Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az egészséges táplálkozást...

Az egészséges táplálkozást folytatók miért sütnek olivaolajjal?

Figyelt kérdés

Mivel jobb mint a napraforgóolaj?

Akik fogyóznak miért ezt használják?

2010. márc. 25. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert most ez a divat: az olivaolajban ugyanannyi a kalória, mint minden másik oljaban/zsiradékban.
2010. márc. 25. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Én diétázok, de semmit nem csinálok olajjal. Az olajból egy dl 900 kcal, míg a light margarinból 100g 225 kcal. Egyik sem egészséges szerintem, akkor minek adjak ki egy nagy csomó pénzt az oliváért? Amikor véletlenül kapok azt meg csak is salátákba használom el, szerintem kár főzni vele, jobb íze van hidegen.
2010. márc. 25. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Például mert nem fimomított, így vannak benne ugynevezett esszenciális telítetlen zsírsavak és antioxidánsok az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. E-vitamin- és polifenoltartalma nagymértékben csökkenti a szívinfarktus kialakulásának veszélyét.
2010. márc. 25. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Egy bizonyos hőfok felett mindenféle olaj rákkeltő, ráadásul az olívának borzalmas íze van főzve sütve. De hát most ez a trendy- bündi :::)
2010. márc. 25. 21:16
 5/8 Krisz85 ***** válasza:
A telítetlen zsÍrsavak miatt használják, a bibi az, hogy a hő hatására a kémiai szerkezete megváltozik az olivának, így ugyanolyan mint a napraforgóolaj, amitől tlaán jobb mégis, hogy kevesebb is elég belőle. Én csak ritkán de használom, inkább lenmagolajat használj zsÍbevitelhez, de azt is nyersen.
2010. márc. 25. 22:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Teflonban kell sütni, és még olaj sem kell :)
2010. márc. 25. 23:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Egészségesebb az olívaolaj. Állítólag.

Viszont egyformán hízlal mindegyik olaj.

Az egészséges táplálkozás nem jelent feltétlenül fogyókúrát, bár az igaz, hogy az egészségesen táplálkozó (és amúgy egészséges emberek) emberek nem híznak el, vagy nem annyira, mint aki minden szart összeeszik.

2010. márc. 26. 09:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát igen, ez elég nagy tévedés, mert igaz, hogy az oliva olaj egészséges de a hevítés hatására bekövetkező változás miatt lényegtelen, hogy miben sütsz. viszont nyers salátára egy kis nyers oliva olaj máris tutira egészséges, akkor is ha sok kalória. Hiszen a zsírban oldódó vitaminoknak is kapniuk kell az anyagot..
2010. márc. 26. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!