Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Havi egyszer édesség ?

Havi egyszer édesség ?

Figyelt kérdés

November 1.-én keztem a diétát amit teljesen be is tartok.

December 1.-én lesz egy szülinap ahol megennék 1-2 szelet tortát.

Okoz ez problémát ? Hátráltatni fogja a fogyást ? Egy honap diéta után megngedhetem magamnak ezt a 2 szelet tortát ? Másnap ugyan ugy folytatnám.Eddig nem volt semmi édesség.

És szerintetek hány kcal lenne 2 szelet torta( csoki vagy puncs)

2021. nov. 17. 18:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell kompenzálni semmit, az életed ne csak a fogyókúrára való koncentrálásból álljon. Azt nem lehet sokáig bírni, különben olyan mániákussá válsz, mint pl. a 3-as, aki csak két villával mer enni egy tortából. Ez nem normális. Ne menj ezen az úton, mert nagyon veszélyes. Én is a kalóriaszámolás híve vagyok, de vannak emberek, akik belezakkannak, mert olyan mint egy drog, rá lehet kattanni, hogy tényleg (mint előttem írták), már a levegőt is számolod.

Nem kell 100%-ban pontosnak és szigorúnak lenned a diétáddal. Elég, hogy ha csak az esetek 80%-ában vagy 100%-os. :) Így fenntarthatóbb lesz a dolog, nem fogsz görcsölni, hogy "szabad-e" valamit vagy nem, hanem van esélye, hogy kialakul egy természetes étkezésed, ami változatos, nincs benne túlzott megvonás és főképp nem stresszes számodra. Az ételre ne tekints úgy, hogy valami jutalom 1 hónap kitartásért vagy most már "szabad" ennyi idő után, vagy hogy "jó" vagy "rossz" egy étel, mert nincs ilyen.

Szóval nyugodtan egyél tortát, semmi gond nem lesz, és élvezd a szülinapot. Ha hajlamos vagy rá, hogy megvonások után túlzásokba esel, akkor ezt figyeld magadon, hogy ne történjen meg, de egyébként nem kell kompenzálni.

2021. nov. 18. 11:32
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha tartod azt, jogy tényleg csak havi egyszer eszel édességet, akkor simán fogyhatsz, nem fog gondot jelenteni.

Én komoly feleslegtől szabadultam meg úgy, hogy havonta 1 csalónapot tartok, a többi napon pedig az általam kiválasztott és bevált diétás életmódot követem+ mellé sportolok.:)

Nekem így jó, és abszolut jól működik.

2021. nov. 19. 02:32
 13/24 anonim ***** válasza:
27%

Vegyük azt is figyelembe, hogy a diétája legelején tart, még korai elfogadtatni vele, hogy tök rendeben van, ha már most "bűnözik". Kétségtelen, hogy az kell legyen a végpont, hogy nem kell nagyon rágörcsölni, de ehhez el kell telnie egy kis időnek, hogy a diétázó ezt a tapaszatalatai alapján nyugodt szívvel metegye. Először eredményt kell látnia, rá kell éreznie, hogy mi hogyan működik, hogy életmóddá tudjon válni a diéta elsősorban fejben. Könnyű oktatni azok részéről, akik már ezen a fázison túl vannak, és már hosszabb távon üzik ezt a "sportot".

Én továbbra is azt tanácsolom, hogy így az elején igen, kompenzáljon, hogy tényleg élvezni tudja a szülinapot. Egy hónap alatt sok katyvasz van még a fejekben, és hajlamos az ember bűntudatot érezni, illetve ha nem látja át a dolgokat, még jobban kattogni fog a témán. A kompenzálás legjobb módja egyébként a mozgás, nem pedig a kajamegvonás! Ez testben-lélekben mégjobban megerősíti az embert.

2021. nov. 19. 08:51
 14/24 anonim ***** válasza:
26%
Nézd, én egyetértek azzal, hogy nem kell számolgatással, meg parával tölteni az életet, csak hát nem vagyunk egyformák. Majd a kérdező dönt a saját érzéseire, habitusára hagyatkozva. Nem baj, ha több nézőpontot megismer. Nem a te igazságod az egyetlen igazsgág, még ha oly proli és agresszív módon is interpretálod. :)
2021. nov. 19. 09:43
 15/24 anonim ***** válasza:
30%
Nem kell belerángatnod az evészavarodba más embereket! Az hogy te milyen betegségben szenvedsz ( amit nyilván még nem ismersz fel) az a te dolgod de nem kell olyanokat magaddal rángatnod egy elég komoly és mély gödörbe ahonnan te sem fogsz tudni egyedül kimászni. Prolizhatsz és négyszer is leírhatod hogy de már pedig ez mekkora bűn, attól még mentális beteg maradsz sajnos amit jó lenne nem hirdetni!
2021. nov. 19. 10:02
 16/24 anonim ***** válasza:
69%

Mondjuk, ha rávilágítanál, hogy hol írtam, hogy ez mekkora bűn, azt megköszönném. Mindegy, galambbal nem sakkozok. :)

Te nem tudhatod másokról, hogy mik a személyes preferenciái. Azt sem, hogy kinek milyen az anyagcseréje, milyen az életmódja, mennyi ideje próbál megszbadulni a kilóitól, mennyire zavarja a túlsúlya, stb. Minél több ötletet, módszert, támogatást kap, annál könnybben tud választani, annál könnyebb "megbékélnie", stb. Az, hogy TE hogyan gondolsz erre, az EGY dolog, és mivel te is csak egy lófaxjóska nick vagy itt, ahogy bármelyikünk, nem biztos, hogy a te vélt igazságod az igazság. Az meg nem engem minősít, hogy annyit sikerült levenned a mondandómból, hogy egy mentálisan beteg evészavaros valaki vagyok. :) Mondtam én egyébként, hogy diétázom? Kösz, de remekül megvagyok. Este megyünk pizzázni és sörözni, mert most épp kell egy kis lazítás. :) Olyan segghülye vagy, hogy ihaj. A kérdező ilyen kirohanások után hót zicher, hogy nem fog adni a véleményedre. De nem baj, majd konstatálod, hogy mentálisan beteg, oszt kész. :)

2021. nov. 19. 10:15
 17/24 anonim ***** válasza:
34%
Sajnállak :(
2021. nov. 19. 10:58
 18/24 anonim ***** válasza:
37%
Oszt miért? Én nem diétázom, eszem tortát, bármit, bármikor. Mit sajnálsz rajtam. :) Én nem akarok lefogyni, nincs rá szükségem. Csak hát nem vagyok önelégült, és tisztában vagyok azzal is, hogy bizony mások ezt nem tehetik meg, mert híznak. Te ezt az "aprócska" tényt nem vagy hajlandó tudomásul venni. Aki nehezen szabadul meg a kilóitól, illetve könnyen felszed, az bizony idővel visszavezetheti arra is a sikertelenséget, hogy néha-néha megengedett magának egy tortát, egy-egy lazább napot. Főleg egy diéta elején, amikor az ember még a kísérletezés fázisában van, nem tudja belőni, hogy számára mi a legoptimálisabb. Ha valaki kalóriát számol és az alapján szeretne fogyni, akkor kalóriát számol és pont. Addig, amíg nem rutinos és nem tudja magától is, hogy milyen életmód az, ami számára minden szempontból a legoptimálisabb. Addig kalóriadeficit kell, pont. Ami nem egyenlő azzal, hogy valaki sanyargatja magát. Azt is az egyénnek kell eldöntenie és nem neked, hogy neki mi a nagyobb "lelki teher". Az, hogy nem eszi meg azt a fárnya tortát, vagy az, hogy megeszi, de de ott lesz mindig a kis csengő a fejében, hogy vajon elcseszem az egészet ezzel? Ezt mi innen nem tudjuk eldönteni, ezt neki kell tudnia, ezért hasznos, hogy ha több féle véleményt meghallgat és eldönti, hogy mi áll hozzá a legközelebb. A dolog nem fekete vagy fehér. Abban szerintem mindenki egyetért, hogy ne kínozuk magunkat, de ezen belül teljesen egyéni, hogy ez alatt mit ért az ember. Pl. nekem hiába mondja valaki, hogy időnként megteheted, hogy úgy bekajálsz a kedvenc kajádból, hogy utána kajakóma és 1 óra alvás, nekem ez kínzás, mert útálom ezt az érzést. Másnak meg jó érzés, szereti, ha a vasárnapi ebéd és délután erről szól. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a "kínzás", a sanyargatás.
2021. nov. 19. 11:24
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

13.

Dehogy korai. Egészen pontosan mit tudsz te erről?

Mert én sokat. Az egész életmódváltásomat egy csalónappal kezdtem, mert tudtam, eldöntöttem, hogy 1 hónapot kell kihúznom édesség nélkül. Működött, és a mai napig működik , több mint 2,5 évvel később is.

Senki nem mondta hogy könnyű. Ha az lenne, senki se lenne túlsúlyos/ elhízott, mert mindenki le tudna fogyni. - De nem így van. Nem lehetetlen és ahogy telik az idő egyre könnyebb lesz, ha jó utat választ magának az ember.

Nagyon komoly feleslegtől szabadultam meg, ( összesen 103 kilótól), ma már egészséges a súlyom, pedig kórosan elhízott voltam. Szóval tudom miről beszélek.

És te tudod?

12 voltam.

2021. nov. 19. 14:51
 20/24 anonim ***** válasza:
37%

Nálad működött, de lehet, hogy más nem olyan, mint te. :) (Szerencsére nem vagyunk egyformák). Ezért jó, ha több szempontot is figyelembe tud venni az, aki kérdez.

Mondom, az, hogy nálad mi működik, nem az az egyetlen és tökéletes igazság. Kicsit magadba kéne nézz, amiért ilyen arrogánsan beszélsz másokkal, hurrogsz le mindenkit, aki nem a te vélt igazságodat osztja feltétlenül. Többféle ember van, többféle módszer, többféle lélek, hozzáállás, attitűd. Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor nem az én készülékemben van a hiba.

2021. nov. 20. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!