Ha terhesen tartom az egészséges táplálkozást és sportolást, akkor nem hízok annyira sokat, ugye?
Gondolok itt arra, hogy pl. Rubint Réka is jó nő tudott maradni szülés után.
Ha ezeket eszem terhesen: vitaminok, saláta, hús.
Nem eszek egyáltalán (még egy kiskanállal se!!): cukor, lisztes dolgok, hüvelyesek, tejtermékek.
Így mennyit hízik az ember?
Ha a kcal deficit alatt maradok (mert még szeretnék vékonyabb lenni), akkor mennyire árt az?
Nem akarok majd terhesen hízni, nem akarok lógómellű, lógóhasú lelakott nő lenni. Az nem én lennék...ráadásul nagyon hiú vagyok. S nem úgy kell elképzelni, hogy magam nyalogatom a tükörben, hanem csak úgy hogy nem akarok eltespedt melegítős "asszonyka" lenni.
Mit tegyek?
Így mennyit "hízik" az ember?
Mert azt mondják, hogy vannak "pluszok" amik ugye feljönnek ilyenkor:
- baba súlya, magzatvíz, tejtermelődés a mellben, méhlepény, ilyesmik.
Viszont ugye ezek kiürülnek a szülés folyamán. Szóval ezek nem zsírok, ha nagyon naturálisan akarom megfogalmazni.
Azt nem akarom, hogy mondjuk pl a combom vagy a s.ggem nőljön meg ilyenkor, mert ugye annak élettanilag nincs semmi értelme. Az nem tesz jobbat a gyereknek vagy ilyesmi.
Nyilván ha nem zabálsz feleslegesen akkor nem hízol annyit. Sok várandós anya tulajdonképpen túleszi magát, mert a babának főleg az első 6 hónapban nincs szüksége különösebben plusz kalóriákra, inkább csak az utolsó trimeszterben. Valamennyit viszont hízni fogsz ha tetszik ha nem, mert a babának és tartozékainak van tömege. Meg a hormonok is meg fognak tréfálni szóval ez is benne van a pakliban.
Táplálkozz továbbra is egészségesen, az teljesen oké, de ezt a kalória deficitet felejtsd el mert az kvázi fogyókúra, azt ne csináld, mert baj lesz.
Azért a saláta és hús önmagában kevés. A vitaminok oké, de azzal nem laksz jól. Nem kell cukrot enni, de azért csak húson meg salátán élni se normális.
Amúgy sem leszel tespedt asszonyka ha nem vagy olyan alkat és mozogsz is mellette. Nem kell ráparázni, mert beleőrülsz.
Senki nem fogja megmondani neked mennyit fogsz hízni, de egy 10-12 kiló még teljesen normális ha nem vagy nagyobb darab amúgy se.
Hát én is nagyon tartok ettől a hízás dologtól. Én még csak 1-2 éven belül tervezem a terhességet, addig viszont le kell adnom még kb. 6-7 kilót. Én is nagyon tartok tőle, hogy nagyon meghízom. Én úgy tervezem, hogy nem fogok csokoládét meg sütiket enni rendszeresen, és fehér kenyeret sem ennék, esetleg teljes kiőrlésűt vagy puffasztott búzát.
Én nem hagynám ki egészen a hüvelyeseket, a borsót, lencsét, babot, mert nagyon értékes fehérjék vannak bennük. Eddig sem ettem napi szinten őket, ugyanolyan gyakran ezután is belefér majd.
Szerintem ha nem nassolok örökké, hanem szépen következetesen csak étkezésekkor eszem amennyivel éppen jól lakom, és rengeteget iszom, akkor nem lesz nagy gond.
Nekem inkább az a probléma, hogy alapból nagyon nassolós típus vagyok, de már 5 kilót leadtam úgy, hogy többé-kevésbé odafigyelek rá, ne nassoljak túl sokat. Ha még inkább kiiktatom a csokoládét az életemből és a sütiket, akkor szerintem oké lesz minden.
A nővérem mindkét szülése után pl. ugyanúgy nézett ki, mint előtte. Ő nem az a tipikus nassolós típus. A terhesség végén is jól nézett ki, pedig ő nem is sportol annyit, mint én, én rendszeresen sportolok, heti kétszer háromszor egy óra edzést jelent ez, ő pedig mióta gyerekei vannak semmit sem sportol, mégsem hízik el, mert egyszerűen nincs ideje enni. Sokkal vékonyabb, mint én, pedig eredetileg hasonló volt az alkatunk.
"a hüvelyeseket, a borsót, lencsét, babot, mert nagyon értékes fehérjék vannak bennük"
Egy dolog az hogy szeretek valamit és ahhoz ragaszkodom, de nem fogom azt mondani a cigire hogy értékes fehérjék vannak benne ezért szívni kell. Ez baromság, a hüvelyesekben glikoproteinek vannak amik nem értékesek, hanem számunkra károsító hatásúak.
Legalább nem eszem 'tudatosan' takarmánynövényeket.
És itt nem a salátában lévő 12 babszemről van szó, ami problémát még valószínűleg nem okoz, esetleg mint 'gyógynövény' lehet előnyös hatása.. hanem ahogyan itthon eszik, direkt babból készült főzelék, leves. Ez értelmetlen, idétlen és hülye szokás.
Tudományosabb válaszért.. nézz utána a témának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!