Reggel vagy este jobb futni? 81kg vagyok jelenleg. Futhatok ezzel a testsúllyal?
Ti mikor szoktatok futni és mennyit?
Ha rendszeresen elkezdek futni beszerezzek hozzá egy okos órát?
Plusz ha betartom az étkezést és pl. heti háromszor futok akkor beindul a fogyás?
Köszönöm!!:)
Esetleg valamilyen futós appot tudtok ajánlani?
Én reggel szoktam futni, még reggeli előtt, mert ilyenkorra tudom beletenni a napomba, egyébként este kényelmesebb lenne. Heti 5 vagy 6-szor futok, 80-120 km-t hetente, de nem feltétlenül egyenletes eloszlásban. De nem hinném hogy ez releváns neked, kezdőként ennek töredékével fogsz kezdeni.
Ne okosórát szerezz be, hanem sportórát, Garmin, Polar vagy Suunto, sokkal jobban megfelelnek a célnak, mint a Samsung, Apple okosórák, az ilyen Amazfit és társai kínai hulladékokat meg messziről kerülni érdemes (nekem volt sajnos).
14:
Nekem volt egy Amazfit óram, egs csomó olyna funkciója votl, amit a mostani Polar órám nem tudott, a különbség viszont za, hogy minden mait tudott, megbízhatatlanul tudta, a GPS-es trackelés egy csomószor hülyeségeket mért, a pulzusmérőnek köze nem volt a valósaghoz, az óra rengetegszer lefagyott, a telefonos app nem tudott Strava-ra szinkronizálni, és megbízhatatlan volt, az újabb firmware frissítések mindig újabb hibákat hoztak. Szóval én azt mondom, hogy inkább egy belépő szintű Polar, mint hasonló áron vagy kicsit olcsóbban egy kínai szemét, hiaba ígér utóbbi többet. Az én Polar óram amúgy 43 ezerbe kerütl másfél éve, nem csak 200 ezres csúcsmodellek léteznek. A lépesszám meg amúgy semmire nem jó, a pulzusmérés meg mit ér, ha semmi köze a valósághoz, csak nyugodt helyzetben tud úgy-ahogy pontos lenni, futás közben meg semmit nem ér.
Félmaratonokat, maratonokat szoktam futni.
Ha tényleg komolyan gondolod a futást, az okosóra előtt/helyett a legfontosabb a megfelelő futócipő megvásárlása. Nagyon sok múlik rajta. Nem mindegy, hogy pronáló, szupináló vagy neutráló a lábad, nagyobb futócipőre lesz szükséged ,mint amilyen számú cipőt alapvetően használsz, stb. A Spuri vagy a Nyúlcipő futóboltban szakképzett eladók segítenek futócipőt választani a lábad típusának megfelelően, ingyenes a lábfelmérés (azt hiszem, néhány megyeszékhelyen is vannak boltjaik). Ezek a cipők általában 20-40 ezer Ft között mozognak, de megérik az áruk. Általában 800-1000 km után kell őket cserélni.
Szépen, lassan kezd el futást, bár ekkora túlsúllyal először csak a sétát javaslom. Ha jól megy a gyors gyaloglás/séta és fogytál kb. 10 kilót, szépen lassan elkezdhetsz futni. De ezt is csak szép fokozatosan.
Én anno ezzel az edzéstervvel kezdtem el futni, csak ajánlani tudom, fokozatosan építi be a futást az ember életébe :
A reggel / este kérdéskör nagyon személyfüggő. Függ, hogy a munkád/család mellett hogyan tudod beépíteni az életedbe a futást, mennyire bírod a meleget,stb. Ezt ki kell tapasztalni.
A kulcsszó a fokozatosság és a rendszeresség! :) Sok sikert!
17:
Sajnos a hazai futóboltok még nem jutottak el idáig, de már jó ideje cáfolt tévhit, hogy lábállás alapján kell cipőt választani. Valójában a neutrális cipőkkel a legkisebb a sérülésveszélye a pronáló és szupináló lábúaknak is.
Köszönöm mindenkinek!:)
Családom nincs és párom sem, egyedül élek viszont három műszakban dolgozok.
Egyik héten tudnék reggel futni, másik héten már nem mivel reggel 5 után megyek dolgozni.
Na meg ami leginkább visszatart, hogy mit szólnak hozzá mások.
Hogy majd bámulni fognak az utcán és stb.
Szégyellem magam vagy nem is tudom ezt elmagyarázni.. szorongok is emiatt, nagyon kellemetlen.
Amikor más embereket látok elfutni az utcámban annyira felnézek rá, hogy lesz@rj@, hogy nappal van és nézik, ő csak fut és kész.
Sajnos én betegesen figyelek arra vajon mit gondolnak rólam az emberek..
Szóval ez is visszatart a futástól..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!