Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan csökkentsem az étkezése...

Hogyan csökkentsem az étkezéseim számát?

Figyelt kérdés
Szeretném napi 3-ra csökkenteni az étkezéseim számát, hogy ne függjek ennyire a kajától. Jelenleg ott tartok, hogy tízórai és uzsonna helyett amolyan áthidalásokat alkalmazok. Pl. bcaa ital, kávé, gyümölcs. Ám az uzsonnát még nem sikerült ezzel a módszerrel sem kiiktatni. Van bevált módszeretek? Hogyan lehetne erre átállni? A főétkezések összetételén múlik?
2021. ápr. 28. 05:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Később reggelizek és kiadósan ebédelek.
2021. ápr. 28. 08:13
 2/22 A kérdező kommentje:

És a délután, este hogy alakul nálad?

2021. ápr. 28. 08:16
 3/22 anonim ***** válasza:
Az ebéd annyira kiadós, hogy utána nem szoktam enni, csak este. :D Ebéd után még egy kocka étcsokit és egy kávét megiszok, de estig simán kibírom ezzel. Ebédre általában rizst, húst, és nagyon sok zöldséget eszek, inkább főtt formában (párolt brokkoli, hússal összefőzöm a cukkínit, gombát, stb). Szerintem az ebéden múlik.
2021. ápr. 28. 08:22
 4/22 A kérdező kommentje:

Miből áll általában az ebéded?

2021. ápr. 28. 08:30
 5/22 anonim ***** válasza:
25%
Épp az ellenkezője ajánlott, napi ötszöri étkezés. Ennek megvan a tudományos alapja is: a gyomor/bél rendszer mozgása 2,5-3 óránként fokozódik, tehát van egy ilyen gyakoriságú ritmusa. Emiatt ha az üres gyomor nem kap utánpótlást, akkor részben gyomorkorgás lép fel, mert levegőt szív be a nyelőcső felől, az meg a belekbe jut, ahol kellemetlenséget okoz. Másrészt így a gyomor mindig telt lesz valamennyire és nem lép fel kínzó éhségérzet.
2021. ápr. 28. 08:36
 6/22 A kérdező kommentje:

Én csak azt tudom, hogy akadályoz az életvitelemben, ha sokszor eszem. Mellesleg más tudományos tanulmányok mást mondanak: minél többször eszel, annál többször készteted a hasnyálmirigyed inzulin kibocsátásra, ami annál hamarabb vezet inzulinrezisztenciához és elhízáshoz.

2021. ápr. 28. 08:46
 7/22 A kérdező kommentje:

Bocs, a vacsorát akartam kérdezni.

Az étkezések között csak iszol?

2021. ápr. 28. 09:13
 8/22 anonim ***** válasza:
Annyit kell aludnod ammenyit csak tudsz.
2021. ápr. 28. 09:26
 9/22 anonim ***** válasza:
52%
Napi 4-5 étkezés egyáltalán nem túl sok. Ha eszel egy kis gyümölcsöt uzsonnára, az kifejezetten egészséges.
2021. ápr. 28. 10:00
 10/22 anonim ***** válasza:
52%

mi a célod a csökkentéssel...?

fogyókúra esetén inkább növelni szokás az étkezések számát - és egyszerre kevesebbet enni...

2021. ápr. 28. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!