Anorexiások! Nektek is zsibbadnak a végtagjaitok?
a 400 kcal is nagyon kevés 600 kcalos diétát 100 kilónál felettieknek írnak elő az orvosok szigorúan csak kórházban.
próbálj meg többet enni.
Ez is az anorexia jele, mármint a lelkiismeretfurdalás. A 400 kalória ugyanúgy az éhenhaláshoz elég, mint a 200. Az egészséges mennyiség 1500-1600 kcal körül van. Én most kb ennyit eszek (de elég alacsony vagyok), mellé sport, és egy dekát sem hízok, szép feszes vagyok, vékony. Pedig volt, hogy napi 400kalórián tengődtem. Majdnem tönkretettem az egész életemet, jövőmet, úgy tűnt, gyerekem sem lehet soha. És boldogabb sem lettem tőle, hogy vékonyabb vagyok, sőt. Ezek volt életem legsötétebb időszaka
KÉRJ SEGÍTSÉGET.
És a legutóbbi hozzászólásodból kezd krvonalazódni a betegség lelki oka is. Ennek mindig valamilyen lelki sérelem, bánat, trauma az oka. Szeretethiány? Csalédi gondok? Fiúproblémák? Ezeket is meg kell oldani, nem elég, hogy többet eszel. Erre való a pszichiáter.
Egyébként meg ha nem érdekelne a problémád, nem írtam volna legalább 3szor kisregényt a kérdésedhez.
Ez az önutálat és önképzavar (aminek nem sok alapja van - felszedtél pár kilót, nagy cucc, kevesebb édesség, sport, és egészségesen lement volna rólad) csak oda vezet, hogy tönkreteszed magad.
Nem hiszem, hogy a barátod szívesen látna a kórházban csövekkel a testedben, amivel etetnek (szondáztatásnak hívják, ha valaki nem akar enni, így táplálják). Főleg hogy szeret, és elfogad olyannak, amilyen vagy. Sőt akkor is szeretne, ha még 20kilót híznál. Itt a te fejecskédben van a baj, a te önbizalmadat kell rendbe rakni.
Tényleg súlyos következményei lehetnek, nagyon nagyon sokat árthatsz magadnak, amit majd idősebb korodban megbánsz. Pl. én még a gyógyulás után is szenvedtem a következményektől, sokáig úgy tűnt, meddő leszek, évekig nem volt menstruációm, hullott a hajam ésatöbbi. Ráadásul a családom is megszenvedte a hangulatingadozásaimat, meg hogy állandóan a testemmel voltam elfoglalva, nem voltak közös kajálások, ilyesmi.
Ne hidd, hogy sok dolog fog változni, ha most emeled az adagot 400 kcal-ra. Mert simán visszacsúszhatsz 200-ra vagy kevesebbre, ha előjön a bűntudat, vagy a mérleg 10dekával többet mutat. Ez egyedül nem megy, mert itt magadat igyekszel irányítani, amivel rossz irányba haladhatsz. Kell a segítség. Egyrészt a szeretteiddel is őszintének kell lenned, és kérni a támogatásukat, másrészt szakemberek: pszichiáter, akinek elmondhatod, mi nyomaszt, illetve dietetikus, aki összeállít egy egészséges étrendet.
47kiló az kevés a magasságodhoz, főleg ha ezt csak egészségtelenül tudod tartani, miközben a testedet kínzod. Inkább legyél pár kilóval több, mint boldogtalan emberi roncs, vagy netán halott.
18:03-as vagyok.
én is többször írtam már neked.
tudom,hogy nagyon nehéz ez,hogy kövérnek látod magad,nem szereted magad,én is rengetegszer sírtam mikor anyuék miatt ennem kellett,de hálistennek már jól vagyok meggyógyultam.
nekem a családom,osztályfőnököm és a pszichiátereim segítettek.
légyszives te is menj orvoshoz,ez nagyon komoly dolog,hidd el!
Dr. Pászthy Bea elérhetőségei,nagyon jó szakember és kedves,megértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!