Miért van az, hogy fogyni nehéz, de hízni könnyű?
10-ből 8 fiúnál ez a képlet fordítva van. Egész életükben gyúrnak, tömegelnek, tömik magukat, mint egy kacsa, azt ha kimaradt egy ebéd, máris lement a kéthavi küszködéssel felszedett súly, és fél éve sehogy nem jön vissza. És úgy néznek ki, mint a zörgő csontváz, és kutyaszámba se nézik őket.
Igen, ez az emberiség nagyobbik fele, mielőtt itt kijelentő tényállásokat tennénk az emberfaj és a hízás természetrajzáról.
És ha egész nap ül a fotelban, és tömi magát, akkor még jobban fogy, mintha mozogna, mert még az izom is leépül róla. Hízni meg NEM képes.
Sajnos ez ilyen, ha az ember erre hajlamos. Én is így vagyok vele. Nagyon meg kell válogatni, hogy mit eszem, nekem sajnos nem kívánságműsor.
Nagyon szerencsés aki nem tud, vagy nehezen tud hízni és azt eszik amit akar.
Ha nincs szigorú diéta, és napi 2 óra sport, akkor sajnos baromi gyorsan hízok, havi 4-6kilót is. És mellette nagyon lassan fogyok.
Közel 3 éve hogy szigorú diétán élek, és még így sem értem teljesen célba, nem is biztos hogy sikerül, de hálisten már csak 2-3kg van hátra egy komoly fogyás után. Így annyira nem nagy már a probléma. Így is egészséges a súlyom.
De nagyon vigyáznom kell, mit eszem, hogy ne kezdjek újra hízni. Sokszor nagyon fárasztó tud lenni de ez van. :( Aki ebben nincs benne, nem hízékony, az egyszerűen nem tudja elképzelni sem, hogy mennyit kell küzdeni. Így felesleges bárkinek magyaráznod, nem fogja megérteni, hogy minden szervezet más.
15. Egy jóféle fordított diéta elkéne, mert úgy hangzik kifacsartad magad eléggé.
Amúgy pont ilyenkor, egy nagyobb fogyás (vagy akár rövidebb távú koplalás, amit nagyon sokan csinálnak) után van az ember a legjobb helyzetben ahhoz, hogy durván visszaszedje a kilókat, mert az összetöttyedt zsírsejtek startra készen állnak, és alig várják, hogy jól megtömjék magukat.
Csináltak ilyen kisérletet rágcsálókkal, hogy szigorú diétával lefogyasztották őket, aztán azt ehettek, amit akartak. 2x olyan gyorsan híztak vissza, mint amennyi idő alatt lefogytak. Aztán megint lefogyasztották őket, és másodszorra már 3x olyan gyorsan híztak vissza, meg valamivel többet is, mint az eredeti súlyuk volt.
16. Nem is ismersz, azt se tudod milyen életmódot folytatok. Milyen koplalásról írsz?
Szigorú diétán élek, és sokat sportolok, mert különben azonnal elkezdek hízni, és másképp nem is fogytam, csak így, de ez nem egyenlő a koplalással. Csak nagyon meg kell válogatni mit eszem, mint ahogy írtam is. Én nem tudok koplalni, régen próbáltam, nagyon nem jött be, csak rosszabb lett. Szóval abszolut nem erről van szó.
Egyébként nem vagyok kifacsarva, alapvetően jól érzem magam, arról írtam, hogy ettől függetlenül nem mindig minden vattacukorfelhő, és azoknak az embereknek, akiknek állandóan kontroll alatt kell tartani az életmódját, ( mint nekem is) időnként ez fárasztó tud lenni. Ahogy a kérdező is utal erre. Együtt érzek vele mert én is tapasztalom amit ő, mert nap mint nap ezzel küzdök, végig kísérte az eddigi életem, és ez már így marad. Ezek teljesen normális emberi érzések.
17. nem írtam esetedben semmilyen koplalásról, azt zárójelben írtam, nagyobb fogyásról beszéltem (amit írtál), kérlek értelmezd a szöveget. nagyobb fogyás, szigorú diéta után érdemes egy fordított diétát tartani, pont ezért, hogy ne kelljen egész életedben figyelni.
természetesen nem ismerlek, és természetesen azt csinálsz amit akarsz, csak egy ötlet volt, nem kell lerohanni.
Ilyen nincs, nem létezik. " Hogy ne kelljen egész életedben figyelni". Ha én mint hízásra nagyon erősen hajlamos ember, nem figyelek oda szigorúan, hízom és pont. Nincs olyan, hogy lefogyok aztán nem hízok vissza ha nem tartom a kontrollt. Ilyen diéta nem létezik amiről írsz. az amitől aztán hirtelen nem hízza vissza az ember a leadott felesleget.
Ha nem tartom azt, amit fogyáshoz tartottam az egyenlő a hízással. Sokszor tapasztaltam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!