Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az elhízott embereknek meg...

Az elhízott embereknek meg kellene tiltani a gyorséttermi fogyasztást?

Figyelt kérdés

Először is szeretném kijelenteni, hogy kérdésem nem provokatív jellegű, csupán tájékozódom és felmérem a fogyasztó szokásokat a kórosan elhízott emberek körében.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." - Ronald McDonald

Ahogy észrevettem ez a mottó a mai napig igaz a McDonald's étteremlánc üzleteiben, tényleg sokkal több sültkrumplit kapnak a molett emberek, mint az átlagos testsúlyú embertársaik.

Na de nem is ez a lényeg. Ha példának okáért én lennék Magyarország top1 embere radikális változtatásokat hoznék a fogyasztói szokásokat illetően a ducus embereknél.

Fele annyi sültkrumpli, pici bigmacek, glétenmentes mcfreeze, dupla saláta az almáspitéhez, sajt nélküli sajtos mcroyal, stb.

Mi a véleményetek erről? Titeket nem zavarnak?

A építő jellegű kritikákat és észrevételeket szívesen fogadom!

2021. febr. 16. 15:13
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a buta embereket kellene eltiltani a bibliától, és akkor még lehetne úszni az olyan fura hibrideket, mint a kérdező. 🙄
2021. febr. 21. 22:45
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges. A mekis kaja drága, és az emberek többsége nem tudja megfizetni.

Otthon bőven el lehet hízni, olcsó, rossz minőségű kaján is fehérlisztes kenyér, tészták, krumpli, fehér rizs stb. Még különösebben nagy zabálás és a mozgásszegény életmód sem kimondottan feltétele egy enyhe elhízásnak például, elég ha egy kalap szar az anyagcseréd és ezeket a kajákat nem bírja el. Én pl így nőttem fel gyerekként, a szüleimnek nem volt másra pénze, és ennek sajnos meg is lett a következménye.

Amúgy felőlem aztán be is csukhatnának a mekik, nem izgatna. Voltam durvàn, kórosan elhízva, azóta túlsúlyosra fogytam ( már nincs nagyon sok hátra a normál súlyomig), de SOHA nem voltam mekiben éves szinten kettőnél többször. A kaja 99%-a ehetetlenül pocsék. Még szerintem is. Pedig szeretek enni. Persze az étrendem az elmúlt 2 évben sokat változott minőségileg. De még előtte is , összességében inkább rossznak találtam a mekis kajákat, mint finomnak.

A tiltások elve egyébként egy nagyon rossz irány egy ilyen problémánál. Egyszerű pszichológia: minél jobban tiltott valami, annál inkább vágyik rá az ember és kínlódik, folyton azon jár az esze. Ez nem jó irány, ha pl valaki le szeretne fogyni.

A tájékoztatás, hasznos információk az egészségesebb életmódról, hogy hogyan működik a test hormonális rendszere, az anyagcsere, és hogy mely tápanyagokra a szervezet hogyan reagál.+ Mikor gyanakodjunk pl anyagcserebetegségre és hasonlók. Motivációs tréningek, lelki segítség pl érzelmi evők, függők esetén sokkal hatékonyabb lehetne hosszútávon.

+ Ennyi erővel tiltsák akkor be a dohányboltokat, alkoholt is. Azok is megbetegíthetnek, ha rászokik az ember.

2021. febr. 22. 00:12
 43/49 A kérdező kommentje:
Hát pedig baszott finom a mekis cucc
2021. febr. 23. 11:29
 44/49 anonim ***** válasza:

42# grats, és kitartás!

Nekem mondjuk ízlik sok kaja a mekiben, de azért inkább csak pár havonta eszek ott.

Sajnos rohanás közben kevés a jó alternatíva.

2021. febr. 23. 14:08
 45/49 anonim ***** válasza:

Dehogyis!!

Inkább a sporton múlik, és nem azon, ha valaki 1x-1x gyorsétteremben eszik. Persze ha naponta jár oda egy elhízott, az már más kérdés, de akkor is az ő döntése, az ő felelőssége, ha megy.

2021. márc. 12. 19:12
 46/49 anonim ***** válasza:
Én meg tudnám számolni a két kezemen hányszor jártam életembe Mekibe meg hasonló helyekre. Mégis 115 kilós voltam, mikor elkezdtem fogyózni. Amúgy ennek semmi értelme nem lenne, szerinted ha nem kapnának a Mekiben kaját, akkor otthon nem sütnének ugyanúgy krumplit maguknak? Van akit alapvetően nem érdekel, hogy kövér vagy sem. Van aki önhibáján kívül kövér. Akit zavar, az előbb-utóbb le tud fogyni, ahogy én is fogytam 30 kilót.
2021. márc. 25. 01:21
 47/49 anonim ***** válasza:

Valami megkülönöböztető jel is kellene, hogy ki hány kiló és mennyit vásárolhat.

Persze. És hogyha valaki házibulit szeretne csapni, vagy beteg egy rokona, akkor is csak a fejadagját veheti meg, mi?

Azért dolgozik, hogy azt vehessen amit akar, és ne éhezzen.

Másrészt nem tudom szerinted kérdező a teltebbek miért lennének agresszívabbak, nyilván egy vékonyabb bért se láttál üvöltözni vagy ilyesmi, és az összes sorozatgyilkos el volt hízva..

Lehet hogy könnyebben fel lehet őket húzni ha pl a testalkatukat csúfolod, de azért hulyesegeket ne beszélj már

2021. márc. 25. 07:53
 48/49 anonim ***** válasza:
Vékonyabb bért=vékonyabb embert
2021. márc. 25. 07:54
 49/49 anonim válasza:
... Alekosz...? Te vagy az?
2022. aug. 26. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!