Van itt olyan nő, akinek 40-50 felett sikerült fogynia? Hogyan csináltátok?
Anyukám 50 évesen kezdett fogyókúrázni.
Annyit csinált hogy nem evett kenyeret, se édességeket, és nagyon sok zöld teát illetve valami fogyi teát ivott, azt hiszem ukko a márkája
Illetve rendelt internetről valami haspres gépet, azzal tornázott rengeteget. Most jelenleg napi egy órát tornazik, valami ezer dbszámot csinál abból a húzódzkodásból, amíg megy a hegyidoktor 😀
90 kg volt, most 60 kg. XL meretbol m-es lett.
48 éves vagyok, 130 kilóról fogytam 70-re (3 év alatt).
Számolom a kalóriát és a makrókat is, emellett bizonyos élelmiszereket szinte 100%-ban kiiktattam, kenyér, cukor, tészta, édességek, havi 1-2 alkalommal fogyasztom csak, szóval azért nem megszállottan kerülöm, mert pl céges rendezvényen megeszek egy szendvicset, vendégségben egy sütit, ilyenek, de így is működik.
Sok zöldséget eszem, napi 1 étkezés mindenképpen nyers saláta. Hagyományos köreteket nagyon ritkán eszem, helyette inkább párolt v sült zöldség, vagy savanyúság. Pl. tojásrántottához kovászos uborkát eszem kenyér helyett. Emellett hús, hal, tojás, sovány tejtermékek.
Emellett heti 5x edzek.
A fogyás egyszerű: vigyél be kevesebb kalóriát, mint amit elégetsz.
Annyira kell figyelni, hogy ez ne úgy történjék, hogy napi 800 kalóriát eszel, mert az betegséghez fog vezetni.
Sok sport: futás, bicaj, úszás. Mellé egy jól megszervezett étrend, és még csak nem is kell feltétlen a cukrot, fehér kenyeret elhagyni, csak férj bele a kalórialimitbe.
És sport nélkül nem esélytelen fogyni, de sose lesz egészséges, mert ha koplalsz, csomó tápanyag hiányozni fog!
1-es vagyok. Nem tudom miért lettem lepontozva. Tényleg ezzel fogytam.
Na mindegy...
8
Gondolom a lifetilt-nak szólt a kritika (pontozgatós butaság), nem az eredményeidnek. Ha Norbival vagy más divat módszerrel fogy valaki ő is "megkapta volna a magáét".
Van aki elfogyózgat magában sikeresen, másoknak kell a motiváció, az meg teljesen egyéni, hogy ki mire tud vagy akar költeni.
Akkor van baj, ha ezek az életmódguruk azt hirdetik, hogy az ő módszerük az egyedül üdvözítő.
Mindenkinek köszi a hasznos választ! Hát megnyugtató, hogy vannak azért akiknek sikerül, pedig állítólag a hormonok a főbűnösök abban, hogy nem megy a fogyás.
Kenyérböl én csak teljes kiőrlésűt eszem. Péksütit ritkán. Sajnos a napi nasikáról nehéz leszoknom..azért 1 szelet csoki vagy az ebéd utáni jégkrémet nem nagyon sikerül kihagyni . Cukros italokat viszont nem iszom. És nem eszek nehéz ételeket. Nem vagyok elvileg túlsúlyos, de nekem nem tetszik magamon ez a 65- 67 kg. Amugy 170 cm vagyok kb.
A kalóriaszámláláshoz nem nagyon értek.
Elhagynám a kenyeret, de akkor mit egyek helyette?. Oké. Müzli, rántotta, saláta, tejberizs. De ezekhez nem mindig van időm és meloban is macerás ezeket fogyasztani. Azért jo a szendvics meg péksüti, mert nem romlik, ha éhes vagyok, gyors bekapok egy falatot. Nehéz ezeket helyettesiteni.
Néha viszont azt csinálom, hogy egy elválasztós dobozba rakok saj szeleteket, gyümölcsöt, natur kekszet (korpivit) és ezt viszem munkába uzsira.jobb ötletem sajnos nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!