Megszoktátok köszönni a fogyás utáni dicséreteket olyan emberektől, akik régen beszóltak és gúnyoltak?
Pl. fogyás előtt mondták "Jól meghíztál, de ez csak egy vélemény,nem bántásból" "jól elengedted magad" "Nem akarsz fogyni?" "dagadt vagy"..stb
Fogyás után pedig dicsérnek, hogy milyen csinos lettem, de inkább rosszul esik, mintha csak ettől lennék értékes és csak az jut eszembe, amit régen mondtak. Úgy érzem nem érdemlik meg, hogy ezeket a dicséreteket megköszönjem. Ti hogy vagytok ezzel?
Előtte: 173cm / 76kg
Utána: 173cm / 63kg
#8 Kettes válaszoló vagyok. Nagyon hasonló a történetünk, szintén kisgyerekkorban kezdtem elhízni (2 éves korom körül), rengeteg diétát kipróbáltunk gyerekkoromban és utána is. Egyszer sikerült 20 kilót fogynom, de közbeszólt a depresszióm, amivel 11 éves korom óta küzdök. Most 24 éves vagyok, de még most is visszatér néha pár hónapra, de nem olyan durva, mint eleinte, és "csak" pár hónapig tart.
Jártam kórházban is, bent feküdtem a lipidológián, 600 kalóriát ehettünk egy nap, napi egy óra gyógytorna, plusz minden nap sétáltam a kórház udvarában kb. egy órát, és szinte semennyit nem fogytam, csak annyit, amennyivel kevesebb étel volt az emésztőrendszeremben. Én ekkor adtam fel.
Azóta kiderült, hogy nekem is pajzsmirigy-alulműködésem és PCOS-em van, plusz IR, vashiány és súlyos D vitamin hiány. De legalább a koleszterinem alacsony. Sajnos a "jó" fajta túl alacsony is..
Kaptam gyógyszereket meg étrendkiegészítőket, a D vitamintól pár napon belül mintha kicseréltek volna, sokkal több energiám van. Talán most sikerülni fog.
Ha nem gond, küldenél egy linket arról, hogy milyen étrendet követsz? Nagyon hálás lennék érte.
11. Most telefonról vagyok, így nem tudok, picit később küldöm privàtban a linkeket amiket érdemes megnézni.
Azt nem tudom megígérni, hogy neked is biztosan jó lesz ez az életmód, mert nem mindegy hogy szereted-e pl a zöldségeket. Anélkül nem fogod tudni tartani mert elég fontos része az étrendnek.
#6 voltam.
Azért így csak érthetőbb, hogy leírtad, tudom neked mindegy ki érti ki nem, de picit megváltoztattad így a hozzáállásom a témához, jobban értem. Nem mellesleg grat a felfogásodhoz, mert úgy tűnik teljesen békében vagy magaddal, ez ritka és nagy siker.
13. Én eddig nem szóltam hozzá, de jó látni, hogy van, aki képes megváltoztatni a hozzáállását, még ha csak egy kicsit is.
Én is nagyon hasonló utat jártam be, mint a leírt történet, csak én 115 kilónál (esetleges, lehetett volna akár 130 is, és akkor már miért nem 170, furin hangozhat, de ezek nincsenek olyan messzire egymástól, mint azt gondolni lehetne) akadtam ki annyira, hogy onnan lefelé indultam, de nem volt egyenes út.
Én nem értettem régebben a dicséreteket, mert én is azon a véleményen voltam, hogy ha nem hízok el, akkor most nem lenne mit dicsérni, aki világ életében normál súlyú, annak sem gratulálnak, hogy milyen ügyes (pedig amúgy sokszor az is nagy meló).
De aztán rájöttem, hogy igenis nagy teljesítmény, mert képes voltam felülkerekedni saját magamon, az egész addig berögzült hozzáállásomon és életemen, iszonyatos erőfeszítés árán legyőztem egy démont, ami nem kis dolog.
szóval mindenkinek gratu, akinek sikerült, és mindenkinek drukkolok, aki ezen az úton jár.
16. Ez már az ő dolga lesz. :) Az IR is nagyon egyénfüggő. Én semmit se fogytam 160g chval pedig orvos ajánlotta, mindent betartottam és mégse. az össz energia se volt sok. Akkor már egyszerűen annyira szar állapotban voltam, hogy lejjebb kellett vinnem, 100g ch alá tartósan. Na az hatott:) és arra kellett rájönnöm, hogy ahogy letettem az ilyen tipikus érzelmi evős kajákat, egészséges módon meg se tudok enni 160 gramm cht mert sok. Ami szóba jönne az a teljes értékű gabona ami megdobná a cht de az nekem nem jön be. Nem szeretem és nem is laktat, hamarabb is lettem éhes tőle. Nem jött be.
Sok Zöldség, hús , zsiradék, tojás, olajos magvak, tejtermékek, minimális lowcarb kenyér, mégkevesebb lowcarb tészta, Még 1-2 kiegészítő, napi 80-90g ch és így teljesen jól megvagyok.:) Nekem a zsírosabb, kevesebb chs étrend jobban bevált mint bármi más.
#11 vagyok. Szeretem a zöldségeket, szoktam is enni amihez csak lehet. Amikor 20 kilót fogytam, azt lowcarb étrend mellett sikerült, kb 70 gramm ch-t és kb. 1800 kalóriát ettem egy nap. Az étrend jól tartható volt, szerettem, csak jött egy újabb depressziós időszak, amikor az volt nagy teljesítmény, hogy reggel felöltöztem, a legegyszerűbb főzőcskézés is felejtős volt. Ez már kb. 5-6 éve volt, azóta szerencsére jobban vagyok, ritkább az ilyen időszak, nem olyan vészes és nem tart túl sokáig, úgyhogy most talán nem fog közbeszólni.
Tejet amúgy nem ihatok, tejtermékekből meg csak keveset ehetek, és nem is bármiből, de növényi helyettesítőkkel elvagyok. Van pár gyümölcs is, amire allergiás vagyok, meg pár másik étel, meg az összes pollen, amire teszteltek, nem is tudom őket fejből felsorolni, de nem is olyan fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!