Ha a kalóriába belefér de a zsírt azt túllépem kalóriabázis szerint az baj?
Ha nem egész tábla csokiról beszélünk, arányaiban akkor is több a zsír benne, mint a ch. 13 g zsír= 117 kcal, 17 g ch= 68 kcal. Ugye 1 g zsír 2,25-ször annyi kalória, mint ugyanannyi ch.
A fogyásodat nem a cukor fogja befolyásolni, hanem a kalória. Ha belefér a keretedbe az a 150 kcal, akkor nem fog meggátolni a fogyásban. Persze nélküle jobban fogynál, ez biztos. Ha túlléped vele a kalória kereted, akkor sem a cukor miatt nem fogsz fogyni, hiszen abból eleve kevesebb van benne, mint zsírból. Persze egészség szempontjából akkor sem teszel jót magadnak a feldolgozott cukorral, ha tudsz is mellette fogyni.
Igen, démonizálva van a cukor. Lehet is, de maximum azért, mert nem egészséges. Hízás-fogyás szempontjából viszont egyértelműen túl van lihegve a téma. Ha kalória deficitben vagy, akkor hízni fogsz, akár eszel cukrot, akár nem. Persze célszerű nem (sokat) enni, mert üres kalória, és helyette mondjuk banánt enni, amiben természetes cukor van (ami teljesen más, mint ami a csokidban van), no meg egy csomó hasznos mikronutriens.
18,21-es vagyok. Annyi cikk van ezekről és én már csak röhögni tudok ilyeneken, hogy "de az a kis csoki belefér még" meg "csak 2 szelet pizza volt, az még nem a világ". Az a kis milkyway akkora inzulin választ vált ki a szervezetedből, hogy azonnal megáll a zsírbontás(nagyon leegyszerűsítve).
Annak nézzél utána az interneten légyszi(mert nincs kedvem leírni) , hogy az ilyen inzulin reakciók, hatalmas inzulinlökések, hogyan hatnak a diétára. Mi történik ilyenkor és utána. Amúgy nem vagyok fotelhuszár, magam is eddzek már elég rég, diétáztam is sokat, szokott is sikerülni, az izmaim is megvannak, úgyhogy minden ok nálam😄
akkor nézd meg három/harmad videóit, valentin torma videóit,
meg például tari ádám videóit, mindegyik qzt mondja hogy a kalória keretre kell figyelni, és például három harmad is reagál egy videóban az ilyen alapozatlan cikkekre, ha kalória deficitbe vagy akkor mindegy mi a sz@rt eszel fogyni fogsz, az másik kérdés hogy több izmot mint zsírt meg nem egész séges, de a kalória deficit a döntő és nem a te buta inzulinválaszod amiről beyzélsz,
A zsírbontás nem fog megállni. A kis csoki, kis pizza belefér sztoriknak az a hátulütője, hogy sokan nem tudják tartani az "egy kis"-t és bevernek 2 táblával meg egy egész dobozzal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!