Reggel vagy este jobb futni? 81kg vagyok jelenleg. Futhatok ezzel a testsúllyal?
Ti mikor szoktatok futni és mennyit?
Ha rendszeresen elkezdek futni beszerezzek hozzá egy okos órát?
Plusz ha betartom az étkezést és pl. heti háromszor futok akkor beindul a fogyás?
19:
Akkor egyik héten fuss reggel, másik héten délután/este.
A bámulókkal, beszólogatókkal ne foglalkozz, aki maga is sportol, az nem lesz rosszalló, aki beszól, bámul, arra tekints úgy, mint lusta disznóra, aki irigykedik, hogy te vele szemben rászántad magad a sportolásra.
Amúgy régen engem is zavart, így eleve csak erdőben futottam, de ritkán volt így rá időm, de aztán helyretettem fejben, és már a legnagyobb taplók sem érdekelnek.
Több hasonló kérdésnél is leírtam a tapasztalataimat.Leírom neked is hátha átgondolod.85 kg-al kezdtem el futkározni (nem sokat 5-10 percet).1 hétig minden jól ment mondjuk fura volt hogy nehezebb a lépcsőzés "kattog" a térdem.Következő héten (3 hete) elkezdett fájni a jobb térdem de olyan szinten hogy csak sírtam,az ágyból sem tudtam kimászni miatta.
Semmiképpen nem ajánlom még neked a futást.Erősíts még vagy gyors sétával,biciklivel kezdj inkább,ahogy olvasom te is szégyenlős vagy (akárcsak én) így otthon oldom meg a tornát egyelőre.A térdem még egy picit érzékeny, az izületvédőt amit az életmódváltásom elejétől szedek sokat segít...úgy érzem most így a gyógyulási folyamatokban is.Gondold át...3 hete kb. felére csökkent az intenzitásom egy kis futás miatt.Így utólag nem érte meg.Majd ha a normál súlytartományba lépek akkor elkezdem de félek tőle.
Nem értem, mi az hogy szégyelsz az utcán futni? Miért az utcán kell? Nincs a közelben valami park, játszótér, vagy erdő? Ha Budapesten élsz és nincs nem laksz túl messze a Margit szigettől, oda is kijárhatsz futni, olcsó bicajjal amit nem félsz ha esetleg ellopnak (le tudod lakatolni a szigeten) vagy MOL Bubi-val.
Egyébként ugrálókötelezés is legalább olyan hatékony, mint a kocogás, azt egy közeli kis játszótéren is tudod csinálni.
Sajnos egy kisvárosban élek ahol kb. semmi nincs.
Viszont elkezdtem kötelezni itthon mivel megtaláltam a melléképület eldugott részén az ugrálókötelemet.
Mindkét térdem műtve van egyébként. Folyadékkal kellett feltölteni ha jól emlékszem. Több, mint 5 éve volt már a műtét. Amikor időváltozás jön megérzi. Hol a bal, hol a jobb térdem fáj, de olyan szinten, hogy sírni tudnék.
Egyébként a ház előtt a gangon van egy lépcső. Gondoltam az is jó lehet ha mondjuk ott fel-le helyben ugrálok x időt.
Mint írtam is, CSAK időváltozáskor szokott fájni, máskor nem.
Sétálok is biciklizek is mindennap, jól bírja a térdem és én is.
Idővel majd el akarok kezdeni kocogni is ha pedig bármi baj lesz a térdemmel az úgy is az én problémám lesz, nem a tiéd. Ennyi erővel ne csináljak semmit hisz műtve vannak a térdeim.(?!) Többieknek viszont köszönöm az építő jellegű hozzászólást.
Öhm, oké? :D
Szép napot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!