Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexiások! Nektek is zsibbad...

Anorexiások! Nektek is zsibbadnak a végtagjaitok?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok anorexiás!!! Csak fogyókúrázom. (napi max. 200 kcal) De nagyon zsibbadnak a kezeim/lábaim. Tudjátok ez mitől van? Elfog múlni? És még egy kérdés. Anya állandóan zaklat, hogy egyek. Tudja, hogy fogyózom de mégis:s Arra gondoltam, hogy felhozom a kaját, hogy lássa, hogy "eszem" de aztán mit csináljak vele? Van valakinek valami ötlete? Vagy még attól félek, hogy ha itt lesz nehezebb lesz kibírni, hogy falatozzak belőle. Segítsetek. Muszáj végre lefogynom :( (Tudom, hogy ez nem ide való kérdés, de teljesen elvagyok keseredve)
2010. szept. 1. 17:50
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
beteg vagy,és hülye .inkább egyél.szeretnéd,hogy a megmaradt izmaid eltűnjenek,és a felesleg megmaradjon?és plöttyedt is leszel.koplalással nem fogsz fogyni.pont a beteg emberektől kérsz tanácsot?hát gondolkozzál már!!!
2010. szept. 1. 18:16
 12/56 anonim ***** válasza:
omg. sorvadnak az izmaid. az alma meg barack nem segít, fehérjét kell enned (HÚST). egyébként Anyukád okosabb nálad: "Anya állandóan zaklat, hogy egyek. Tudja, hogy fogyózom de mégis:s " A jó fogyókúra napi 5-6 étkezést takar. Nem hiszem ha ennyiszer leülsz kajálni, akkor zaklatna (és 1 étkezés összetett, tartalmaz mind fehérjét mind szénhidrátot..)
2010. szept. 1. 18:20
 13/56 anonim ***** válasza:

Tanácsokkal? Hát tessék

1. Egyél, basszus. Van egy olyan, hogy alapanyagcsere. Még egy alacsony, vékonyabb lányka is minimum 1300-1400 kalória ez az érték, ami a vegetáláshoz, az egyszerű életbenmaradáshoz szükséges. Ahhoz, hogy működjenek a szerveid, tudj lélegezni, verjen a szíved. Hosszú távon 200 kalória = halál. Nem elrémisztésül írom, ez tény, és kész. Te tulajdonképpen éhezteted a testedet.

2. Azért látod napról napra vékonyabbnak magadat, mert a tested az utolsó tartalékait éli fel. Ezért zsibbadnak a végtagjaid, valószínűleg ingerlékeny is vagy, zsibbadt az agyad, nehezen gondolkozol stb. A tested minden energiáját a keringésed fenntartására, az életbenmaradásra fordítja.

3. Be kell látnod, hogy beteg vagy. Amit csinálsz, azok az anorexia tipikus tünetei. Görcsös fogyásvágy, félelem a kilóktól és a hízástól, testképzavar (nem látod reálisan a testedet, x kiló fogyás után is kövérnek érzed magad), az étel elrejtése, mások előtt nem szívesen eszel, a betegség tagadása, valszeg sokat iszol, hogy eltelítsen, és csak joghurtot, gyümölcsöt eszel, a gondolataid mindig az ételek és kalóriák körül forognak stb.

4. Kérj segítséget. Ha eddig nem vették észre, hogy bajban vagy, hát szólj, mondjuk édesanyádnak. Egyedül nem fogsz tudni ebből kikeveredni, kell a család és szakember segítsége (pszichológus, pszichiáter, dietetikus).

Ha már tényleg zsibbadnak a tagjaid, az nagyon nagyon rossz előjel. És ezen az alma + barack kb. 150 kalóriája mitsem segít.

Lásd be, bajban vagy. Ha nem fogadod meg a jószándékú tanácsaimat, hát szíved joga, de súlyos szervi bajaid lehetnek, meddőség, hiánybetegségek, extrém törékeny csontok, hajhullás, végső esetben halál.

2010. szept. 1. 18:25
 14/56 anonim ***** válasza:
A rokonom lánya is így kezdte. Aztán kórházba került, mert már nem tudott nyelni sem (idegi alapon), úgyhogy lefogták, és megtömték a nővérek. Azóta javul. Egyél sokszor keveset. Sovány húst, hogy legyen benned fehérje, mert le fog épülni a szervezeted, gyümölcsöt, tejtermékeket, zöldséget. A kenyeret és a nagyon zsíros dolgokat lehet csökkenteni. és sok mozgás!
2010. szept. 1. 18:25
 15/56 anonim ***** válasza:

keress fel sürgősen egy pszichiátert!

beteg vagy és segítségre van szükséged!

ezzel tudod mennyi kárt okozol magadnak??leáll a keringésed és meghalsz!és Meddő leszel!nem lehet majd kisbabát azt akarod?!

tudom,hogy nagyon nehéz ez én is tapasztalatból mondom de tényleg segítségre van szükséged,hogy meggyógyulj!

ne akarj meghalni!

hány cm vagy és hány kiló?

azért látod,hogy fogsz,mert elfogynak a zsírszöveteid, és mivel nem jut elegendő tápanyaghoz a szervezeted magából "eszik" először a végtagjaid izmait ,aztán a belső szerveid izmait dolgozza fel tápanyaggá,a szíved körülvevő védőizom is eltűnik így a legyengült szíved nem bír tovább működni!

2010. szept. 1. 18:30
 16/56 A kérdező kommentje:
162 centi vagyok és nem tudom hány kilogramm ma meg akartam méretkezni, de nem mertem mérlegre állni mert rettegek a csalódástól. Mikor utoljára méretkeztem 47.5 voltam. Kb. 2 hete.
2010. szept. 1. 18:34
 17/56 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd meg a fenti tanácsokat. 162 cm 47 kiló az nagyon vékony.

Mérd meg légyszi, hány kiló vagy most.

2010. szept. 1. 18:36
 18/56 anonim ***** válasza:
76%
17.9 a BMI-d ami már valóban a kóros soványságot jelenti!kapjál észbe sürgősen!
2010. szept. 1. 18:38
 19/56 anonim ***** válasza:
Úristen, hova akarsz fogyni? :O Én 160 cm-hez vagyok ennyi kg, és semmi baj nincs velem. Nincs is rajtad fölösleg, amit le kéne adnod! Kérlek, ne csináld ezt! :((
2010. szept. 1. 18:41
 20/56 A kérdező kommentje:
Nincs itthon mérlegünk. De holnap ígérem megméretkezem egy gyógyszertárban. És leírom. Bár addigra nem hiszem, hogy visszanézne valaki ide. Innen is látszik, hogy igazából senkit nem érdekel a másik ember problémája. (tisztelet a kivételnek) És tényleg emelni fogom a kalóriaszámot. Nagyon elrettentettetek. Fogalmam sem volt, hogy ennyi bajom lehet:s Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Bár azt hiszem a lelkiismeretem egyenlőre nem engedné, hogy 3-400 kcal fölé menjek. Így is iszonyat lelkiismeret furdal, hogy 6 után ettem...
2010. szept. 1. 18:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!