Miért van az, hogy bár mindenhol az egészséges életmódot meg táplálkozást hirdetik, de a boltokban, pékségekben alig lehet ilyen termékekkel találkozni?
A csapból is az folyik, hogy ne együnk annyi cukrot, szénhidrátot, de úgy kell vadászni azokat a termékeket, amiben nincs.
Együnk teljes kiőrlésű és barnább kenyereket, de állok a Tesco-ban a pékáruknál és gyakorlatilag egy-két elszáradt bucin kívül nem találok ilyet, csak az előre csomagolnál vagy méregdrágán.
Pékségben van mondjuk 2-3 féle ilyen kenyér, meg max egy kifli vagy zsömle, de fehérből meg félbarnából van 20-féle. Az ízesített, pizzás, sajtos, stb termékekről ne is beszéljünk. Miért nem lehet mondjuke gy teljes kiőrlésű pizzás csigát csinálni? Vagy egy sonkás pizzaszeletet?
Drágább lenne előállítani? Nem hiszem, maga a liszt nem drágább, akkor miért nincs ilyen?
Tudom, főleg Lidl-Aldi vonalon vannak light tejtermékek, felvágottak, de egy CBA-ban, Tesco-ban már arányaiban sokkal kevesebb, ha pedig mondjuk falun vagy kisvárosban vásárolnál, akkor alig van esélyed.
Csak én érzem ezt ellentmondásosnak? Folyamatosan halljuk, hogy milyen fontos, közben a szeméttel vagyunk elárasztva!
Meg lehet oldani, én is megoldom, de akiben nincs annyi, hogy utána menjen, vagy olyanok a körülményei, annak sokkal nehezebb!!
Már mennyiben gondolod, hogy mondjuk egy ülőmunkát végző embernek hasznos, ha olyan joghurtot eszik, amiben rengeteg cukor van? Vagy olyan főzeléket eszik, aminek a fele liszt, a feltét meg úszik a zsírban?
Láttam a saját családom táplálkozását és életmódját és láttam a páromét is, akik nem érték meg a 60 éves kort sem.
Köszönöm, én jól elvagyok ezekkel a termékekkel, zöldségekkel, stb.
Nyilván a kereslet és egyéb üzleti okok határozzák meg azt, hogy miket találsz a boltokban és pékségekben...
Bizony, lehetne jobb, de ha egészségesebben akarsz enni, azt megteheted, max. kicsit több munkával. Elég könnyű elkerülni a cukrot, a szénhidrátdús ételeket, a glutént, a szűk értelemben vett, káros ízfokozót... Én már csak alapanyagokat veszek. Ha nem segít az élelmiszeripar a kész cuccaival, akkor kihagyom, mit lehet tenni? De elég kényelmes is nekem így. De persze szeretném, ha másoknak lehetőségük lenne jobb termékeket megragadni, ha éhesek...
A light cuccokat speciel nem tartom fontosnak, jónak, a magam részéről nagy ívben kerülöm őket, de biztos van, akinek valamiért hasznos, pl. soványabb fehérjeforrásra van szüksége. Én inkább normális ételeket eszem, amik finomak.
A boltokban azt kapni, amire igény van. Ne nagyon vonj le messzemenő következtetéseket a saját igényeidből.
#1 - Ez így szerintem nem feltétlenül igaz. Én például az Aldiban a helyben sütött péksüteményeknél találtam egy nagyon finom félkilós barna kenyeret. Kívülről nem tűnik valami vonzónak, ezt aláírom, de olyan igazi jó tömör kenyér, nagyon jó az íze, nem levegő a fele és nem szárad ki vagy penészedik meg egy nap alatt.
Azért mert semmi baj a nem teljes kiőrlésű péksütivel, csak nem kell belőle sokat enni. Sőt, ha valaki csak teljes kiőrlésűt eszik, az még rossz is, mert nagyon megterheli a beleket.
Hiába eszel teljes kiőrlésű csigát, az attól még péksüti és nem zöldség. Szóval így nem ehetsz sok péksütit. Ha meg nem eszel sokat, akkor simán belefér a normális.
Light termékek nem egészségesek!!!! Kevesebb bennük a zsír, de a kalória vagy a szénhidrát nem! Semmi értelmük!
Felvágott úgy ahogy van nem egészséges! Ne edd!
Nincs ellentmondás. Csak nem kell minden hülye marketing fogást elhinni.
"Felvágott úgy ahogy van nem egészséges! Ne edd!"
Azért ne essünk túlzásokba, Aldiban veszek 96% hústartalmú felvágottat, nem hiszem hogy káros lenne.
Amúgy a kérdésre válaszolva, leírták már felettem: amire van igény, abból lesz mindig több. Sajnos az egészséges életre nem nagyon van igény.
Mi lehet 96%-os? Az szerintem nem felvágott, hanem valamilyen sonka (mármint nem gépsonka, hanem igazi). Vagy igazi hús, párolt, szeletelt formában.
Ezek nem a klasszikus felvágottak. Mert azoknak a kb. 40%-a víz :)
De felvágottaknál nem a hús víztartalmát adják meg.
Vizet tesznek a sok aprólékhoz meg mű valamihez és ezt kötik meg szintén mindenféle mű anyaggal. Azt hiszem, az az emulgeálószer.
Egy ismerősöm dolgozott olyan helyen, ahol ezeket gyártották. Ő azóta nem eszik felvágottat. Csak házi szalámikat, kolbászt. Nekem ez elég meggyőző volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!