Milyen étrend kiegészítőt érdemes szedni, ami hirtelen nagy mennyiségű hízás után segítene elindulni az étvágy kontrollálásában, esetleg fogyásban? Bővebben lent.
Háromnegyed évvel ezelőtt lesérültem. Akkor voltam 170 cm 65-68 kg 18-20% testzsírral, heti 14-16 óra edzésem volt évekig, cardio s súlyzós kombinálva. Vegyes étrendet követtem, napi 1 tábla csokival (igen), emellett saláták, sok-sok zöldség (de nem hüvelyes), sovány hús, tojás, túró, néha sajt. Nagyon alacsony volt a ch bevitelem, az is cukor, gyorsan felszívódó, illetve rengeteg zöldségből,napi 1500-2000 kalória között mozogtam, inkább a teteje, de volt, hogy 1500 körül. Csak vizet ittam, s kávét. Ez évekig így ment, tök jól voltam. (Nem, nem volt baj a cukrommal.)
Aztán sajnos egy balesettel lesérültem, sokáig ágyhoz voltam kötve. Először az izomtömegem vesztettem el, majd elkezdtem bánatomban enni, kb 2000 kalória, csak hát ugye mozgás nélkül. Most azzal szembesültem, hogy 74kg vagyok, közel 30%-os a testzsírom. Kezdem újra a mozgást, séta csak még, nagyon kis súlyzós edzés, kis szobabicó, de még nagyon nehéz, meg idő lesz hozzászoktatni a szivem is. Pszichésen összeomlottam, long story short, nagyon sok az éhségroham, s bizony sok a csoki, mely korábban meg sem ártott. De valamiért nagyon kívánom. Tudom, hogy ez akarat kérdés, de a hormonjaim is jelzik, hogy baj van, azonban hormon szedés sajnos orvosilag kizárt. Hát ez van a kérdésem mögött. Nem csodát várok, napi 3-5 liter vizet iszom, de hátha van olyan étrend kiegészítő, ami az elindulásban segíthetne a nulla motiváción s önkontrollon. Korábban soha se szedtem semmit, fehérje port ittam csak a hosszú edzések után.
A nem troll válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!