Hogyan vagy mivel csökkenthetem az éhség érzetet?

1. Ne legyen irreálisan alacsony a kalóriabeviteled.
2. Igyál sok kalóriamentes folyadékot.
3. Egyél alacsony kalóriasűrűségű ételekből minél többet: gyümölcsök,
zöldségek, zsírszegény joghurt.
4. Figyelj a makrókra. Fehérje legyen sok, a zsír és a szénhidrát módjával és minél jobb minőségben (tehát az olajos magvakban vagy az avokádó an is sok a zsír, de inkább azzal vidd ne,
mint chips-szel., ugyanígy a szénhidrát is legyen minél kevésbé feldolgozott).

#4: a pattogatott kukoricára rémülten mondják, hogy hízlal...de mi hízlal benne?
én szeretem, és nem tartom károsnak, hízlalónak..
jól látom?

Nekem (50 kilót fogytam, 40 éves korom felett) a következők segítenek:
1. normális étrendem van, megfelelő kalória, változatos, egészséges ételekből.
DE! Sajnos ez az éhség, amit érez az ember, sokszor nem valódi éhség, hanem lelki, pszichikai. Ennek az okát meg kell találni, és dolgozni rajta. Amíg ez nincs meg, sajnos valószínűleg nem fogy az ember, vagy kínkeservesen lefogy, és utána visszahízik.
Ha sikerül megtalálni az okot, akkor is kemény munka feldolgozni. És még úgy is egy mindennapos küzdelem lehet, hogy ne kezdjen el az ember újra zabálni.
Ha ez az éhség rámtör:
2. Tudatosítom magamban, hogy valójában nem vagyok éhes. És az evéstől nem lesz jobb a valódi helyzet. Van egy külön füzetem, amibe ilyenkor leírom az érzéseimet.
3. Iszom egy kávét vagy hideg szénsavas ásványvizet. Sokszor segít.
4. Zöld teát kortyolgatok.
5. Sport. Ez segít talán a legtöbbet. Ha nem fér bele rendes edzés, akkor kimegyek sétálni, vagy 20-30 percre felugrom az ellipszis trénerre itthon.
6. Vettem egy 5 perces homokórát. Ha nagyon nem bírok magammal, azt mondom, hogy oké, addig bírjam ki, míg lejár, utána megyek és eszek valamit. Általában mire lejár, összeszedem magam :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!