Hogyan folytassam tovább?
három évvel ezelőtt 78 kg voltam, majd szépen le mentem 69-70-71-re. Most, hogy olyan hatások értek, amik lehetővé tették, hogy szeptember óta változtassak az étrendemben lementem 65-66 kg-ra, és persze mellettem futni jártam, de egy hónapja nem tudtam, mivel annyira elkezdett fájni a bal térdem. De úgy érzem, hogy most már rendben van. (Futócipőben jártam el).
Nagyon próbálok odafigyelni, hogy miből mennyi, hány kcal, szénhidrát stb. Már többen is mondták, hogy meglátni főleg a lábaimon (aminek nagyon is örülök), de milyen súlyzós edzéseket kellene végeznem, hogy a hasamról, csípőmről centik menjenek, a karom vékonyabb legyen, és úgy az egész testemet formázzam?
Eddigi célom a 66 kg volt, de így hogy látom, hogy igen is tudok lejjebb menni szeretnék 63-ra menni, de félek, hogy rossz irányba megy ez az egész, mivel már most van mikor meggondolom kétszer, hogy mit eszek. (Nem akarok anorexia felé indulni)
Ebben senki nem fog tudni helyes választ/tanácsot adni, mivel nem ismerünk. Én is max. a véleményemet írom le:
1. Állítólag az "ideális" testsúly fiúknál annyi kiló, ahány centi vagy 100 fölött, lányoknál ugyanez -10. (Az nem derült ki, hogy te melyik vagy).
2. A mérleg nagyon csalóka tud lenni, uis. az izom nehezebb, mint a zsír.
3. Ha ilyen könnyen megy a fogyás, örülj neki. De ne vidd túlzásba. Ha sportolsz, élvezetből tedd, és ne "kényszerből". Mondhat bármit a mérleg, az ideális testsúly és testalkat az, amivel jól érzed magad. A többi már csak megfelelési kényszer, divatmajmolás stb.
Hello,
Ideális testsúly helyett ideális teszsírszázalékra gyúrj. Vannak testösszetétel mérők, ennek segítségével megtudod, hogy izomból és zsírból sok van é vagy kevés.
Fogyásra az a legjobb módszer, ha 3 féle módszert végzel:
1. súlyzós
2. tüdőkiköpős
3. hosszú távú "kardió"
Attól függően hogy mennyi izmot akarsz alakítsd az 1-3 arányt, de teljesen egyik esetben se hagyd el egyiket se.
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!