Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan csökkentsem az étkezése...

Hogyan csökkentsem az étkezéseim számát?

Figyelt kérdés
Szeretném napi 3-ra csökkenteni az étkezéseim számát, hogy ne függjek ennyire a kajától. Jelenleg ott tartok, hogy tízórai és uzsonna helyett amolyan áthidalásokat alkalmazok. Pl. bcaa ital, kávé, gyümölcs. Ám az uzsonnát még nem sikerült ezzel a módszerrel sem kiiktatni. Van bevált módszeretek? Hogyan lehetne erre átállni? A főétkezések összetételén múlik?
2021. ápr. 28. 05:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#3 vagyok. Általában bőséges saláta és hús (grill csirkemell, de tegnap például darált húst pirítottam hozzá). Étkezések között vizet iszok, vagy kávét (három kávét iszok egy nap, üresen), néha matcha lattét. Lehet, hogy kevésnek tűnik leírva, de nagy adagokat eszek a zöldségekből, így egyáltalán nem vagyok éhes és kalóriadeficitben vagyok.
2021. ápr. 28. 10:31
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha csak az étkezések számát akarod csökkenteni, és nem a mennyiséget, akkor simán egyél többet a főétkezések idején. Edd meg az uzsonnára szánt gyümölcsöt közvetlen ebéd után desszertként mondjuk.
2021. ápr. 28. 11:08
 13/22 anonim ***** válasza:
23%

Egyáltalán nem jó ötlet csökkenteni. Úgyis a kalória deficit számít és az össznapi bevétel. Ne arra koncentrálj, hogy hányszor eszel, hanem, hogy mit.

"minél többször eszel, annál többször készteted a hasnyálmirigyed inzulin kibocsátásra, ami annál hamarabb vezet inzulinrezisztenciához és elhízáshoz."

Ez egy butaság. A kalória többlet hizlal, nem az inzulin. Ha egészségesen eszel, kevés zsírral és feldolgozott szénhidrátokkal, akkor nem leszel cukorbeteg, hiába eszel többször. Ha szarul eszel, akkor pedig az leszel napi 3 étkezés mellett is.

2021. ápr. 28. 11:09
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eléggé egyénfüggő, hogy kinek hány étkezés jó egy nap. Hiába ez a közhely, hogy sokszor egyél keveset fogyáshoz, én például kevés nagy étkezéssel kevésbé vagyok éhes, mint sok kicsivel (kb. azonos összetétel és kalória mellett).
2021. ápr. 28. 13:54
 15/22 A kérdező kommentje:

Milyen időpontokban vannak az étkezéseid, és mettől meddig alszol?

2021. ápr. 28. 13:57
 16/22 anonim ***** válasza:
Délben, késő délután. Kb. 22-23 órától 6-ig alszok és reggel szoktam edzeni.
2021. ápr. 28. 14:01
 17/22 anonim ***** válasza:

A 3 főétkezés legyen táplálóbb, gazdagabb! Én is napi 3x eszem, az energiaigényem is így jön elő.

A napi 5 étkezéses ajánlás, az hogy KELL, hülyeség. Nem mindenkinek van rá igénye, plusz azért az embernek általában van egy munkahelye. Ott se tehetik meg sokan.

Nekem pl az 5 étkezés egyáltalán nem jó, nem esik jól, olyan érzés mintha egész nap ennék. Nem vagyok éhes annyiszor, akkor meg halál felesleges enni.

2021. ápr. 28. 14:19
 18/22 A kérdező kommentje:

17.

Milyen időpontokban étkezel? Közte csak folyadék van? Gyümölcsöt mikor eszel?

2021. ápr. 28. 14:22
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező

Reggeli 8.00

Ebéd 2.00

Vacsi 8.00

Köztes időben édesítetlen zöldtea és víz.

Gyümölcsöt nem eszem már sok éve egészségügyi okok miatt.

Leginkább zöldségeket, húsféléket, olajos magvakat, sajtot, túrót, natúr joghurtot, zsiradékot fogyasztok.

17. voltam

2021. ápr. 28. 15:34
 20/22 anonim ***** válasza:
* ja és tojàst, az lemaradt
2021. ápr. 28. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!