1200 kcal könnyű fizikai munka melett elegendő? Heti fél vagy 1 kg szeretnék fogyni!
Mostmár semmit se értek,az orvosok 1200 kcal javasolnak,amivel semmilyen mozgás mellett heti fél kg lehet fogyni. Én kézilány vagyok egy konyhán,mosogatás,takarítás,zöldségpucolás.Az érdekelne hogy elég az 1200 kcal napi 4-5 étkezésre elosztva?
Mai kaja:
Reggel: 8 dkg rántott cs.mell,fél kifli
Ebéd: Mivel oktatáson voltam,6 db fornetti pogácsa,de amúgy saláta szokott lenni grillezet csirkemellel
Uzsi: Fitness müzli
Vacsi: csirkemell sonka abonettel és light vajkrémmel. (3 szelet)
A napi kajám,amúgy reggel általában abonett,vagy puff rizs csirkemellel,ubival,light sajttal.
Tízóraim általában egy alma,vagy mandarin
Ebéd: vagy grillezet csirkemell üresen,vagy salátamixel,vagy savanyusággal
Uzsi: 1 db activia joghurt
Vacsi ua mint reggel,vagy pedig shake por.
De azért szeretettel várom az étrend összeállításokat. (Tojást) nem szeretem!Köszi!
Nem rossz, de ne a kalóriát számold, hanem a makrotápanyagokat.
Kell napi 1,5g*ttkg szénhidrát(azaz ha 60 kilü vagy, akkor 90 gramm ch)
Meg napi 2 g*ttkg fehérje
Ezt oszd el legalább 5 étkezésre, az alapanyagok jók, kivéve a gyümölcsöket, azokat hanyagold.
Kéthetente mérd magad pontos méreggel, heti max 1 kiló fogyás legyen, ha több ennél, akkor emelj a ch-n, ha kevesebb, mint 0,5 kiló, akkor csökkents.
Egy kérdés: a shake por az miből áll, vagy mi az?
"orvosok"
Ma már mindenki lehet dietetikus? Elég szégyen...
1200 kalória önmagában elég semmitmondó.
Hányszor kell még ezt a képet megmutatni?!
A könnyű fizikai munkáddal pedig ne nagyon dicsekedj, mint "mozgás". Elhiheted, hogy a csaj a képen nem a genetikájának és annak köszönheti, hogy könnyű fizikai munkára koplalt.
A megoldás a súlyzós edzés kardióval és megfelelő étrenddel.
Az edzés napi egy óránál nem nagyon több. Egy óra! Nehogy már ne férjen bele az életedbe...
Az étrendről annyit, hogy valahol hallottad, hogy a csirkemell az valamiért nagyon jó, egyébként meg kiakadtál egy fél kiflin, de begyűrtél 6 fornettis pogácsát (15dkg?), a fitness műzli általában szénhidrát elenyésző rosttal.
A csirkemell sonka az tulajdonképpen csak mindenféle ízfokozóval és tartósítóval telenyomott vízzel térfogatnövelt "dolog". Élelmiszernek nem nevezném. A light vajkrém pedig jórészt telített zsír...
Az activia is csak cukor nem tudom miért eszed...
Shake por... jó... erre inkább meg sem szólalok te jó ég...
Egyébként ajánlom neked a tömegnövelést. Ha te most elkezdesz szálkásítani, akkor nem nő az izomzatod és ilyen "szép szálkás" [link] .
Ha elkezdesz keményen súlyzós edzést végezni akkor az izomzat is növeli a napi kalróiaigényt.
Fél év tömegnövelés után lehet gondolkozni szálkásításon.
Ha könnyű fizikai munkával meg ilyen retek étrendekkel lehetne jól kinézni mindenki jól nézne ki nem gondolod?
A 130 kiló kicsit más. Én nem csinálnék ilyen hirtelen hatalmas szénhidrátmegvonást, mert fogja magát a vércukrod és ottmaradsz valahol, mellette egész nap kimerült és ingerült leszel.
Szerintem akkor már ne tömegelj, és keress egy normális dietetikust, aki nem mond ilyen hülyeségeket.
Szerintem ekkora túlsúlynál a legkisebb mozgás és étrendjavítás is hatalmas eredményt jelentene.
És szerinted miért szédültél okostojás?
Reggelire 16g fehérje 13g szénhidrát. Egy óvodás korú gyerek szédülne ennyitől.
Oktatás miért kifogás? Otthon nem lehet ételt elkészíteni?
Az 1200 kalória pedig menjen vissza a fradiba most azonnal.
Reggeli legyen gyümölcs, jóllakásig. A szervezetnek szüksége van vitaminokra is a helyes működéshez. Ráadásul reggel a hasnyálmirigy nem olyan aktív és kb olyan, mint a cukorbetegségnél, hogy tele a vér glükózzal mégsem szívja fel, megy zsírba. A gyümölcscukortól nem tartanék. Egy kifliben van annyi CH, mint abban ha jóllaksz gyümölcsből.
Tízórai : teljes kiőrlésű dolgokat ajánlom, például a norbi update boltokban ilyeneket árulnak, késztermékeket. a finomított lisztekből készült dologat nem ajánlom, mert kiütik a hasnyálmirigyet és az lesz mint reggel. + 100% whey
Ebéd : csirkemell, de nem 8 deka hanem legalább 350g, zöldségekkel
uzsonna : teljes kiőrölésű dolgok esetleg 100% whey +ban
Vacsora : Csirkemell zöldésgekkel.
A kalóriaszámolgatás szerintem elég nagy hátránya, hogy marhára nem vesz tudomást semmiről.
Amire szükséged lenne az 2*testsúly állati fehérjéből, mert a szervezet ezeket tudja gyorsan hasznosítani.
A szénhidrát bevitel az mindenkinél más, hogy mikor kezd el fogyni, de ajánlott csökkenteni fokozatosan, mert szédülés meg elájulás lesz belőle.
És súlyzós edzés! Fontos. Szerinted viccből vagy érdekből mondom? Ott vagy 130 kilósan nehogy nekem a 2 kilóval kezdjél el állva bicepszezni. Edzés után 100% whey turmix.
Kardió reggel lenne a legjobb, első étkezés előtt.
Egy nap egy edzés és heti egy nap pihenőnap.
Az étrendet pedig pihenőnapon is tartani kell.
A zsírt én annyira nem számolnám egyébként, mert nem kikerülhető, inkább a telített zsírokat kerüld. Szóval sajtot ilyeneket ne egyél. Meg tejet se igyál, a turmixot is mindig vízzel idd. Fehérje bevitelre jó még a túró a halak a csirke többi része.
A csirkemell igazából azért standard, mert annak a legjobb a fehérje/ár arány, de igazából azt veszel amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!