Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy folytassam tovább?

Hogy folytassam tovább?

Figyelt kérdés
A fogyókúrám elején mindig nagyon motivált vagyok, bírom is egy hétig néha csak pár napig vagy néha több is sikerül, próbálok néha beiktatni egy egy csokit vagy amit kívánok mondjuk egy héten egyszer vagy kétszer szóval nem vonom meg magamtól, viszont egy hét után annyira elegem lesz az egészből és bezabálok. Mit tegyek, hogy ne ronstam el?

2020. szept. 4. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Kalóriára mennyit eszel kb? És mit sportolsz, ha edzel egyátalán? Ez túl nagy kalóriadeficit jele is lehet...
2020. szept. 4. 21:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Napi 1200at próbálok enni, edzőterembe járok heti 4szer
2020. szept. 4. 22:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Milyen magas vagy, és hány kiló, nemed?
2020. szept. 4. 23:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Hiba: Fogyókúrázol, túl Keveset eszel= megunod, feladod

2. Hiba: Amíg nincs meg a megfelelő motivációd, addig nem igen lesz sikerélményed sem, mert sorra rendre fel fogod adni.

Mondok példát: úgy sejtem, le akarsz fogyni. Nos a fogyás önmagában nem elég motiváló, nem egy jó cél. Inkább azt kérdezd meg magadtól, hogy mit szeretnél elérni a fogyással? Miért akarsz lefogyni? Ha erre megvan a válasz, akkor az lesz az igazi motivációd, amit a fogyással mint eszközzel meg tudsz valósítani.

3. Hiba: ha eszel olyasmit amiről úgy érzed nem való a diétádba, egyből feladod, mert " elrontottad". Na ezt nem szabad. Feladni. Pl csinálod 1 hónapig, lemegy mondjuk 3 kg, majd megeszel valami általad tiltott dolgot és egyből fel is adod. -3 kg a kukában landol. Ne tedd. Megetted a csokit. Jól esett? Ha igen, az teljesen rendben van. Akkor döntsd el, hogy újabb 1 hónap múlva megint megehetsz valamit amit megkívánsz. De addig tartod az étrended. Letelik az 1 hónap, megint megcsinálod, majd megint és megint. És egyre könnyebb lesz kivárni azt az 1 hónapot, közben fogysz, fejlődsz. Nem azzal rontod el a " diétád" ha egy hónap után megeszel egy csokit vagy egy zacskó csipszet, hanem azzal ha egyből feladod a " diétád" csak mert megetted azt a csokit, pedig nem kellene.

Én másfél éve váltottam életmódot és havonta tartok tudatosan egy csalónapot. Történetesen ma volt a szeptemberi csalónapom. Kínai kajával, sajtos jalapeno csipsszel és kürtös kaláccsal. Mi lesz holnap? Ugyanúgy folytatom a " diétás " mindennapokat mint eddig😊 Minden hónapban csináltam egy ilyen napot, máskor pl mekis kaját ettem, karamellás fánkot, meg csirkeszárnyas csipszet, de még van másféle ízű csipsz és édességek amiket imádok, és mindig kiválasztok valami finomságot havonta egyszer, és - 60 kilónál járok. Semmi jelentősége fogyás tekintetében, mégis élvezetesebbé és tarthatóbbá teszi a dolgot hosszútávon.

Természetesen úgy csinálsz mindent ahogy szeretnél, csak próbáltam segíteni, hogy ne egy fogyókúrázós, bezabálós, jojóeffektusos ördögi körrel menjen el a fél életed. Mint nekem anno:(. Még a nagy életmódváltás előtt.

2020. szept. 5. 02:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Mivel túl keveset eszel és sportolsz is mellé, addig falásrohamaid lesznek amíg nem kezdesz el több kalóriát fogyasztani minőségi kajából. Oszd be és legyen meg halból, csirkéből, salátából, hasznos köretekből, levesekből, tojásból az elegendő mennyiségű étel és akkor nem fogsz kiéhezetten rárontani a kenyérre.

Milyen magas és hány kiló vagy? Szerintem kezdj 1800 kalóriával és nézd meg, fogysz-e így. Ha igen, tartsd egy darabig, ha nem, próbálj 1600 kalóriát.

2020. szept. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!