felmelegedés ELLEN.

Egyébként a testmozgás nem tiltott tevékenység ám. Az elhízottaknak se ártana kipróbálni. (jómagam is ennek segítségével fogytam 25 kilót. Szóval hajrá)

ma 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!