Ha a kalóriába belefér de a zsírt azt túllépem kalóriabázis szerint az baj?
nem vagyok éhes, pŕóbálom azért az 1500 kcalt kihasználni, csak néha eszek kevesebbet :) mivel 12órától eszek ezért úgymond a reggeli tojás meg sonka (fehérje miatt) vacsora csirkemell + saláta, és a kettő között ami megmaradt kb 600 kcal azt kihasználom 1db 22grammos csokival vagy mandulatejes kakaóval, vagy vukormentes nasival, vagy gyümölcsel,
de van hogy csak a reggeli meg a vacsora és kozotte egy csoki és ennyi vagy egy alma. :)
ajánlották még régebben hogy 150 grammra vigyem a fehérjét, mert én nem akarok izomból fogyni inkább szálkásítok,
a szálkásítás az hogy testzsírt fogyok csak ..és azt mondták ennyire vigyem fel,
nemjól tudom?
Ez is egy hatalmas mítosz, minthogy a szénhidráttól hízunk. Az izmok megőrzése elsősorban az edzésen fog múlni. Persze minimális többlet fehérje kell a 0,8 g/tskg-hoz képest, de nem ennyire sok. A szálkásítást úgy tudod legjobban végezni, hogy a zsírt minimura viszed, fehérje max 1-1,2 g /tskg (itt inkább magasabb értéket mondtam, valószínűleg kevesebb is jó lenne), a napi beviteled nagy része meg legyen a ch. De fontos, hogy teljesértékű ételeket fogyassz, tehát tk kenyér, barna és fekete rizs, bulgur, hüvelyesek, gyümölcsök. Emelett egy kicsi kalória deficit. Egyébként olyan nincs, hogy csak zsírt fogyj. Mindenképpen fogsz valamennyi izmot is veszíteni, akkor is ha 2 g/tskg-t tolsz. Keményen kell mellé edzeni, ez a fontos.
Azt tanácsolom, hogy külföldi oldalakról tájékozódj, olyan cikkekből, amelyek hivatkoznak tudományos cikkekre, kutatásokra, ne a peakshop és shopbuilder féle magyar oldalakról.
akkor tudnál segíteni a cukorral kapcsolatba is? mindenhol azt olvasom ha belefér a makróba akkor lehet enni csokit is, de mivan azzal a 20gramm ch s csokival amibe van 15gramm cukor?
a cukor ebben az esetben szénhidrát,
de ez mégiscsak cukor, akkor most mégse mindegy hogy mivel viszem be a szénhidrátot?
Igen! Az agyad elkezd sorvadni! Vagy már lehet hogy el is sorvadt😄
Próbáld visszanöveszteni macskagyökérrel😄
Fogyás szempontjából gyakorlatilag mindegy. Egészség szempontjából viszont nem az. Meg nem is túl praktikus. Én most egy sima milkával számolok. Egy tábla (100g) az 530 kcal. Öt darab banán is nagyjából ugyanennyi. Nyilván utóbbival jobban jársz egészség és jól lakottság szempontjából is. Egyébként eleve téves megközelítés a csokinál pont a ch miatt aggódni. Az nem egy ch heavy étel. Ha átváltodat a grammokat kalóriába, láthatod hogy több benne a zsír, mint a szénhidrát. Elég vicces, hogy az emberek a csokit a cukortartalma miatt tartják hízlalónak, miközben zsírból több kalóriát visznek be, az viszont valamiért nem zavarja őket.
18# as, senki se kérdezte az idióta megnyílvánulásodat,
utolsó,..persze nem egy egész tábla csokiról beszélek :) maximum néha napján egy milky way ami 22gramm és van benne 150 kalória :) és összesen 13gramm zsír és 17gramm ch :)
csak én nem vagyok tisztába hogy cukrot ehetek e egyáltalám a diétám közbe, de persze még a biotech protein szeletembe is van 2gramm cukor.
de annyira el van démonizálva a cukor hogy attól hízik az ember meg ilyenek hogy nem tudom hogy most fogok e fogyni ha beviszek ritkán 1-2t vagy nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!