Mi értelme van egészséges életmódot folytatni, mikor egyszer úgyis mindenki meghal? 🤔
"Egészségesen is valaki lehet rákos..."
Igen.
Akkor ezentúl mindenhol szaladj át a piroson, mert hát zöld lámpánál is elüthet egy ámokfutó...
Tudod, nem mindegy, hogy minek mennyi a valószínűsége. Egészséges életmód mellett is leállhat fiatalon a szíved, csak éppenséggel nagyságrendekkel kisebb a valószínűsége. Meg ha már elért valami nyavalya, akkor egy egészséges szervezetnek sokkal jobbak az esélyei a túlélésre és felépülésre.
Nyilván mindenki meghal, de nagyon nem mindegy, milyen minőségű életet él az ember. Megbetegszik 40-50 évesen és elvegetál élete végéig, vagy még 70 évesen is el tud menni egyedül bevásárolni, netalántán még a testmozgás sem okoz neki gondot.
Nyilván van olyan, hogy valaki mindent úgymond jól csinál, mégis megbetegszik, van ilyen, de szerintem akkor kisebb baja is nagyobb annál, mint azon aggódni, hogy nem dohányzott eleget vagy nem evett elég pacalpörköltöt az életében, másrészt a statisztikai adatok mégiscsak azt mutatják, hogy az egészséges életmód nagyon sokat számít a betegségek elkerülése érdekében (és nem csak a fizikai, hanem a lelki egészség is ide tartozik).
Én nem úgy tekintek valamire, hogy na ezt nekem nem szabad, meg ezt megvonom magamtól.
Van a fejemben egy kép, hogy milyen életminőséget szeretnék magamnak 2-5-10-25 év múlva és felteszem magamnak a kérdést, hogy valamilyen cselekvés (dohányzás, bizonyos élelmiszerek fogyasztása, alkohol fogyasztás, testmozgás stb stb) hozzásegít-e engem annak az életminőségnek az eléréséhez. Ha nem, akkor egyszerűen nem "feladom" az adott dolgot, hanem nem tekintek rá olyan eszközként, amivel a céljaimat elérhetem.
Például hatással lesz-e az életemre 20 év múlva az, ha ma nem megyek edzeni? Nem.
Hatással lesz-e az életemre 20 év múlva ha soha nem edzek és itthon tévézek minden nap? Igen.
Ilyenek. És sokszor a rövid- és hosszú távó célokat nem mindig ugyanazok a dolgok segítik elő, az ember rendelkezzen mindkettővel és mérlegelje a saját élete vonatkozásában, hogy mi az, ami megéri neki.
Nekem az csak sokadlagos szempont, hogy hogy nézek ki, eszem ágában sincs az életemet azzal eltölteni, hogy utáljam meg sanyargassam magam azért, mert másoknak nem úgy tetszek, ahogy vagyok pl. Ez pl. nekem nem érné meg, ilyen esetben el tudom képzelni, hogy a halálos ágyamon azt mondom, mi a f-szért akartam én xy-nak meg a társadalomnak megfelelni, miért nem éltem úgy, ahogy én akartam?
De mivel nekem elsődleges szempont az, hogy az életminőségem legyen minél tovább jó, saját magam miatt így valószínűleg nem lesznek megbánásaim.
Értem a kérdést,viszont ez az érem egyik oldala.
A másik meg,hogy minek élek,ha nem vigyázok a egészségemre és mindenféle szemetet eszem,várom a cukorbetegséget és elpunnyadok a tv előtt,hiszen úgyis meghalok...
Nem az számít,hogy meghalunk,mert ez tény,hogy mikor és hogyan az persze rejtély,de nem mindegy hogyan éljük azt a véges időt,amink van. Életet élni kell és élvezni,sok mindenből kimaradsz 100+ kilóval...
Hidd el,én tudom 105 kilóval kezdtem életmódot váltani,nem tudtam élvezni a drága nyaralást,folyton izzadtam,nem tudtam felmenni a hegyre,mindenki rám várt mindenhol,mert lassú voltam. Ez csa egy példa a sok más közül
Például azért , hogy amíg még élek, az ne egy kínszenvedés legyen. Én még nem értem a végére, de elég sokat fogytam, és már most is megérte.
Mindennapi fájdalommal élni, a saját elhízott testünk rabjává válni nem élet. Bizonyos kajáktól való beteges függőség, az nem élet.
Most már én irányítok, és nem fáj ha akár 1-2 órát, vagy többet gyalogolnom kell és ezt imádom!
Az pedig csak hab a tortán, hogy a tükörből sem egy nagy kövér paca néz vissza rám, előtűntek az arcvonásaim, amiket gyerekkorom óta nem láttam, kezdek formás lenni, akik 2-3 éve, vagy régebb óta nem láttak, elmennek mellettem az utcán, mert nem ismernek fel.:) A párom nagymamájának újra be kellett mutatkoznom, mert ő sem ismert fel, azt hitte titokban elváltunk, és új barátnője van, pedig semmi ilyesmi:) . Sose hittem, hogy a környezetem így fog reagálni. Érdekes élmény.
Tárgyilagos,magyarázata nincs,csupán csak marketing az egész egészséges-esdi . Van aki vevő rá,van aki nem !
Sportolók is meghalnak
Egyszerű példa,asztronauták valahogy nem az él sportolók közül kerülnek ki ?
Vajon miért ?
#15 le lett pontozva, de nem értem miért.
Nem értem, miért gondolja csomó ember azt, hogy ami egészséges az automatikusan sz-r és élvezhetetlen is :D
Én pl kifejezetten szeretek edzeni, tornázni, kirándulni, szeretek jókat enni és az egészségtelen kajákkal ellentétben az egészséges ételek után nem akar szétszakadni a gyomrom sem vagy kap el a kajakóma úgy, hogy két órán éát csak a kanapén dögleni tudok.
Arról nem beszélve, hogy nagyon eltér az, hogy mi minősül egészséges életmódnak. Nekem autoimmun problémáim is vannak, ha nem figyelek a kajára, akkor elég durva gyulladás alakul ki a szervezetemben ami leginkább bőrtünetek formájában mutatkozik meg, és nem csak annyiban, hogy "nem szép", hanem konkrétan vörös, pikkelyekben hámlik, lüktet, fáj és viszket.
Ez van, én kenyeret meg glutént nem ehetek, eszek mást, amitől nem jön ki az ekcémám. Nekem ez is az egészséges életmód része, mivel van egy ilyen problémám, akinek nincs ilyen problémája, annak meg lehet, hogy nem része.
Nem muszáj amúgy ezekre odafigyelni, felnőtt ember el tudja dönteni magának, hogy szeretne élni és mi a fontosabb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!