Azok akik egeszseges eletmodot folytatnak mit reggeliztetek?
Lekváros kenyeret! :)
A kenyér tk volt (én sütöttem, adalékanyag mentes), a lekvár pedig anyukám műve (kicsit "reform" lekvár, kb alig van benne cukor)
Most ezt kívántam, de többnyire egy szelet kenyér-rengeteg zöldséggel megpakolva.
Legtöbbször ezeket:
- tejmentes palacsinta tk lisztből proteines túróval (és gyümölccsel) töltve, cukormentes csokiöntettel
- hagymás-sajtos omlett 2 tojásból
- Padlizsánkrémes korpovit keksz (4-5 db) sajttal, salátával, paradicsommal és uborkával + 1-2 főtt tojás
- zabkása (1/3 rész tejjel, 2/3 rész vízzel felfőzve), ebbe túrót keverek + reszelt almát, és fahéjjal szórom meg.
Ami nálam szóba jöhet:
Kefírrel zöldségekkel
Natúr joghurt müzlivel, gyümölccsel gazdagítva
Barnakenyér light medvesajttal, zöldségekkel
Barnakenyér kevés vajjal zöldségekkel, csirkemellsonkával
Rizskenyér light megdevsajttal, zöldségekkel
Zabkása
Általában ezeket fogyasztom, mellé cukormentes gyümölcsteát iszom. :)
Teljes kiőrlésű kenyér, főtt tojás, paradicsom. Legalábbis ma ez lesz.
De szoktam szendvicset csinálni tk kenyérből, csirkemell sonkából, sajttal, paprikával. De a körözött is rendszeresen terítéken van.
Frittata
Tetszés szerint zöldségeket felvágok apróra. Ma pl. póréhagyma, lilahagyma, paprika. Serpenyőbe olivaolajon megpárolom, majd három tojást felverek és ráöntöm. A serpenyőt nem mozgatom, a tojásokat sem keverem! 2-3 szelet sonkát és félbe vágott koktélparadicsomokat, rádobok, amíg nyers a közepe és olyan félfolyósra megsütöm a tűzhelyen. Aztá200 fokon előmelegített sütőbe rakom serpenyőstül 15 percre míg megkel. Isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!