Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Havi egyszer édesség ?

Havi egyszer édesség ?

Figyelt kérdés

November 1.-én keztem a diétát amit teljesen be is tartok.

December 1.-én lesz egy szülinap ahol megennék 1-2 szelet tortát.

Okoz ez problémát ? Hátráltatni fogja a fogyást ? Egy honap diéta után megngedhetem magamnak ezt a 2 szelet tortát ? Másnap ugyan ugy folytatnám.Eddig nem volt semmi édesség.

És szerintetek hány kcal lenne 2 szelet torta( csoki vagy puncs)

2021. nov. 17. 18:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%

Te nem vagy képes megérteni azt, hogy ha eleve durva megszorításokkal indul valaki egy életmódváltàsban, akkor sokkal nagyobb eséllyel adja fel idő előtt, mert ez a mentális állapotára is negatív hatással van.

Kb itt ütközik ki,hogy semmi érdemi tapasztalatod nincs erről, mert egy ilyen alap dolgot nem tudsz.

De buta, emberekkel nem állok le , felesleges. Na hello.

2021. nov. 20. 14:42
 22/24 anonim ***** válasza:
50%

Mitől durva megszorítás az, hogy egy szülinap alklamával megeszik egy-két szelet tortát, és aznap egy kicsit többet mozog? A mozgás tán negatív hatással van az ember mentális állapotára? :)

Se te, se én nem tudjuk, hogy miért hízott meg? Ha éppen az ilyen torták, sütik, nasik miatt, akkor nem annyira jó ötlet, ha azt tudatosítja benne valaki, hogy nem baj, ha néha-néha befircen egy ilyen nap, attól még megy majd a fogyás. Ha nem tudja belőni a mennyiséget (mondjuk azért sem, mert ettől hízott meg), akkor márpedig érdemes kompenzálni mozgással azt a tortá, különben attól lesz szar a mentális állapota, hogy jaj, megint nem bírtam megállni. Ha kompenzál, megnyugszik. Aztán idővel már tudni fogja, hogy mennyire "engedheti el magát". A kérdése alapján látszik, hogy elég durván nekilódult a diétának, nagyon tartani akarja. Ezért egy ilyen ember számára megnyugtatóbb lehet, ha tudja, hogy lehet ilyet, de van lehetőség komenzálni, nem kell feltétlenül kiiktatni az édességet az életéből.

Ismétlem: ő tudja, hogy milyen típusú ember, mi az ami ront a mentális állaoptán, nem pedig te. Ki vagy te, hogy eldöntsd, kinek mi van negatív hatással a mentális állapotára? Az a valódi segítség, ha több véleményt, lehetőséget meghallgat. Az nem, hogy van egy barom, aki agresszívan tolja a saját véleményét és lehülyéz másokat, mindenki hülye, csak ő a helikopter. Na, ez nem segítség. Leírtad a véleményedet, én is az enyémet. Lehülyéztelek a véleményedért? Nem. Na, ki is a buta? :D

2021. nov. 20. 15:26
 23/24 anonim ***** válasza:
69%

Egy evészavarra hajlamos embernek ez azért nem ilyen egyszerű, hogy megeszi, fut két kört és "megnyugszik". Dehogy nyugszik. Minden egyes falatnál azon fog agyalni, hogy ezt most hogy meg mivel fogja kompenzálni, mert különben nem érdemli meg. És mi van, ha nem tudja lemozogni, mert mondjuk több napos családi karácsony, vagy estébe húzódó buli? Akkor másnap már eleve bűntudattal kel, hogy úristen mit csinált tegnap, ma azzal kell kompenzálni, hogy éhezik. Bírja egy ideig, bezabál, kezdődik elölről az ördögi kör.

És nem, egy ilyenre hajlamos ember ezt nem tudja magáról, de minimum nagyon nehéz beismernie még önmagának is, mert a gyengeség jele. És tekintve, hogy a kérdező egy két hét múlva tartott buli tortáján aggódik, gyanús, hogy ez neki is problémás. Úgyhogy szerintem azt is butaság belesulykolni, hogy megeheti a tortát ""kompenzálással"". Mit kell kompenzálni, ha mondjuk úgy eszi, hogy belefér a keretébe?

2021. nov. 20. 15:37
 24/24 anonim ***** válasza:
50%

De miért lenne evészavaros? Egyszerűen elkezdett egy diétát, eldöntötte, hogy lefogy.

Ha belefér a keretébe a 2 torta, az már kompenzálás. :) Mert, ha nem tekintünk rá kompenzálásként, az azt jelenti, hogy a beállított étkezése alapjátaron kereten alul van, az meg nem jó.

Én azt mondom, hogy jobb, ha lemozogja azt a plusz keretet és normálisan eszik. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor valami helyett eszi meg, és akkor bele fog férni a keretébe, tehát úgy kompenzál. Hozzáteszem akkor sem fog semmi történni, ha egy nap kereten felül eszik, de ha ettől nyugtalan lesz, akkor valahogy kompenzálni fog. Ha el tudja engedni (ez lenne a legjobb), akkor egyszerűen megeszi a tortát és másnaptól az élet megy tovább. Arra kell ügyelnie, hogy ez ne történjen meg túl sűrűn.

Abszolút rosszul értelmezed ezt a témát. Lehet, hogy te vagy evészavaros? Nem úgy van, hogy jaj, ma ettem tortát, túlléptem a keretemet, holnap kevesebbet eszem. Aznap kompenzál. Eleve úgy állítja össze a keretét, hogy beleférjen a torta, vagy beiktat valami plusz aktivitást. Érdemes úgy 1-2 hétig kalóriát számolgatni, hogy rájöjjön az ember, mennyi az annyi, utána már arra sincs szükség, mert tudni fogja, hogy állítsa össze az étrendjét. Az is egyéni, hogy a zsír-fehérje arány a magasabb és a szénhidrát alacsonyabb, vagy fordítva. Attól függ, ki melyik verziónál nem érzi, hogy éhes.

2021. nov. 21. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!