Milyen egészséges édes nassolnivalókkal pakolhatnám tele a hűtőt és a kamrát, amikhez bármikor nyúlhatok, ha rámtör az édesség utáni vágy?
A proteinszeletek nagy része is tele van qrva cukorral sajnos - épp most jövök a Tescoból, és a Biotech Zero Bar szeleteken kívül az összesben volt valamilyen néven (cukor, fruktóz-glükóz szirup, dextróz stb.) hozzáadott cukor. (A Zero Bar meg 500 forint, egy kicsit drága, szerintem.) Szóval a fehérjeszeletekkel is csak óvatosan.
De egyébként minden nagyobb élelmiszerboltban van külön polc hozzáadott cukor nélküli termékeknek, csokiknak, müzliszeleteknek, én ilyeneket szoktam venni.
Oké, szóval ha ennyire kívánod a cukrot, akkor ott szerintem az étrendeddel lesz a probléma. A magas keményítő és alacsony zsír, fehérje tartalmú ételek könnyen okozhatnak cukor iránti vágyat.
Mivel azt is írtad, hogy időszakosan tér vissza ez a vágy, ez azt jelenti, hogy kialakult a csokievés, mint megszokás. Így a tested várni fogja azt, hogy mikor is jön már ez a szénhidrát bomba. Meg kell törni ezeket a szokásokat, másképp nem működik a dolog. Helyettesítsd valami egészségesebb alternatívával, vagy foglald el magad, igyál több vizet vagy valami édesítős cuccot (azt is mértékkel).
Vagy csak szimplán éhes vagy és a csokoládé, mint komfort étet, az első, amihez az agyad "nyúl", hogy kompenzálj.
Szóval jah, kitartás, önerő, és változtass az étrendeden egy kicsit.
Nekem ugyanez a bajom. Én rájöttem, hogy akkor kezdődött mikor leszoktam a cigiről. 20 évig cigiztem (nem is volt gond soha a súlyommal), 2 éve leszoktam, 1 év alatt híztam 15 kg-t, tavaly lefogytam, majd karácsony után visszahíztam 10-et. Most itt tartok, de legalább már rájöttem, hogy a nikotint cseréltem fel az édességre.
Én is mindent kipróbáltam már (relaxációs/légző technikákat, napi 2 kocka étcsoki, joghurt, popcorn, egészségesebb alternatívák stb.), de eddig semmi nem jött be. Mihelyt megeszek egy valamilyen édességet/rágcsát elkap a gépszíj, és hiába tudom, hogy nem kéne, mintha elborulna az agyam és már mindegy alapon bezabálok 2000 kalóriát. Borzalmas. :-)
Na mindegy, most teljesen le akarok szokni az édességről. Egyszer már sikerült, akkor nem is kívántam. De szülinap jött és...
"együtt helyemben megettem vödör (900 gramm) almás-fahéjas Jogobellát."
Vagyis lényegében zabálási rohamod volt. Nincs valamilyen lelki problémád? Gyakori, hogy az így jelenik meg, édességvággyal és nagy mennyiségek betömésével. Szorongás, stressz, elfojtás, szeretethiány?
17!
Én meg mindennapos csokizabálástól híztam 5-öt. Ezek szerint újat mondok neked, de minden ember más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!