Ha a kalóriába belefér de a zsírt azt túllépem kalóriabázis szerint az baj?
Szia!
Jó lenne tudni, hogy hány kg vagy és folytatsz-e testmozgást, na meg a nemedet is. Ezek nélkül nehéz megjósolni.
Amúgy fogyásnál főleg a szénhidrátot kell csökkenteni, szóval a zsír alapvetően nem gond, ha több, de a fehérjére is figyelj.
25/F
165 cm 72kg
20grammal léptem túl a zsírt sajnos :/
74 kg ról kezdtem :) kevesled az 1500 kcalt? van hogy egyik nap csak 1000et viszek be,
50gramm zsír
120gramm ch
150 gramm fehérje
így van megadva a napi maximum limitem
Én arra most nem akarok reagálni, hogy kevés vagy sem ez a kalória amit beviszel, ez legyen egy másik téma .
Az nagyon jó, hogy nem csak kalóriákat számolsz, hanem makrókat is, de ami igazán fontos, hogy a fehérje legyen stabil. Ugye 1500 kalóriából te 600-at fehérjéből fedezel.
Az, hogy a maradék kb 900 kalóriát te milyen arányban osztod el a zsír és a szénhidrát között annyira nem fontos. Nyilván nem azt akarom ezzel mondani, hogy totálisan mindegy, de most ha egyik nap 10%-al több zsírt eszel, és ennyivel kevesebb szénhidrátot, másnap meg fordítva az nem változtat semmin.
Tehát ilyen szigorúan ne vedd azért a makrókat, hogy jaj több zsírt ettem mint kellett volna. Akkor annyival kevesebb kalóriát vigyél be szénhidrátból, mint amennyivel több kalóriát zsírból és gyakorlatilag ugyanott vagy. (én pl ha bármilyen diétát csinálok csak a fehérjét és a kalóriákat számolom)
"Amúgy fogyásnál főleg a szénhidrátot kell csökkenteni, szóval a zsír alapvetően nem gond, ha több, de a fehérjére is figyelj."
Ez egy orbitális nagy marhaság. Ne Schobert Norbi legyen, akitől tanulsz.
Kérdező:
A 2 g/tskg fehérje nagyon sok, teljesen felesleges annyit bevinni. Az ideális 0,8-1 g. Miért akarsz ilyen sokat bevinni? A zsírt nyugodtan viheted lejjebb is, kb 20 %-ra, a ch legyen a legtöbb. Nem, nem attól fogsz hízni, bármit is állítson Norbi, hanem a kalória többlettől. A kalória kereten viszont szerintem is lehetne emelni, mert edzés mellé elég kevésnek tűnik. Én is hasonló paraméterekkel rendelkezem, 2000+ kcal mellett sem hízok.
ha emelem a kalóriát azzal mivel lesz jobb? mármint elvagyok 1500 kcal al is. hisz 8órában eszek csak és 1500 at se eszem meg néha,..
van hogy csak 900at eszek,. ha kevesebb a kalória akkor jobban fogyok, nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!