Milyen alapélelmiszerek legyenek itthon, ha fogyni akarok?
Ma vásároltam a Pennyben csirkeszárnyat, jégsalátát, befűszereztem, olaj nélkül megsütöttem, salátát felaprítottam, újhagymával, paradicsommal összekevertem. Ma ez volt az ebédem, ez lesz a vacsorám, de holnap, holnapután??
Vettem mandarint, kivit, hagymát, paprikát, paradicsomot, jégsalátát, mozzarella sajtot.
Az elmúlt 3 hónapban elég rosszul ettem, mert műtöttek, covidos is voltam, 3 hónapig nyomtam az ágyat és rendeltem a kaját (pizza, hamburger), és sokat nassoltam.
Körülbelül 1 nadrágméretet híztam, 3-4 kg-t, ezt szeretném visszafogyni, mert nem akarok új nadrágokat venni.
Nem vagyok egy konyhaművész és ötleteim sem nagyon vannak minden napra.
Miket vásároljak és abból mit hozzak ki?
HA ilyen módon akarsz fogyni, akkor már abba is hagyhatod, mert ennyire egyoldalúan nem lehet étkezni hosszabb távon, másrészt amit lefogysz így, annak duplája jön vissza, ha megint normálisan eszel.
Amivel rendesen, tartósan és egészségesen tudsz fogyni, az a kalóriaszámolás (nem extrém alacsonyra állított kerettel), akkor mindent tudsz enni, csak a mennyiségekre meg összetételre kell odafigyelni. Így normálisan fogysz és utána meg is tudod tartani az elért súlyt.
Szóval bármit ehetsz, amit eddig is, csak van, amiböl kevesebbet. Meg lehetöleg több zöldségfélét egyél, az laktat, de nincs benne sok kalória.
Javaslom a kaloriabazis.hu használatát, egyszerü, könnyen érthetö, és nem sok plusz munka.
Rizs, krumpli (mindegy, hogy édes- vagy nem, amelyik ízlik), rengeteg fagyasztott meg friss zöldség, gyümölcsök, sok karton víz, fűszerek, tészta, tojás, sovány sajtok, konzerv paradicsom darabokban meg passzírozva, hagyma, fokhagyma, húsok, darált hús is és olaj. Ne csinálj olaj nélkül mindent, mert egyrészt megunod, másrészt a zsírt ne akard napi 40-50 gramm alá vinni, mert bajod lesz. A rostokra is figyelj.
Igyekezz minél több zöldséget enni, jól eltelítenek, de minden étkezésedben legyen fehérje.
Rizs-darált hús-paprika kombóból pl. csinálhatsz ún. monster mash-t, nézz utána, tök egyszerű elkészíteni és akár pár napig is eheted.
De itt egy videó (a srác amúgy is jó tippeket ad fogyáshoz, és nem beszél hülyeséget mint sokan mások.
De a bolognai spagettitől sem kell félni, beilleszthető, főleg egy mozgós napon. Egy jó kis steak, krumplival, salátával.
És figyel a megfelelelő vízfogyasztásra és alvásra.
Húsok, zöldségek, tojás, olajos magvak, sajt, natúr yoghurt pl salátaöntethez, fűszerek, valamilyen normális zsiradék.( A finomított étolaj nem az).
Ez az alap.
Nálam ami mindig van a bevásárlólistán/itthon:
Görög joghurt
Light mozzarella
Feta
Paradicsom
Uborka
Jégsaláta
Cukkini
Padlizsán
Brokkolirizs
Karfiolrizs
Zabliszt
Tojás
Coleslaw
Túró
Tejföl
Light szószok (ketchup, majonéz, mustár)
Pesto
Csirkemell
Darált pulyka
Jalapeno
Savanyú káposzta
Sonka
Parmezán
Purpur kenyér
Zabpehely
Fehérjepor
Amivel kiegészíteném az elozot:
Cottage cheese vagy humusz
Rizstejszin (kevesebb a kaloria mint a simaban)
Rizs/bulgur/koles/quinka/hajdina
Teljes kirolesu tortilla
Teljes kiorlesh liszt (en sutom a kenyeret)
Idényzöldség vagy valami fagyasztott (pl spenót)
Durum tészta
Stevia
Magas hustartalmu sonka
Fagyott halszeletek (nem pangasius hanem valami kornyezetbaratabb, allatkinzasmentes)
Tojás
Suritett paradicsom
Szezám/napraforgó/tökmag (jenyérbe meg pl ha házi humuszt vagy lestot csinálok)
Cukormentes etcsoki (hazi desdzertekhez)
Citrom (minden turokremnek vagy edessegnek jot tesz + szeretem a citromos vizet)
Almaecet (salataontetekbe)
7 szazalekos daralt serteshus
Fuszerek (majoranna, kakukkfu, fahej, szegfuszeg, so, rozmaring, oregano, fustolr pirospaprika - ez az egeszseges etelek titka hkgy jol kell fuszerezni)
Mustar (ezt is fuszerkent hasznalkm, keves kaloriabol sok izt ad)
Cukormentes mutliszelet (vesztartalekban mindif van egy a taskamban, ha megeszem, potlom)
Friss gyumolcsok
Light sajt
Nem mondom hogy mind letszuksegket, van kozte kenyelmi, meg nyilvan mas a prioritas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!