Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen egészséges édes nassoln...

Milyen egészséges édes nassolnivalókkal pakolhatnám tele a hűtőt és a kamrát, amikhez bármikor nyúlhatok, ha rámtör az édesség utáni vágy?

Figyelt kérdés
Már elegem van abból, hogy hetente-kéthetente muszáj bezabálnom édességekből, csokiból. Baromira édesszájú vagyok, hiába próbálok mértéket tartani, nem megy, csak pár napig. Már egyre jobban undorodok magamtól. Megszerettem a mozgást, az egészséges ételeket, nem hiányoznak a lisztes dolgok, a pizza, tésztafélék, gyorsételek stb. De csoki nélkül úgy tűnik, nem tudok létezni. Ezer meg ezer féle módszert kipróbáltam már, de egyszerűen nem megy. Pár hónapja nagyon jól keresek, a kiadásaim pedig kevesebbek lettek, így lenne pénzem minőségi táplálkozásra is, de felesleges pénzkidobásnak tartom, ha mellette heti szinten zabálom a csokit. Arra gondoltam, hogy csoki helyett próbálnék egészséges alternatívákat beszerezni, ami hasonló élményt ad, de kevesebb plusz kilót. A protein szeleteken kívül mit tudtok ajánlani? Növényi tejeket gondoltam még, van olyan Alpro mandula ital, ami csak 13 kcal/100 ml, holland kakaóporral és steviával az is finom kakaó lehet. Egy liter kijönne 150 kcal alatt, az mondjuk lehet hogy segítene az édesség utáni vágyamat kielégíteni :D Milyen ötleteitek lennétek, ha a pénz sem akadály?
2021. máj. 30. 21:25
1 2
 11/18 Psylocyber válasza:
51%
a csokiból egyedül az étcsoki, de sokkal inkább ajánlanám a gyümölcsöket. Dettó ilyen vagyok én is, szerencsére az egész táblás csokizásról a gyomorsavam leszoktatott már, de minden nap sóvárgok az édes dolgokért. Egyedül az alma / kiwi / barack illetve a kevés(!) szőlő tudja valamennyire pótolni.
2021. máj. 31. 01:58
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

A proteinszeletek nagy része is tele van qrva cukorral sajnos - épp most jövök a Tescoból, és a Biotech Zero Bar szeleteken kívül az összesben volt valamilyen néven (cukor, fruktóz-glükóz szirup, dextróz stb.) hozzáadott cukor. (A Zero Bar meg 500 forint, egy kicsit drága, szerintem.) Szóval a fehérjeszeletekkel is csak óvatosan.

De egyébként minden nagyobb élelmiszerboltban van külön polc hozzáadott cukor nélküli termékeknek, csokiknak, müzliszeleteknek, én ilyeneket szoktam venni.

2021. máj. 31. 02:38
 13/18 anonim ***** válasza:
60%

Oké, szóval ha ennyire kívánod a cukrot, akkor ott szerintem az étrendeddel lesz a probléma. A magas keményítő és alacsony zsír, fehérje tartalmú ételek könnyen okozhatnak cukor iránti vágyat.

Mivel azt is írtad, hogy időszakosan tér vissza ez a vágy, ez azt jelenti, hogy kialakult a csokievés, mint megszokás. Így a tested várni fogja azt, hogy mikor is jön már ez a szénhidrát bomba. Meg kell törni ezeket a szokásokat, másképp nem működik a dolog. Helyettesítsd valami egészségesebb alternatívával, vagy foglald el magad, igyál több vizet vagy valami édesítős cuccot (azt is mértékkel).

Vagy csak szimplán éhes vagy és a csokoládé, mint komfort étet, az első, amihez az agyad "nyúl", hogy kompenzálj.

Szóval jah, kitartás, önerő, és változtass az étrendeden egy kicsit.

2021. máj. 31. 09:11
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Nekem ugyanez a bajom. Én rájöttem, hogy akkor kezdődött mikor leszoktam a cigiről. 20 évig cigiztem (nem is volt gond soha a súlyommal), 2 éve leszoktam, 1 év alatt híztam 15 kg-t, tavaly lefogytam, majd karácsony után visszahíztam 10-et. Most itt tartok, de legalább már rájöttem, hogy a nikotint cseréltem fel az édességre.

Én is mindent kipróbáltam már (relaxációs/légző technikákat, napi 2 kocka étcsoki, joghurt, popcorn, egészségesebb alternatívák stb.), de eddig semmi nem jött be. Mihelyt megeszek egy valamilyen édességet/rágcsát elkap a gépszíj, és hiába tudom, hogy nem kéne, mintha elborulna az agyam és már mindegy alapon bezabálok 2000 kalóriát. Borzalmas. :-)

Na mindegy, most teljesen le akarok szokni az édességről. Egyszer már sikerült, akkor nem is kívántam. De szülinap jött és...

2021. máj. 31. 10:12
 15/18 anonim ***** válasza:
55%

"együtt helyemben megettem vödör (900 gramm) almás-fahéjas Jogobellát."

Vagyis lényegében zabálási rohamod volt. Nincs valamilyen lelki problémád? Gyakori, hogy az így jelenik meg, édességvággyal és nagy mennyiségek betömésével. Szorongás, stressz, elfojtás, szeretethiány?

2021. máj. 31. 18:39
 16/18 anonim válasza:
45%
Én is egészséges ételeket eszek, 53 éves, nincs rajtam felesleg. Nem iszok nem cigizek, lassan nem is nőzök. Aszalt gyümölcsök, jók, de az mégse csoki. Most rákaptam a Milkára, mogyorós apró málnadarabokkal, égetett cukros, töltött csokivarázs, vagy sima,. Nem lehet helyettesíteni , két kockát elszopogatni persze, ha kibontom annyi. Lehet olyan mint a cigi, hirtelen kell abbahagyni. Ma abbahagyom, szerintem holnapig.
2021. jún. 1. 22:35
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
A csoki az nem ad plusz kilót. Napi szinten zabálom tele magam mindenféle édességgel, mégis stabil 60kg 178cm vagyok férfi létemre.
2021. jún. 23. 17:30
 18/18 anonim ***** válasza:
67%

17!

Én meg mindennapos csokizabálástól híztam 5-öt. Ezek szerint újat mondok neked, de minden ember más.

2021. jún. 23. 18:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!