Mivel fogyok gyorsabban, ha a kalóriát vagy a szénhidrátot csökkentem?
Valamin változtatni kell, ha az ember súlyfelesleget szedett magára. ilyenkor mérlegelni kell, hogy hogyan formáljuk át az étrendünket egy fenntarthatóbb, és valamivel egészségesebb formára.
Én pl jobban szeretem a fehérjedús és zsíros kajákat mint a szénhidrátban gazdag zsírszegény dolgokat. Sokan vannak ezzel még ugyanígy.
Szóval ilyen ízléssel rendelkezőknek egyszerűbb a szénhidrátmennyiségen csökkenteni. Ez is egy megoldás a sok közül.
Azt kell megérteni, hogy Soha az életben nem fog lefogyni egy fogyni vágyó, ha olyan étrendet próbál magára erőltetni amit nem tud hosszútávon fenntartani. Ha a fehérjedós zsírdús kajákat szereti az ember, inkább tudja nélkülözni a szénhidrátdús ételeket.
Ha pedig az ilyen emberek próbálnák magukra erőszakolni a szénhidrátdús zsírszegény ételeket, az sok sok kínszenvedéssel járna számukra, és idővel biztos feladáshoz vezet.
Akkor már jobb ha mindenki úgy eszik ahogy jobban érzi magát. Több értelme van.
Mik azok a szénhidrátdús kaják, amelyek miatt elhízik valaki?
Hát, a fehérlisztes,cukros,zsíros dolgoktól így egyben mindenképp. Pl hagyományos péksütik, akár cukros akár sós ( mert ha csak fehérliszttel tömött és egyszerre sok zsír is van benne az úgy együtt nem jó. Abban gondolom egyetérthetünk, hogy sok ch , sok zsír együttes fogyasztása sokaknál nem kedvező hatású, pláne ha ehhez még hozzáadott cukor is jön.
Bár ez is , mint minden, egyéni anyagcsere függvénye, hogy valaki hízik ezektől vagy nem. Könnyű azoknak osztani az észt akiknek gyorsabb az alapanyagcseréje, mert pl ezt örökölték a szüleiktől, nem kell magukat visszafogni, ehetnek minden finomságot, mégse híznak.
És az a kedvencem mikor az ilyenek prédikálnak a túlsúlyos, kövér embereknek, hogy ne 'zabáljanak ilyeneket és konkrétan épp a 4. Cukormázas fánkját tartja a kezében😂 ( Átéltem a szituációt, azért írom) Könnyű mondani ugye. És könnyen ítélkezik aki nem tapasztalta meg mennyire nehéz hónapokig, évekig, egy életen át visszafogni a vágyainkat.
Te is leírtad, hogy azokkal van a gond elsősorban, ahol a ch és a zsír is magas, pl péksütik. Ha ezeket elhagyod, az nem szénhidrát csökkentés. :)
Érted a problémát? Úgy állítják be, hogy a szénhidrát az ördög, miközben a "szénhidrátos" junk foodok ugyanúgy zsírosak is. Mégis csak a szénhidrátról van szó. Pedig sok egészséges étel van, ami tényleg ch dús, pl gyümölcsök, ezzel szemben hasonló arányban magas zsírtartalmú étel nem igen van, ami egészségesnek mondható.
Egyszerűen így terjedt el a köztudatban, hogy finomított szénhidrátok.
Amúgy meg nincs a zsírral semmi baj önmagában. Simán benyomok bármikor egy jó zsíros pörköltet fokhagymás zöldbabbal:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!