Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az elhízott embereknek meg...

Az elhízott embereknek meg kellene tiltani a gyorséttermi fogyasztást?

Figyelt kérdés

Először is szeretném kijelenteni, hogy kérdésem nem provokatív jellegű, csupán tájékozódom és felmérem a fogyasztó szokásokat a kórosan elhízott emberek körében.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." - Ronald McDonald

Ahogy észrevettem ez a mottó a mai napig igaz a McDonald's étteremlánc üzleteiben, tényleg sokkal több sültkrumplit kapnak a molett emberek, mint az átlagos testsúlyú embertársaik.

Na de nem is ez a lényeg. Ha példának okáért én lennék Magyarország top1 embere radikális változtatásokat hoznék a fogyasztói szokásokat illetően a ducus embereknél.

Fele annyi sültkrumpli, pici bigmacek, glétenmentes mcfreeze, dupla saláta az almáspitéhez, sajt nélküli sajtos mcroyal, stb.

Mi a véleményetek erről? Titeket nem zavarnak?

A építő jellegű kritikákat és észrevételeket szívesen fogadom!

2021. febr. 16. 15:13
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
41%

🧐 csak elméleti szinten válaszolok, szerintem is hülyeség:

A háziorvos vagy üzemorvos ki állíthatna egy igazolást arról, hogy normális a testtömeg indexed és csak azzal mehetnél be.

Lenne a papíron vonalkód amit le kellene csippantani.

Évente meg kellene újíttatni a papírt (azaz ha el is hízol, akkor is mehetnél még ezzel a papírral, ennyi hiba lenne a rendszerben).

Ha más papírjával akarnál bemenni, akkor elvinne a rendőr (ha lebuksz) és büntetendő lenne gyors kaját venni egy kövér ember számára (ha mondjuk megvennéd egy barátodnak)

2021. febr. 16. 19:54
 32/49 A kérdező kommentje:

Igen, tetszik a gondolkodásmódod utolsó, látom egy hullámhosszon mozgunk. Méltó helyed elnyered majd, ha eljön az idő, csak légy türelemmel.

Én kicsit szigorúbb rendszert alkalmaznék, súlytól függően a büntetés lehetne egyszerű pénzbírság vagy a delikvens totális annihilációja.

Én sem szívesen teszem, de muszáj.

2021. febr. 17. 01:01
 33/49 A kérdező kommentje:

#18-as válaszolónak pedig üzenném, hogy igaza van, ugye most én voltam a példája annak, amit mondtam. Én sem rajzoltam ábrát, és rosszul gondoltam meg.

Szóval az van, hogy van egy x=8-x-y síkod, ami az x és y tengelyeket az x=8 és y=8 helyen metszi, mégpedig az y=8-x egyenletű egyenes mentén.

Összefoglalva 3 lehetőséged van:

1. Integrálsz: x=0,...,8 és y=0,...,8-x

2. Vagy: y=0,...,8 és x=0,...8-y.

3. Vagy: Kreatív vagy és észreveszed, hogy a keresett térfogat egy tetraéder térfogata, amit egy 8x8x8-as kocka foglal magába.

A tetraéder térfogata, mint ismeretes ennek a kockának a hatodrésze, azaz 8x8x8/6, amire tényleg 256/3 jön ki, tehát a végeredményed jó.

2021. febr. 17. 01:06
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

És ha a vegánok átveszik az uralmat és betiltják a húsfogyasztást, netán büntetnék is? Az tetszene?

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy erre több esély van, mint a te elméletedre.)

2021. febr. 17. 09:43
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

A sültkrumpli ugyan annyi, azok előre vannak porciózva, ráadásképp nem lehet többet rakni bele. A doboza maxra van töltve, pár db a különbség.

A McDonald's-os étel NEM tartalmaz több kalóriát, mint bármely más étel. Ez egy hatalmas tévhit. Egy Sajtos McRoyal 527 kcal, egy BigMac 550kcal, egy közepes burgonya (114g) 330kcal.

Az otthoni sültkrumplid sem fog kevesebbet, ha ugyan akkorára (french fires) méretűre vágod, sőt, ha az olajat nem csepegteted le róla rendesen, még többet is. Egy gyros pitával is nagyjából 400kcal, pedig az sovány hús, a mekis hambi pedig marha.

Mindent kérhetsz só nélkül, nem tartalmaznak semmilyen ízfokozót. Dolgoztam mekiben, ettem 3évig minden áldott nap, semmi bajom sem volt soha. Nem híztam el, vérképem tökéletes. Amíg nem eszed 2 pofára, addig kutya bajod sem lesz, sőt, még egészségesebb is valszeg, mint amit az átlagos ember otthon összezabál. A 2 pofára zabálás ellen pedig nem véd az, ha a mekit betiltják.

2021. febr. 17. 22:38
 36/49 A kérdező kommentje:
- Hazudozott a kövér kommentelő
2021. febr. 18. 12:52
 37/49 anonim ***** válasza:

A gyorskaják, cukor, snackek extra adóztatása lehet motiválóbb lenne, de ettől még nem tanulnak meg az emberek főzni, és nem alakul át az étkezési kultúra.

Ami jobbat tenne szerintem, ha a gyerekek az iskolában tanulnának főzni, és ha betiltanák a gyorséttermi reklámokat, mint a cigaretta reklámot.

Sôt, esetleg egy fitt utalványt is lehetne osztani a népnek a munkahelyen, amivel sportolni, finessz bérletet és pl táncórákat lehet venni.

2021. febr. 18. 14:44
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra sem értem, hogy mivel károsabb az otthon főzött pörkölt, mint egy normális hamburger... buták vagytok
2021. febr. 19. 09:41
 39/49 anonim ***** válasza:
*mivel egészségesebb
2021. febr. 19. 09:42
 40/49 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját felelőssége, hogy milyen életmódot választ. Ezt a jogot szerintem ostobaság lenne elvenni, másrészt nem is lenne hatásos. Ettől függetlenül az elhízás, mozgás szegény életmód valóban probléma a mai társadalomban, de ezt nem korlátozásokkal lehet megváltoztatni, hanem edukálással. A jutalmazás egyébként is mindig hatásosabb a büntetésnél, főleg, mert az utóbbi ilyen esetekben komoly mentális problémákat is szülhet. Megfelelő oktatás, ingyenes egészséges ételekre fókuszáló főzőtanfolyamok, szabatéri, ingyenes sportok marketingelése, ingyenes tanácsadás, mind mind járható út, ellenben a tiltással. Nagyon sokan szeretnének változtatni, itt pl rengetegen, mégis megakadnak, elkeserednek, mert nem találják a megfelelő információ forrást. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben a szegénység is hozzájárul az elhízáshoz, mert a parizer, kenyér, krumpli sokkal olcsóbban elérhető, mint a sovány húsok, egészséges köretek. Persze, megfelelő, egészséges ételt is lehet aránylag olcsón készíteni, de ez már inkább a középosztályra vonatkozik, nem az igazán szegényekre. Sportoláshoz pedig alap egy multivitamin, ízületvédő, és ásványi anyag pótló, mert a szervezet sokkal igénybevettebb.
2021. febr. 19. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!