Mi lehet a baj? Nagyon elkeserít, hogy nem fogyok!
178 cm 27 éves nő vagyok. 2 hónapja kezdtem diétába, járok edzeni is, heti 3 kardió és 1 súlyzós edzést csinálok.
A kezdősúlyom 110 kg, most 105 kg vagyok. Nagyon zavar, hogy mindent megteszek!
A tegnapi napom így nézett ki (és a többi is hasonló)
Reggeli: 1 zsömle körözöttel, 80 gramm sonka, pici camamberttel, 1 paprikával
Tízórai: 1 alma
Ebéd: 1 egész sült csirkecomb (nyersen 230 gramm) saját zsírjában sülve 35 gramm (nyersen mérve) rizzsel. Hozzá 100 gramm csalamádé.
Uzsonna: 1 banán
Utána edzés, majd 1 adag fehérjeturmix
Vacsora: 3 tojás, 5 gramm zsíron sütve, 1 zsemle, zöldségek
Napi átlagosan 1600-1700 kcalt eszem.
Napi 3 kávét iszom édesítővel és pici tejjel, mellette minimum 3 liter víz.
Még korábban voltam dokinál és nincs hormon problémám, csak lassú anyagcserém.
Azért kicsit számítottam arra, hogy az elején lemegy pár kg víz és utána egy darabig lemehet heti fél-1 kg.
A BMR-em 1600 körül van, szabad az alá mennem?
Most majdnem írtam az egyesnek, hogy havi 3 kg milyen sok, nem egészséges, aztán rájöttem, hogy hetire gondoltam. :')
De jól írja.
Ne menj BMR alá.
A zsemlét cseréld le purpur kenyérre vagy tk zsemlére.
A gyümölcs mellé egyél pár szem magot(mandula, kesudió ilyesmi), lassítja a cukor felszívódását.
Amúgy szerintem rendben van ez az étrend.
Én is 110 kilórólindultam, kitartás.
Edzés miatt is lehet több a súly:
- ideiglenesen (ennek nem tudom a pontos okát)
- vagy izmot építettél
9-es jót ír, érdemes ilyenkor mérni, hogy hány centi megy le innen-onnan. Nem tudom, hogy egy női edzésterv milyen, én (férfi) hetente 3x jártam súlyzós edzésre, aminek a végén volt 20-30 perc kardió. Nagyon lassan indult be a fogyás, viszont még akkor is tartott, amikor abba kellett hagynom az edzést és csak diétáztam.
Ahogy írták, a 2 hónap alatt 5 kg azért elég jó. Ez azt mutatja, hogy haladsz. A tízórait meg az uzsonnát nem annyira értem. (bár lehet, hogy valamit én nem tudok) Amikor én diétáztam edzés mellé, mindegyik étkezés teljes étkezés (csirke-rizs) volt.
Ami meg talán a legfontosabb, hogy szeresd azt a mozgásformát, amit csinálsz. Ha a kilókon stresszelsz, rányomhatja a bélyegét az egészre. Érdemes olyan mozgásformát találni, amit szívesen csinálsz hosszú távon, ha meg is akarod tartani az elért eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!