Lehetséges csupán azáltal fogyni, hogy kiiktatom az
étrendemből a fehér lisztet és a cukrot?
Figyelt kérdés
Elkezdtem táplálkozási naplót vezetni.. Eddig azt hittem tök egészségesen eszek, erre..
A kis csipegetések alatt, a rossz kajákból iszonyat sok kalória összegyűlik: egy kis bombon, egy kakaós csiga, kenyér stb. A Rossz kaják főképp cukrosak, és fehér lisztet tartalmaznak. Ha ezeket kiiktatom, helyette egészségeset választok. (legyen az akár valamilyen hús barnarizzsel, vagy főtt krumplival) akkor lehetséges hogy fogyni fogok?
Illetve hogyan csináljam a kiiktatást? Van értelme annak, ha gyümölcsöket eszek a cukros pékáru helyett, fogyás/életmódváltás céljából
2020. júl. 19. 17:50
2/12 A kérdező kommentje:
Megijedtem nagyon, mert elkezdtem hízni mostanában, nem tudtam hogy mitől.. Elkezdtem írni a naplót, és tessék..
Szomorú, mert sportolni nagyon lelkesen sportolok, de ezzel mindent szétcseszek. Egyszerűen függője vagyok a finomított szénhidrátnak, nem tudom hogyan tudnék eljönni róla.. Kérlek segítsetek! Ti hogyan kezdtétek?
2020. júl. 19. 17:53
3/12 anonim válasza:
Nem. Csak ezzel nem fogsz fogyni.
Pl 100 g sajtban 400 kalória van. Megeszel 100 g-t, ami valljuk be nem túl nagy mennyiség, és máris megetted a napi szükségleted 1/3-át.
2020. júl. 19. 17:57
4/12 A kérdező kommentje:
Akkor miket iktassak ki az étrendemből?
2020. júl. 19. 18:02
5/12 anonim válasza:
Eddig "sekinek sem" sikerült, azért terjedt el, mint hatásos diéta.
2020. júl. 19. 18:03
6/12 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam hogy ettől fogyni fogok, mert a többi kaja, amiket ettem jónak tűnt: pufi rizs, sovány húsok, zöldség, zabpehely, tojás, kevés gyümölcs:alma, eper, szeder,savanyúságok. Tejterméből sovány joghurtot, Túrót, esetleg Zsírszegény ebbe sajtokat mint a mozzarella, vagy a light juhsajt, kecskesajt fogyasztok. Fehérje szeletet,fehérjét vízzel keverve iszok még. Folyadéknak néha sajnos megy a tehéntej, de azt mandulára akarom lecserélni, a kalória tartalma, és a hatása miatt.
2020. júl. 19. 18:05
7/12 A kérdező kommentje:
Amik nagyon megdobták a kalória bevitelt azok a péksütik, cukros desszertek. Kenyeret nem is szoktam fogyasztani, csak pufi rizst, vagy Rozslapot ropogtatok. Ennyi. Ezeket eszem. Halat próbáltam enni, de nagyon nem szeretem:(. A csirke husit annál inkább.
2020. júl. 19. 18:07
8/12 anonim válasza:
Szerintem neked a kalóriaszámlálás lenne a jó módszer. Válassz egy programot hozzá, az majd kiszámolja neked, hogy milyen tápanyagból mennyit érdemes enned. Utána próbáld úgy összerakni az étrended, hogy kijöjjön, és éhes se maradj. Rá fogsz jönni, hogy jobban jársz a több zöldséggel, rostos dolgokkal stb., mert ugyanannyi kalóriával tovább maradsz jóllakott. A zsír-szénhidrát aránnyal is játszhatsz, kinek ebből, kinek abból jobb a több (persze a kalóriakeretet megtartva). Ha már kitapasztaltad, hogy mekkora adagokat és mit érdemes enned, hogy fogyj, akkor el is hagyhatod a számolást.
2020. júl. 19. 18:51
9/12 anonim válasza:
Én is javaslom mellé a kalóriaszámolást.
Anélkül nem nagyon leszel képben, mennyit ettél, és könnyen belezavarodhatsz.
2020. júl. 19. 21:02
10/12 anonim válasza:
Egyénfüggő, hogy ki milyen mértékű vàltoztatàs mellett tud fogyni. Amúgy a felfújt, agyonfeldolgozott műanyag "kaja" ( puffasztott rizs) pont nem egy jó vàlasztàs , de te tudod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!