Abszolút reményt vesztettem fogyás terén. mit javasoltok?
próbáltam mindent, de egyszerűen nem megy. a koplalással fogyás visszajött, a mozgás nem vált be, az étkezést nem bírom rendesen szabályozni meg nem tudom eldönteni mikor mit egyek, mert néha ugrál a kedvszintem és eszek.
ketogén diétára 4 hetes bevásárlás, vagy norbi update esetleg? borsos ára van, de még nem próbáltam.
ötletem nincsmár egyébként. vagy 10éve leakarok fogyni, de összességében csak felfele jött.
130felett vagyok már 170 centisen..
lemaradt, de kajafüggő vagyok. szóval stressz meg depresszió után többet eszek, néha hülyeségeket.
tudom tartani a koplalós diétát, de olyankor elvesztem a fejem és lelkileg instabil vagyok. sima diétánál ugyanez van. ha mozgok akkor meg teljesen elfáradok és mégtöbbet kell egyek, mert figyelemkiesést okoz.
Hallod amúgy nem koplalós diétákat kéne tolni, az teljesen kizsigerel lelkileg és amint abbahagyod visszajön az egész...vagy még több mert kompenzálod a korábbi szenvedéseket...
Ninc sis amúgy semmilyne titok, nincs mit végigpróbálni...minden csak egy verziója ugyannak: légy kalóriadeficitben...tényleg csak ennyi nincs semmi titok ebben. 130 kilósan elég kellemes lehet még a minuszos keret is, ha még hozzáveszel egy kis mozgást...nem is feltétlen konkrét sportot csak mondjuk napi 10 ezer lépést, vagy 8at...ami neked elsőre reális, és ezt tartod minden nap...smemi szenvedés, csak még 10 perc séta, ha nincs meg napvégén...és írod a kalóriákat, és ha esetleg befutsz egy kajarohamba, akkor back in track holnap, esetleg még korrigálhatsz is rajta másnap picit kevesebbel...
A legfontosabb hog yinkább legyél naponta csak 4-500 kalória minuszban tartósan minthogy napi ezer minuszod legyen és szenvedj meg rádtörjön a kényszerevés mert nem bírod...hosszútábon az előbbi vezet fogyáshoz a másik jojohoz, és megtartani is könnyebb h ahozzászoksz a picit több sétához, meg a picit kevesebb kajához..
Illetve ami sokat segíthet hogy laktató ételeket eszel...mármint nem krumplistésztát lol :D hanem magas fehérje és rosttartalmú ételeket...a ketot kifejezetten nem ajánlom a legtöbb kutatás ellene szól hatékonyságban, és nem is jó kerülni a szénhidrátot...
Sovány husok és sonkák, kenyér helyett abonett, a pörkölt mellből legyen ne combból, a hamburger pulykadaráltból ne marhából, a sajtból választ a csökkentett zsírtaltalmút, néha egyélt me gegy főzeléket is, mérd ki a száraztésztát, meg 100g csak 350 kalória, ha ezt eszed egy kis hússal, vagy tofuval egy szószban az nem sok kalória és magas fehérje a feltét miatt... ilyen apróságokon múlik igazából, és hogy ezeket okosan kombináld...és tarsd hosszan, ne csak két hétig, vagy háromig, és közben ne szenvedj...ha sétáltál egyik nap magadhozképest tök sokat akkor 20-25 gramm csoki belefér, de egy tábla meg nem...ha mégis lecsúszna akkor meg a kövi napokban csökkented a kereted 100-100 kalóriával és ennyi...
Nézd... Én aztán tudom, hogy nem könnyű, de tenni kell érte, és bizonyos áldozatokkal jár, ha valóban le akarsz fogyni. Mert olyan nincs, hogy valakinek súlyfeleslege van, semmit se tesz érte és mègis lefogy.
Alakíts ki olyan életmódot ami a normális, de mértékletes, és egészségesebb étrendről és a rendszeres mozgásról szól. Kerüld a fehérlisztes, cukros dolgokat stb. Egyél normális kaját. Gondolok itt húsokra, zöldségekre, tojásra, olajos magvakra, tejtermékekre.
Én 170kg voltam, és egyszerűbb változtatásokkal 3 év után 67kg lettem (175cmhez). Soha nem éheztem és kalóriákat sem számolgattam. Olyan diétát/ étrendet raktam össze ami egészségesebb a réginél, nekem jó mert gond nélkül be tudom tartani hosszútávon is, és olyan mozgásformát választottam amit élvezettel csinálok, ezért nem teher, inkább megnyugtat, kikapcsol.
A lényeg az, hogy helyetted senki más nem tud tenni azért amit TE akarsz. Megoldásokat kell keresni, nem kifogásokat. Ha erre készen állsz lelkileg, akkor fogsz tudni lefogyni.
A koplalásnak amúgy nincs semmi értelme. Hosszú távon élhetetlen, és egészségtelen is. Ezt én is a saját káromon tanultam meg.
Hát... papíron lehet annyit edzeni hogy többet égess el mint amennyit beviszel. :D Plusz a mozgás stresszoldó. Szóval ha bevállalsz egy napi intenzív másfél órás súlyzós edzést... :D Bár a cukrokból mindenképp leadnék.
Lehet hogy a gyökerénél kellene megoldani a problémát, ha ennyire oldani akarod a stresszt valamivel. Bár ezzel biztos tisztában vagy.
Se keto, se norbi. Számolj kalóriát, ami kisebb adagokkal kicsit rugalmasabb, abba bármi belefér, amihez kedved van.
Ha megteheted akkor számold ki hogy mennyi kalória kell a dogyáshoz és rendelj arra egész napos menut. Így nem eszel semmi mást, csak azt. Én pl a frissboxot próbáltam, nagyon finom, nekem az 1500 kcalos menu pont jo
Számolj kaloriát és minden mást fokozstosan vezess bey ne akarj mindent egyszerre. A ketot norbit és más marhaságokat felejtsd el, nagyon szigoruak es sanyargatosak, a keto meg pl rengeteg fozest, energiát igenyel.
Eloszor csak szokj ra hogy hetvege setalsz 1 orat vagy amennyit tudsz meg hogy meglegyen a napi 3 liter viz.
Utana arra hogy minden etkezes melle egyel zoldseget.
Utana arra hkgy ha pl rizst eszely hust meg zoldwgeet akkor a rizs adagjat csokkentsd es ahelyett is részben toldseget eszel. Igy kevesebb kaloriat viszel be de ugyis jol fogsz lakni.
Mindekozben ha vasarolni mesz, vegyel sovany tejtermekekeket, szarnyasokaty karajt es 7 szazalekos daralt hust a regi dolgok helyett.
Ha nagyon nem szoktal fozni vagy idod nincs, akkor vasarnap fozz meg 3 napra szerdáig, azt tudod munkába horsani. Szerdán csutortokre, pentekre. Es penteken a hetvegere. En igy csinalom. 2-3 napig ugyanazt eszem de igy a fozes sokkal gyorsabb
Szoval neked a leirtak alapjan szerintem nem valna be semmilyen hirtelen dradztikus modszer, fokozatosan kell hozzaszoktatni magad es eletmodot valtani. Tehat szokasokat kialakitani amit hosszutavon is tartani tudsz.
Mindemellett persze portion kontrol, kaloria szamlaoassal.
Probalj meg az okostányér koncepció szerint enni és azon belul ugye ugy hogy minden napra meglegyen a kaloriadrficit
Nekem 28 kg ment le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!