Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak diéta nélkül?

Hogyan fogyjak diéta nélkül?

Figyelt kérdés

Na nem arra gondolok, hogy mindent ugyanúgy csinálnék.

Sajnos szülés után (8 hónapja) rajtam maradt 15kg. Megrendeltem a Bakker, szoptatok! csomagot is, de nem tudok ételt készíteni magamnak napi 6x, 3 óránként.

Örülök, hogy a kislányomnak meg tudok főzni (szoptatok + 3 étkezés ki van váltva), illetve egyetemre is járok, így ha alszik tanulok.

Sajnos így magamnak főzni nem tudok külön.

Valami olyan megoldást keresek, hogy azt enném, amit a férjem (ő elutasít minden diétás, vagy egészséges ételt), viszont mozognék valamit mellette itthon. Akár kalória számlálással vagy más módon megoldható lenne?

Szoptatok, így a tejemre is figyelnem kell..

2021. nov. 21. 18:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%
Hú, azért azt nehezen hiszem, hogy nem fér bele bármilyen párolt zöldség elkészítése. Szóval de, kifogás, hogy nem tudsz magadnak külön főzni. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Ha már a köretet felváltod zöldségre tettél valamit. Tejfölt 12%-osra, főzőtejszínt 10%-osra, túrót soványra stb. Reggelit, vacsorát meg tudod oldani teljesen külön. Pl. nem csak kolbászt veszel a hűtőbe, hanem sovány csirke vagy pulykamell sonkát. Lehet kapni zacsis salátakeverékeket, azt is ehetsz bármihez bármyennit. Tésztékat is ki lehet váltani teljes kiörlésűre, vagy kölestésztára pl, te azt főzöl ki magadnak, ha az a köret. Elmondanám a kölestésztát 2-4 percig kell főzni forrástól számítva. Agyalj egy kicsit a dolgon, sokkal egyszerűbb a történet, mint hinnéd.
2021. nov. 24. 12:48
 22/28 A kérdező kommentje:

És ehhez a válaszhoz miért kellett ez a fellengzős stílus? Javaslom, dobj be egy nyugtatót 😉

Maga a válasz hasznos volt.

2021. nov. 24. 14:37
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem érzem úgy, hogy fellengzős lett volna. Inkább megpróbáltalak visszarántani a "földre". Beleragadtál abba, hogy márpedig te nem tudsz diátát bevezetni. Sokszor kell az ilyen stílus, hogy az embert kibillentse. Én is ilyen vagyok sok esetben. De mindegy is, ha hasznosnak találtad, és tudsz majd kezdeni vele valamit, akkor megérte. Akkor is, ha most kicsit felháborodtál. Sok sikert!
2021. nov. 24. 14:58
 24/28 anonim ***** válasza:
Ja, még egy gondolat. Pl. szereted a brokkolit, karfiolt. Nem kell abban gondolkodnod mindig, hogy jaj, rózsáira kell szedni (magyarán baszakolni kell vele), megmosni, veszel mirelitet és csá. Vagy konzerveket. Borsó-bébirépa, vörösbab, tonhalsaláta konzerv, mirelit vegyes zöldség, mirelit bogyós gyümölcs joghurttal, zabpehellyel, ilyesmik. Nyilván a frissebb a jobb, de erre nincs mindig idő még azoknak sem, akik nem nevelnek kisgyereket.
2021. nov. 24. 15:02
 25/28 A kérdező kommentje:

Elkezdtem írni, hogy miket eszek. Hát elég sok a nasi, ami olyan nálam, hogy “huh gyorsan bekapom, mert nagyon éhes vagyok, de nem tudok most leülni enni”. Ez eddig fel sem tűnt.

Ma ettem például 2x fèl tányér tojásos nokedlit salátával, 2 sort a nagy méretű oreós Milkából, egy jegeskávét, egy Mars szeletet és egy 3Bit szeletet. Borzalmas.

Folyadék mellette alig volt kb. 1,5 liter üdîtő (narancs és almàs Pölöskei szörp).

Mellette futottam rengeteget a kislányom után, fát vágtam és pakoltam, takarítottam, főztem, teregettem stb. Elmentünk sétálni, de iszonyat hideg volt és nagyon kipirosodott a pofija, îgy 30 perc után hazajöttünk.

2021. nov. 24. 21:11
 26/28 anonim ***** válasza:
Na, ahogy sejtettem :) Akkor már tudod mi a teendő :)
2021. nov. 24. 23:51
 27/28 anonim ***** válasza:
Na, hát akkor ezt egy huszárvágással szüntesd meg. Arra azonban ügyelj, hogy étkezz normálisan. Az ételek minőségéra azért érdemes odafigyelni, mert látod magad is, hogy mi a következménye. Egy tojásos nokedli nagy része gyorsan felszívódó, nagy mennyiségű szénhidrát, amitől hamar megéhezel, amire jön a csoki, ami szintén ugyanolyan hatással bír, mint a nokedli. Erre egy jó ötlet, ami gyors. Egy phár natúr joghurtba tegyék két evőkanál zabkorpát, esetleg valami bogyós gyümölcsöt, és azt edd meg reggelire. Igyál sok VIZET, vagy natúr teát. Ez eltelít hosszabb időre. Ha rágcsázhatnékod támad, akkor készíts el előre felcsíkozva egy répát, és ahhoz nyúlj, vagy egyél meg egy almát, esetleg egy protein szeletet. Utóbbi szintén energia bomba, eltelít, nem vágysz utána fél őra múlva két sor milkára. De a főétkezéseid legyenek tartalmasak, minőségiek. Keresgélj a neten recepteket, rengeteg olyan van, aminek nagyon gyors az összeállítása, csak be kell tolni a sütőbe és x perc múlva kész.
2021. nov. 25. 08:07
 28/28 anonim ***** válasza:

Ezzel amit leírtál kérdező, egyből bevittél több mint 2000kalóriát és kb 0 értékes tápanyagot

nagyon jót tehet pl a tejednek

2021. nov. 28. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!