Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen étrend kiegészítőt...

Milyen étrend kiegészítőt érdemes szedni, ami hirtelen nagy mennyiségű hízás után segítene elindulni az étvágy kontrollálásában, esetleg fogyásban? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Háromnegyed évvel ezelőtt lesérültem. Akkor voltam 170 cm 65-68 kg 18-20% testzsírral, heti 14-16 óra edzésem volt évekig, cardio s súlyzós kombinálva. Vegyes étrendet követtem, napi 1 tábla csokival (igen), emellett saláták, sok-sok zöldség (de nem hüvelyes), sovány hús, tojás, túró, néha sajt. Nagyon alacsony volt a ch bevitelem, az is cukor, gyorsan felszívódó, illetve rengeteg zöldségből,napi 1500-2000 kalória között mozogtam, inkább a teteje, de volt, hogy 1500 körül. Csak vizet ittam, s kávét. Ez évekig így ment, tök jól voltam. (Nem, nem volt baj a cukrommal.)

Aztán sajnos egy balesettel lesérültem, sokáig ágyhoz voltam kötve. Először az izomtömegem vesztettem el, majd elkezdtem bánatomban enni, kb 2000 kalória, csak hát ugye mozgás nélkül. Most azzal szembesültem, hogy 74kg vagyok, közel 30%-os a testzsírom. Kezdem újra a mozgást, séta csak még, nagyon kis súlyzós edzés, kis szobabicó, de még nagyon nehéz, meg idő lesz hozzászoktatni a szivem is. Pszichésen összeomlottam, long story short, nagyon sok az éhségroham, s bizony sok a csoki, mely korábban meg sem ártott. De valamiért nagyon kívánom. Tudom, hogy ez akarat kérdés, de a hormonjaim is jelzik, hogy baj van, azonban hormon szedés sajnos orvosilag kizárt. Hát ez van a kérdésem mögött. Nem csodát várok, napi 3-5 liter vizet iszom, de hátha van olyan étrend kiegészítő, ami az elindulásban segíthetne a nulla motiváción s önkontrollon. Korábban soha se szedtem semmit, fehérje port ittam csak a hosszú edzések után.

A nem troll válaszokat köszönöm.

2022. ápr. 21. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs. Olyan se ami lefogyaszt, olyan se ami elindít. Az elhatározás kell és a kitartás. Motiváció nélkül sajnos így maradsz
2022. ápr. 21. 21:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi azért.
2022. ápr. 21. 21:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen hormon problémád van?

6 kg hízás nem a világvége, ha csak a napi 1 tábla kb. 500kcal csokit elhagyod 3 hónap alatt lemegy.

Nincs semmi, ami helyetted ezt megoldaná, megpróbálkozhatsz korpa tablettával, az elveszi az éhséget. Ha vágysz csokira egyél egy sort, ezt nem lehet önfegyelem nélkül csinálni.

2022. ápr. 21. 21:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem létrzik motivációs tabletta.
2022. ápr. 22. 02:42
 5/12 anonim ***** válasza:

1) 6 kg hízás még 9 hónap alatt sem nagy mennyiségű

2) 9-10 éve hagytam abba a sportot, az izomtömegem jó része még mindig megvan (orvosi mérés alapján), kizárt, hogy neked eltűnt az izomtömeged-30% testzsírt mérték? Mert az is hihetetlen

3) kezdj el újra normálisan enni és megoldódik!

2022. ápr. 22. 05:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szedj magnéziumot, lehet hogy magnéziumhiányos vagy, a csoki iránti vágy időnként ezt is jelzi. Ha nem múlik, próbáld egészségesebb, kakós ízvilágú dolgokra cserélni, pl joghurtba zsírszegény holland kakaópor, ilyesmik. 6 kiló tényleg nem a világvége még, ez simán lemegy, főleg, ha sikerül elhagynod a csokit.

Illetve ami a falásokban segített nekem, hogy próbálj rájönni, hogy miért eszel. Gondolom itt érzelmi evésről lesz szó, mint ahogy mondtad, hogy lelkileg nem vagy túl jól. Pszichológus is segíthet, de én nem mentem, csak mindig mielőtt elkezdtem volna enni a főékezéseimen, plusz az uzsin kívül, mindig megkérdeztem magamtól, hogy miért ennék? Mert éhes vagyok, vagy csak mert kívánom, unatkozok, vagy épp valamit kéne csinálnom, amihez nincs kedvem, ezért eszek? Rájöttem, hogy általában ezeket a dolgokat nyomom el magamban az evéssel, és sikerült szépen lecsökkentenem a falásokat.

Emellett nem tudom hogy eszel, de kezdj el szépen, lassan enni, figyelve arra, hogy mikor vagy tényleg tele. Én mindig néztem valamit közben, és rájöttem, hogy kb nem is figyelek a kajára, hogy mikor laktam jól, csak zabáltam, és ha üres volt a tányér akkor utána jöttem rá hogy mennyire túlettem magam. Mostmár újra tudok sorozatot nézni evés közben, mert sikerült megtanulnom figyelni a jeleket, de nagyon sokat segített, amikor az elején kb 2 hónapig csak és kizárólag az ételre figyeltem. Próbáld ki ezeket, hátha beválik neked is.

2022. ápr. 23. 12:41
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek.

A kiló egy szám, nem mindegy, miből tevődik össze ezért osztottam meg a testzsírváltozást. Nem a hat kiló aggaszt, hanem a sokkal több zsírkiló, és ez a fura evéskényszer.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat egyébként és igazatok van rajtam áll, teljes kétségbeesés fogott el mostanában.

Hármas válaszoló, utána nézek a korpának.

Ötös válaszoló, sajnos sportolói klubban mérte a volt edzőm a számot,azonban nagyon elgondolkodtató, amit írsz. Én sohasem voltam vékony testalkat, a sok mozgás tartott egyben, de csaladom lassú anyagcserés kövér emberekből áll. (Nem az anyagcsere okán kövérek, de hozzátesz.) Az én életem a sport volt, közel fél év fekvésen vagyok túl, fogalmam sincs, de méretem majd újra. Köszi a felvetést.

Tesztoszteron, progeszteron, adiponektin magas, pcos van. Ahogy írtam, hormont nem szedhezek, azon is gondolkoztam, hogy a sok lassú felszívódású ch-hoz (zabpehely, teljes kiőrlésű kenyér, durum tészta) nem vagyok hozzászokva, ezeket (is) javasolták (orvos), de lehet ez nem működik nálam, passz.

Hatos, nagyon sokat segített a kommentárod. Kipróbálom a magnéziumot is. Egyébként talán az Utolsó válaszoló értette meg, mi a gond, a leírt étrendet évekig tartottam, korábban, most mindenféle fogyókúrának nekiestem ami sokkal jobb tápanyag összetétellel rendelkezik a korábbi saját étkezésemnél, megis éhes vagyok, ezért sem értem, hogy most mozgás nélkül mi ez a falásvágy és cukor éhség. Természetesen érzelmi evés is. Mindenkinek ment a plusz, mert mindenkinek igaza van ez az én kontrollom, azoknak akik pedig valami tippet adtak a továbblépéshez külön köszönet.

Fogok amúgy menni orvoshoz de csak negyed év múlva van kontroll időpontom, és valóban lehetne pszichológushoz menni de nem véletlenül ide írtam névtelenül inkább tippekért. :)

2022. ápr. 23. 18:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Keress lassan felszívódó szénhidrátos kajákat. A korpa kapszula full lehúzás, fillérekért lehet venni sima korpát zabkásába teljesen jó. Mostanában nekem is nagyon csokizhatnékom van, én ezt úgy oldom meg, hogy étcsokis zabkekszet csinálok, abból reggelizek 1-2 darabot, plusz megiszok hozzá egy kis adag fehérjét, és ez a reggelim. Eddig zabkását reggeliztem, de meguntam, plusz nagyon nehezen is reggelizek. Ezért találtam ki a házi zabkekszet, ahhoz van étvágyam, a makrók miatt iszom hozzá a fehérjét. Neten van egy csomó recept hozzá, használj 70+%-os étcsokit.

Kiegészítőkből én egyedül a vitaminokat, ásványi anyagokat ajánlom. Minden más kb csak vakítás.

2022. ápr. 24. 08:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Kis update, króm, magnézium "kúrát" tartottam, elég nagy mennyiségben szedtem, teljesen elmúlt az éhség vágyam, beállt az étkezésem, az edzéssel is szépen haladok, elkezdtem, jól bírom csoki nélkül is. Már nem szedem ezeket pár napja, egy multivitamint kezdtem el. :-)
2022. júl. 6. 19:47
 10/12 anonim válasza:
Szia!Szuper, hogy találtál megoldást! :) Ezzel kapcsolatban szeretnèm megkérdezni, hogy így is tudtál szedni krómot, hogy hormonokat nem szedhetsz? Mit szedtél?
2023. jan. 1. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!