Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi értelme van egészséges...

Mi értelme van egészséges életmódot folytatni, mikor egyszer úgyis mindenki meghal? 🤔

Figyelt kérdés
2021. máj. 10. 06:29
1 2 3 4
 21/38 Sunshinedoll ***** válasza:
54%

#19 Ez azért nem teljesen így van. A genetika maximum a hajlamot hordozza magában, ugyanakkor a genetikánál sokkal nagyobb szerepe van annak, hogy milyen életmódot folytatunk, milyen környezetben élünk, milyen környezeti tényezőknek vagyunk kitéve, milyen szokásokat veszünk át a szülőktől stb.

Ezt már számos tanulmány is bebizonyította, hogy persze, genetika-genetika, de a környezet is legalább annyira fontos, és sokszor nem betegséget öröklünk a családtól, hanem életmódot.

Aki ugyanazt a rossz életmódot veszi át, amit a szülei folytattak, nagy valószínűséggel hasonló egészségügyi problémákkal fog küzdeni, mint a szülei. De ez nem azt jelenti, hogy ha valakinek az én szülőm rákos vagy cukorbeteg, akkor automatikusan én is az leszek, nagyon jó esély van arra, hogy megfelelő életmóddal semmi bajom nem lesz egyáltalán.

2021. máj. 10. 14:55
 22/38 Sunshinedoll ***** válasza:
65%

Mindemellett az életminőség nem csak arról szól, ráko leszek-e vagy nem és, ha igen, meghalok-e vagy nem.

Nagyon nem mindegy, hogy hogy bírom a sétát, a gyerek után rohangálást, a kirándulást, haza bírom-e cipelni a bevásárlást, ha nem jó a lift, fel tudok-e menni kifulladás nélkül a nyolcadikra, lesz-e gerincsérvem a sok üléstől 30 éves koromra vagy nem, be tudom-e kötni a cipőfűzőmet, fáj-e a gyomrom minden étkezés után vagy nem, magas-e a vérnoymásom stb stb.

2021. máj. 10. 15:01
 23/38 anonim ***** válasza:
49%

21-22

De ennek semmi köze az egészséges életmódhoz. Pontosan azért genetika, mert ha igaz lenne hogy mennyit számít, akkor minden sportos ember 70+ot élne, a nem sportos meg 50 évesen elhunyna. Csak ez rohadtul nincs így. A genetika pedig közel sem a szülőkről szól, sőt… ennek kicsit nézz utána. Attól mert a szüleidnek nem volt magas vérnyomása neked még lehet, függetlenül attól hogy sportolsz-e vagy sem. A fogazat szintén genetika. Nyilván ha elhanyagolod akkor kihullik. De moshatod te akármivel és akárhányszor, ha sz.r a genetika, akkor cseszheted…

2021. máj. 10. 16:44
 24/38 anonim ***** válasza:
56%

21-22-nek van igaza.

Nincs olyan szar genetika, amit egészséges életmóddal ne lehetne visszafordítani. És igen, van rá esély hogy élsportolóként 30 évesen szívrohamban meghalsz és arra is, hogy 100 évig élsz láncdohányosként, csak az esélyek rohadtul nem ugyanakkorák.

Nem él sokáig minden sportos ember, de a legtöbb igen, mint aki túlsúlyos vagy láncdohányos.

2021. máj. 10. 21:28
 25/38 Sunshinedoll ***** válasza:
54%
A sz-r genetika kifogás, sorry.
2021. máj. 10. 21:56
 26/38 Sunshinedoll ***** válasza:
38%

Már megint ott kötsz ki, hogy ki meddig él, holott nem abból áll az élet, hogy élünk és meghalunk. Bizony fontos az, hogy milyen az ember életminősége és milyen életet él.

Van egy genetikus diplomám, tisztában vagyok vele, hogy működik a genetika, köszönöm szépen, és mondom, hogy a genetika a legtöbb esetben csak egy rossz hajlam és kedvező kifogás, főleg olyan problémák teintetében, amik a legtöbb esetben az életmód miatt alakulnak ki. "Hát ja, a szüleim elég fiatal koruk óta 2-es diabéteszben szendvenek lesznek, akkor biztos én is". Ez nem így van. Ha úgy élsz, olyan életmódot folytatsz, mint a szüleid, akkor ja, igen, de ha változtatsz, akkor jó eséllyel egyálaltán nem leszel cukorbeteg.

Az, hogy "sz-r a genetikám" az egy kifogás nagyon sok esetben, mert egyszerűbb egy általunk nem befolyásolható tényezőre fogni azt, hogy betegek vagyunk, mint felelősséget vállalni azért, hogy hát lehet, hogy az életmódom miatt vagyok ott ahol, és csakis rajtam múlik, hogy mit kezdek ezzel az információval.

2021. máj. 10. 22:01
 27/38 anonim ***** válasza:
33%
Vannak dolgok, amiknél tényleg sok múlik a genetikán. Fogak, magasság,kopaszodás ilyenek. De az, hogy elhízol, cukorbeteg, rákos leszel-e, az már jórészt az életmódon fog múlni, semmint a genetikán.
2021. máj. 10. 22:09
 28/38 anonim ***** válasza:
76%
Mert úgy soha nem fogod megtudni, hogy sporttal és jó étkezéssel milyen meglepő dolgokat tudsz kihozni a testedből.
2021. máj. 11. 06:06
 29/38 anonim ***** válasza:
55%

Hát igen.Semmi értelme tanulni sem.A helyett el lehetne másra is ba..ni az idődet.Gondolj bele 17 évig mindennap 5-6óra!. gürizni lakásra sem éri meg.Ugyis meghalunk.Aztán minek a gyerek?Csak az idődet rabolja.Ugyis meghalsz és mit számít akkor már,hogy ki áll a sírod felett.

Felfogás kérdése.

Ha nem látod értelmét,akkor számodra nincs is értelme.

Ha pedig csinálod,mert nem erdekel,hogy van e értelme,megéri e akkor csináld.

2021. máj. 11. 14:11
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

29

Így van, felfogás kérdése. Csak ha dolgozol és veszel 20 év után egy lakást, akkor van egy lakásod. De ha sportokat 20 évig, nem jelenti azt hogy nem leszel cukorbeteg, nem lesz magasvérnyomásod, ekcémád, gyomorfekélyed és naphosszat lehetne sorolni. Mert ennek semmi köze a sportoláshoz. Ha olyanok a gének hogy hajlamod van rá, akkor a mindenmentes kajától meg a napi x km futás ellenére is gyomorfekélyed lesz, vagy cukorbeteg leszel. Nem értem miért annyira érthetetlen ez 1-2 válaszolónak…

2021. máj. 11. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!