Hogyan tudnék teljesen leszokni az édességről?
Először kevesebbet veszel, utána meg ha van is otthon akkor nem eszel belőle.
Amúgy egy keveset ehetsz csak nem kell sokat.
A vega étrendnek rendesen utánanéztél? Csak mert fehérjehiánytól is kívánhatod az édeset.
De ha csak szimplán édességfüggő vagy próbálj meg először ugyanannyit enni csak egészségesebb nasikból (pl a banán jó édes és elég sok sütit is tudsz belőle csinálni) aztán meg ezekből is fokozatosan kevesebbet.
Én ezt már feladtam. Nem bírok ki egy napot sem édesség nélkül. Most már anyagilag megengedhetem magamnak, hogy sok pénzt dobjak a kútba aka minden napra jusson protein szelet, cukormentes csoki stb... A te korodban még nem volt így, akkoriban gyakran csináltam reggelire proteines zabkását gyümivel és csokiöntettel, palacsintát graham liszttel, túróval és gyümölccsel töltve, gyümis joghurt csokiöntettel stb.
Az update rudi és puding is belefér (utóbbit nem magában eszem, hanem pl palacsintára stb), ezek nem drágák. A french toast is nagyon finom reggelire: proteinenel kikevert tojásja (tojásfehérjébe) toast kenyeret tunkolni, minimális olajon megsütni, erre mehet pl. update puding meg gyümik, isteni :D Arra figyelj, hogy az édességeket ne plusz kalóriaként vidd be, hanem számolj velük! Sajnos a cukormentes dolgok sem diétásak, nagyjából ugyanannyi kcal van bennük, csak nem csinálnak inzulinorkánt a szervezetben :)
Nekem muszáj volt lemondanom a cukorról egy betegség miatt.
Az első három hét volt a legrosszabb.
Ha bármikor eszembe jutott vagy megláttam valahol egy édességet, erős sóvárgás tört rám, de sikerült nemet mondanom rá, ez elhatározás kérdése. Elég kegyetlen érzés, majdnem olyan durva, mintha cigiről szólnál le. Érezned kell magadban az erőt, hogy te nemet fogsz mondani, és kész!
Ha éhes vagy, akkor mindig legyen ott opciónak bármilyen étel, ami nem cukros, és meg tudsz enni.
Ne várd meg, míg annyira éhes leszel, minél előbb egyél valami rendes ételt, mert annál nehezebb ellenállni a kísértésnek, minél éhesebb vagy.
A rossz hír az, hogy ha hónapokig nem eszel, és valamikor betolsz egy tál sütit, utána könnyen visszaszokhatsz, mert úgy leszel vele, hogy mostmár néha belefér. Erre készülj fel. Ilyenkor ezt a függőség mondatja veled, mert még mindig kívánja a szervezeted. De határozd el, hogy a nem az legyen nem, bármilyen pillanatban. Ha mégsem sikerült betartani egyszer-kétszer, utána se legyél elkeresedett, csak továbbra is mondj nemet.
Nekem azóta eltelt 5 év, és annyira leszoktam a cukorról, hogy egyáltalán nem kívánom már. Sőt, ha eszem valami cukrosat, sokszor túl édesnek érzem, nem is esik jól. Ezt kb. 1-2 év után tapasztaltam meg.
Biztos vagy benne, hogy ez a jó megoldás, hogy egyáltalán nem eszel édességet? Mértékkel szabad azt is enni, úgy nem káros. Nekem inkább az vált be.
És ebben az segített, hogy mindent fölírtam, amit eszem, az édességet is. Van egy napi keret, ha túllépem, nincs bünti vagy ilyesmi, csak azt is fölírom. Nekem ez valamiért nagy motiváció, sikerélményem van attól, hogy mindig (vagy majdnem mindig) a keret alatt maradok.
Az egyáltalán nem enni édességet, meg a gyümölccsel helyettesítjük módszer nálam nem vált be. Ahogy az sem, ha a szokásos édességek helyett csökkentett cukortartalmú vagy édesítőszeres változatot vettem. A kedvenceimből megelégszem egy picuri adaggal, amiben van maximum 5-6 gramm cukor összesen, a diétásnak szánt verzióknál kifejezetten hajlamos vagyok jó sokat enni belőle, mert olyan pótinca utánzat érzésem van tőlük.
Ezen kívül édességből nagyon válogatós lettem, csak néhány fajtát eszem meg, amik a kedvenceim. Ez is segít kordában tartani a mennyiséget.
Szerintem jobban járnál,ha alternatívát találnál az édességre,ami diétába is illeszthető.
Egyébként csak kiéhezteted magad és utána még inkább kívánni fogod, nehezebb úgy mértéket is tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!