Anorexiások, meggyógyult anorexiások! Le írnátok a történeteteket?
'meggyógyultként' írom:
Nekem úgy kezdődött hogy a családom beszólogatott hogy kövér vagyok meg utalgattak arra hogy elhíztam meg stb...és ekkor döntöttem el hogy lefogyok. Először még csak a 90 napos diétát csináltam de később kezdett eldurvulni a helyzet és akkor lett az hogy már csak napi 2 almán éltem mert rettegtem a visszahízástól.Dugdostam a kaját meg ilyenek. Ekkor voltam 46 kiló (kezdő súlyom 54 volt). Na igen ám de a családom is észrevette hogy egyre kedvtelenebb vagyok depressziós állandóan szorongok ideges vagyok és szinte sohasem vagyok jókedvű holott régen az voltam mindig. Így elvittek a kórházba ahol szépen kikezeltek. Bár azt nem mondanám hogy normálisan élek de immár 48 kilósan és újra jókedvűen azt tudom mondani hogy nem éri meg soványnak és magányosnak lenni. Komolyan mondom hogy az volt életem legrosszabb fél éve...Hidd el ne akarj anás lenni :/ Hozzáteszem ugyancsak fél éve nincsen menszeszem...
én már 6. éve küzdöm ezzel az egésszel.... 20 éves vagyok, és fel se tudom sorolni mennyi mindent elvett az életemből.. az önértékelésemet, a magabiztosságomat, a szüleim bizalmát, a szerelmemet, egy önfeledt kamaszkort és még számtalan mást..... az életet rendkívül negatívan látom, pesszimista, örök elégedetlen, és boldogtalan lettem.
az én esetem úgy kezdődött, hogy 13 éves korom körül felszedtem pár kilót (160cm és 60 kg voltam) családomtól kaptam pár jóindulatú, de csipkelődő megjegyzést. ezek után elhatároztam, hogy lefogyok. az elején nehezen ment, nagyon nehezen, de aztán egyik napról a másikra leadtam 5 kilót és onnantól nem volt megállás.. még két kiló, még egy, egy utolsó.... 40 kg lettem. kórházba kerültem, a menzeszem elment, egy RÉMÁLOM volt a terápia. Ez kb 3-4 éve volt. azóta nem voltam orvosnál, időszakok vannak, mikor rendben vagyok, máskor ismét lemegy rólam 2-3 kg.... rettegek hogy anorexiásnak néznek az emberek (a barátaim, a tanáraim stb.) de közben iszonyúan félek, hogy ismét meghízom.
Szia!
En tavol allok az anorexiatol de fenyevekre, en 156 cm vagyok es 52 kg de nekm fogynom kell meg vagy 5 kg mot hogy ne legyek husis ehez a magassaghoz nem sok az 51 kgramod! Ehez a magassaghoz 45 kg es 54 kg kozott kell maradni!
Itt azzal van a baj, hogy nem egessegesen fogysz!
Egyel!! igy lesz energiad futni! Igy egeszseges es a kedved is helure jon, persze, hogy depis vagy, hogyne lennel semmi energiad nincs!
Te hogy latod magad errol nem irtal? csak azt hogy nem eszel!Es azt sem irtad , hogy azert nem eszel mert hogyni akarsz, marmint tudatosan ennel de nem akarsz! vagy nem birsz enni mert mar undorodsz a kajatol?
Akkor vagy anorexias ha nagyon kovernek is latod magadd, igyis hogy fogytal !!!es mar a kajara sem birsz ra nezni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!