Fehér rizs mennyire rosz fogyókúra alatt ?
A fehér rizs mennyire jó fogyókúra alatt ? A kalória keretembe belefér. Csak érdekel hogy van-e valami hátránya ha minden nap megennék 100g (száraz) fehér rizs-t ? Mondják sokan hogy megemeli hirtelen a vércukorszintet ez miatt is kérdezem vagy a kalória a lények hogy kevesebb legyen ? Mellette zöldség és hús lenne.
És ha kifőzök 1kg-ot azt simán osszam el 7 fele a főtt rizst és megkapom,mint ha 100g-ot főztem volna ?
hát nem mindegy, hogy csak kcalt számolsz vagy cH csökkentett diétán vagy
de az utolsó részt akkor sem értem 7x100 nem 1000
vagy úgy gondolod, hogy a vizet hozzáadva?
Ehetsz rizst. Ha cukorbeteg vagy, akkor tanácsos inkább mást enni a vércukor miatt.
De amúgy nem. Kiszámolod, hogy 1 kg száraz rizsben mennyi a kalória. Szóval leolvasod a dobozról. Aztán miután kifőzted a rizst, leméred, hogy az 1 kg-ból mennyi rizs lett. Szóval pl. ha van 1 kg száraz rizsed, akkor megnézed, hogy annak mennyi a kalóriatartalma, tegyük fel 3000 kcal. Miután kifőzted a rizst, azt is leméred. Tegyük fel, hogy 1 kg száraz rizsből lett 1300 gramm főtt rizs. Akkor ez azt jelenti, hogy abban az egész 1300 gramm főtt rizsben 3000 kcal van(a száraz rizs kalóriája). Ebből pedig kiszámolod, hogy akkor 100 grammban mennyi van.
A kalória és a ch is fontos, ha fogyni akarsz, de ha mindkettővel a kereteiden belül maradsz, akkor ehetsz.
Csak ugye nem mindegy, mivel és mennyire laksz jól.
Pl. 100 g Főtt fehér rizs 130 kcal, főtt barna rizs 111 kcal, főtt bulgur 83 kcal. Tehát ha az utóbbit választod belefér tobb zöldség vagy hús. Ráadásul a bulgur tovább eltelít és mivel kevesebb a kcal és a ch is, belefér több zöldség, hús. Ha jobban jóllaksz, nem tör rád az éhség, könnyebb tartani a fogyókúrát.
Attól függ milyen étrendet követsz. Egy lowcarb életmódba pl elég ritkán fér bele.
Akárhogy is,de ha eszel, a barnarizs amúgy sokkal egészségesebb, mint a fehér.
#1 Elirtam..
Úgy gondoltam hogy napi 100g ami 10×100g és mondjuk 1500g lesz fővel azt elosztanám tízzel. Tehát akkor 150g lesz a napi adag fővel. És így kijonne a napi adag ?.
#6: igen
És az a napi adag 150 gramm főve annyi kalóriát fog tartalmazni mint amennyi szárazon volt, tehát amennyi 100 gr főtt rkzs kalóriája
-amúgy a rizs max 4 napot bír ki romlas nélkul
-hacsak nem 190 cms 130 kilós izmos férfi vagy, a 100 grqmm arányaiban sok lesz
- lehet enni fehér rizst, minimáljsan jobb a többi fajta, de ugyanúgy egészséges, komplex szénhidrát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!