Rengeteget szeretnék fogyni, mik azok az élelmiszerek, amiket alapvetően ki kell zárnom az étrendemből?
Szia!
Először is szerintem első körben menj el az orvoshoz egyeztetni vele.
Második
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__19..
Itt "bix" szépen leírt mindent.
Alapvetően mindenkire vonatkozik aki fogyni szeretne.
Meg hát mozgás. Szép lassan fokozatosan.
Én a szobabiciklit ajánlom első körben
Hány kg-ból kéne fogynod ennyit?
Szia! Én 125-ről kezdtem. A háziorvos volt az első lépés. Aki nem segített, csak vérvételre utalt be (az én kérésemre), és megnézte az eredményt :P
Én az Update módszert választottam, mert tudom, hogy lehet jókat enni, nem kell mindenről lemondani. Nem szimpatikus S.N. aki kitalálta, de ezen túlléptem :)
Már több, mint 10 kilót lefogytam, eleinte csak séta volt a mozgás, neked is azt javaslom: séta, gyaloglás, úszás, majd amikor már kicsit könnyebbnek érzed magad, valami könnyű torna (pl. norbi duci tréning nem rossz) De ne most a hőségben kezdd el!!!
Este kenyeret vacsorázta virslivel és majonézzel (persze update-s) és nagyon finomakat főzök! :) A jégkrémük is isteni, a péksütik is. Saját tapasztalat: nekem ez így bevált. Elolvastam a könyveit, így fejben is rendbe tettem a dolgokat :)
Bármit is választasz, sok sikert!!!
Én 110 kg-ról indultam. Jelenleg 86 kg és 189 cm vagyok. Ezt az eredményt 3 hónap alatt értem el.
Nagyjából azokat az élelmiszereket kell kerülnöd, amiket írtál, továbbá figyelned kell arra is, hogy ne igyál hozzáadott cukrot tartalmazó italokat, de az a legjobb, ha csak ásványvizet iszol.
Szóval amit én csinálok: az édességeket, csokikat, fagyikat, sütiket zéró toleranciaszerűen kiiktattam az étkezésemből. Kávét is cukor és édesítő nélkül iszom.
Naponta háromszor étkezem:
- Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér margarinnal és 1-1 szelet csirkemell-sonkával és zsírszegény sajttal + 1 paradicsom,
- Ebéd: csirkemell (kb. 20 dkg) valamilyen formában (párolva, panírozva vagy grillezve) + saláta,
- Vacsora: ugyanaz, mint a reggeli + 1 gyümölcsös Danone Activia.
Az étrendemből látszik, hogy minimálisra csökkentem a szénhidrátbevitelt és ügyelek a kellő fehérje-fogyasztásra. Nagyon szigorúan tartom magam az étrendemhez, mert egy kis "kihágás" is könnyen túlzott kalóriabevitelhez vezethet.
Mozgás: napi 1 órát szobabiciklizem 28-29 km/h átlagsebességgel. Ezzel a szobabiciklim kijelzője szerint olyan 450 kalóriát égetek el. Viszont kezdetben nem bírtam az 1 órát, ezért eleinte csak fél órát tekertem. Ma már simán megy az 1 óra is. Futást nem bírnám, mivel az ízületeket tönkreteszi.
Már több, mint 20 kg fogyással is sokkal jobban érzem magam, a vérnyomásom is normalizálódott. Egyébként 75 kg-ig szeretnék lefogyni.
Sok sikert és kitartást, remélem segítettem!
24/F
Szia!
Javaslat: este gyümölcsöt se egyél, soknak magas a cukortartalma.
Sok sikert kívánok!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!